Vill kompisarna inte vara med mig för att jag är kort?

Jag är väldigt kort och jag har alltid mått dåligt över det. Mina kompisar från skolan har alltid sagt att jag inte ska tycka det är jobbigt till mitt face men det verkar nu som att de har ljugit.

En kompis utanför skolan som känner dem sa till mig att de tycker att det är pinsamt att vara med mig eftersom det gör så att andra tror att de är yngre än vad de är. I vissa fall skulle jag ha trott att hon ljög. Men det är också så att de hittar på saker efter skolan som jag får reda på det dagen efter, och saker som jag är med och bestämmer om gör de också utan mig (svarar inte när jag snapar och ringer). De säger "Du behöver inte vara med på allt" och "Vi måste ju få göra saker själva också" vilket jag förstår till 100 %, men det är ju jobbigt att alltid få veta allt kul de gör tillsammans när jag inte är med.

Det här gör ju att jag tänker "Är jag så jobbig att de inte orkar vara med mig?" Jag har frågat andra och de tycker inte alls det. Så det här måste ju vara anledningen, eller?

Jag mår dåligt över det här och känner mig som en tyngd för dem, att de bara vill hänga med mig för att de tycker synd om mig eller nåt.

Vad tycker ni att jag ska göra? Jag kan inte skaffa andra kompisar, alla är upptagna. När jag pratar om det skyller de på mig istället.

/Nofrendosssss

Skriv ditt svar

Svar

 • Det är ingen ide att sitta och önska att du var lång. En grej som kanske låter lite galen men som faktiskt funkar är om du kanske varje morgon ställer dig vid spegeln och tänker: "Vad fin jag är!" det kan hjälpa om du är oskäker. Men vid kompisproblemet tycker jag att du borde definitivt prata med dina föräldrar eller någon annan vuxen. Att berätta för någon är första steget till förändring. Lycka till!♥
  /Katten♥
 • Du ska inte önska att bli lång, jag är lång de kallar mig för Eiffeltorn och lång orm.
  /Elin 16 år
 • Är de ”bra” kompisar så ska du inte behöva gå runt och skämmas för att du är kort. Alla är olika och du är bra som du är, förstår inte kompisarna det så är det dem det är fel på... inte du. Btw så är de attraherande när tjejer är korta ;)
  /Ogge
 • Min storbror är kort och nånga brukade mobba honom men jag sa alltid att du är stark för du klarade det! Du kan lyckas!
  /Anonym
 • RELATERARRRRRR GUUUUUUUURL. Känner så likandant asså woow slayyyy queeeen. Fuck alla som inte tycker om dig för du är kort. Släng dem i soptunnan å fixa nya vänner. Tips från coachen!!
  /Raffe
 • Nej, om dina kompisar inte vill var med dig för du är kort så är dem inga riktiga kompisar. Jag är själv kort 159 och är 16 år men minna kompisar bryr sig inte att jag är kort. Om de tycker det är pinsamt att du är kort är det något fel på dem och inte dig. Du kan inte bestämma hur lång då ska vara! 
  /tjej
 • Alla är olika långa, jag har vänner som är långa och korta och som ser äldre och yngre ut. Alla är vi olika och så ska det vara. Om dina ”vänner” inte vill vara med dig för att du är kort så är de inga äkta vänner, så slösa inte tid på dem. ❤️
  /Tjej
 • Hitta nya kompisar
  /Göteborgskillen
 • Jag har upplevt det ungefär. Mina två vänner sa så till mig att de ville ha ensamtid och vid det tillfället så försökte jag förstå. Nu efteråt så har jag upptäckt att de båda var supertoxic och det var lika bra att vår vänskap slutade. Bättre att ha inga vänner än toxic. Toxic vänner kommer bara förstöra och göra så att du mår dåligt så även om man känner sig ensam utan vänner så är det inte hela världen tycker jag. Asså jag tycker att det är okej om de har ensamtid tillsammans om de också har ensamtid med dig med att bara du och en av dina vänner träffas. Annars så är det toxic. Det har ingenting med din höjd eller att du är otrevlig som gör att de inte vill vara med dig. Enda anledningen är att de är toxic. Asså det är inte så att du behöver totallt bryta med dem, men du kanske inte behöver känna att ni ska vara nära vänner.
  /introverta.me
 • Jag har många korta kompisar. Men om det är som du säger så se i fall du kan få några nya bättre kompisar. :)
  /Robin
Till toppen av sidan