Panik - lämna sidan!

Tips på saker man kan göra första gången man träffas IRL?

Tips på saker man kan gör när man ska träffa någon man pratat med på distans i över 1 år? Vi vill inte bara va inne utan vill hitta på nåt ute?

Är det smart att ligga med någon första gången man träffas? Jag är 15, han är 18. Han vill men jag är osäker, mest eftersom det är en person jag aldrig träffat förut. Att ligga känns lite väl påtvingat och för tidigt?

Tar emot alla tips, idéer och åsikter från andra! 🙃
/Tindra

Skriv ditt svar

Svar

 • Hej! Jag tycker att du inte ska ligga med honom, för du har ju inte ens träffat honom i riktigas livet innan, så du vet inte helt vem han är. Om du själv är osäker, så gör det verkligen inte, oavsett och han vill. Det är din kropp och du bestämmer. Jag rekommenderar att ni kanske kan träffas i en park eller ett fik. Då får du lite tid att prata och lära känna honom. Träffas några gånger innan ni ligger, tycker jag. Så att du verkligen gillar honom. Ni kanske också kan träffas på något roligt ställe, som till ex Grönan. Då blir det inte så stelt och kanske lättare att komma igång. När du känner dig helt supersäker på att du verkligen vill ligga med honom, så gör det. Om det känns bra. Hoppas mina tips hjälper, och lycka till!
  /bästa
 • Tips är att först träffas på neutral mark. Typ i en park. Man ska aldrig träffas hemma hos någon första gången. Det kan vara farligt
  /Göteborgskillen
 • hejsan!! att ha sex med en vuxen som en minderårig är mot lagen och jag rekommenderar det inte alls. ni kan träffas på typ ett café och kanske gå runt lite, sitta på en bänk och prata. det finns så mycket kul att göra i stan när man är med en intressant människa. kom också ihåg att berätta för någon var du går och lämna direkt om något inte känns rätt!! lycka till!!
  /Teddie
 • Ha inte sex med honom första gången, tycker jag. Du vet inte om det du sett på nätet stämmer med vem han verkligen är. Träffas någonstans med folk runt i början, ifall du blivit lurad/missförstått vem han är. Gå på kafé eller hitta en park eller liknande där ni kan gå runt
  /23
 • Hej! Jag skulle inte ligga med honom första gången ni träffas. Du säger redan att du är osäker - gör det inte då. Låt inte honom utpressa/mana dig till att ha sex (ex genom fraser såsom ”snälla, det är ingen fara”, ”jag ska vara försiktig” mm, för denna person vet då mycket väl att du inte riktigt är säker men vill pressa på ändå).

  Det är stor risk att han endast vill ses för att ligga och därmed utnyttjar dig. Därför är det viktigt att du tar reda på att så inte är fallet innan du gör något du kanske ångrar. Han är 18, alltså lagligt en vuxen människa, och du är 15, vilket är en liten varningsflagga i sig. De flesta jag känner (är 19) hade inte träffat en 15-16-åring just på grund av åldersskillnad och för att man inte är på samma nivå när det kommer till livet, emotionell mognad mm.

  Jag tror att det är stor risk att en person som är så pass mycket äldre utnyttjar den yngre personen omedvetet eller medvetet. Jag skulle vara försiktig. Angående vad man ska hitta på kan ni ju gå på bio, cafe, kanske ha en picknick eller gå till ett ställe med fin utsikt. Alternativt ta en promenad på kvällen, äta middag. Träffa inte honom ensam inomhus. Utomhus där det finns folk är rekommenderat. Man vet aldrig, man kan aldrig vara för säker.
  /Anonym, 19
 • Hej I förhand så måste jag bara fråga. Har du tjatat med honom med honom öga mot öga. Grunden är därför det finns något som kallas Gromning. Där ( för den som inte hört ordet än) så går det ut på att (oftast) äldre män låsas vara någon som det inte är. Jag säger inte att din vän måste vara en gromer, men ta det säkra före det osäkra. >Träffas där DU kan kontrollera situationen. Säg till din familj/ vänner vad du ska göra och om de går med på det så kunde de följa med och observera. Hoppas jag kunde hjälpa dig Med Vänliga Hälsningar
  /Ian
 • Jag skulle rekommendera att träffas bland folk, typ cafè eller gå runt i stan. Jag tycker absolut inte att du ska ligga med honom. Tyvärr finns det folk som vill utnyttja dig, speciellt grabbar, eller göra dåliga saker. Jag har kännt folk som svikit en år senare! Ta med en kompis om du är nervös eller känner du behöver sällskap.
  /JustaGuy
 • Hej! Jag tycker inte att ni ska ligga med varandra därför att du inte riktigt vill. Ni kan ju gå till någon park och bara prata för att lära känna varandra mer. Ni kan till exempel ta med er fika. Eller så träffas ni på något café för att prata.
  /Tjej 16
 • Hej asså om du känner dig osäker så säg till han att du inte är redo än att ni ska vänta och träffas några gånger IRL då kanske det kommer kännas bättre! Lycka till!🥰✌️
  /Emilia
 • Hej! Tycker du ska träffa å lära känna personen först innan sex kommer på fråga,känns det bra å tryggt senare för båda, så får ni se vart det leder till!
  /Simon
Till toppen av sidan