Tips på hur man dumpar kompisar?

Jag har ett komplicerat problem. Jag skulle vilja dumpa några av mina kompisar i en av mina kompiskretsar men fortsätta umgås med resten.

Jag skulle vilja sluta umgås med två av dem och jag har långsamt slutat se dem som mina vänner. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, för även om jag skulle sluta umgås med dem så skulle jag ändå behöva se dem en gång i veckan då vi går på samma aktivitet. Det är här jag känner att jag är "låst" vid dem och inte kan dumpa dem då jag vet att dem fortfarande ser mig som deras vän, och eftersom vi har samma umgänge så skulle jag behöva umgås med dem där.

Jag vill samtidigt ha kvar att vi kan prata med varandra men att vi inte är kompisar. Så jag känner att hur jag än skulle göra så skulle det bara bli stelt då jag ändå måste se dem regelbundet. Hur skulle ni göra?
/Wilma

Svar

 • Man behöver dock inte vara vän med princip alla i umgänget! Om du nu säger att du slutat se de som dina vänner och inte vill vara deras vänner är det bara bäst att sluta umgås med de så mycket, det är nog det bästa sättet om du inte vill såra de. Slutar man umgås/prata med varandra glider vänskapen långsamt isär att ni till slut inte ser varandra som vänner mer. Det beror också på vilket sätt de ser dig som vän, eftersom att man också kan vara vän med folk utan att liksom umgås. Man kan bara kalla de vänner även om man inte har en bra relation där mellan.
  /v.k
 • Vad är det som får dig att inte vilja vara me dessa två? Liksom man kan inte dissa vänner, en dag kommer komma då du förlorar alla dina bästa vänner och då du dissat dessa två andra då har du ingen att vända dig till så mitt tips är att ha kvar dom men va inte lika aktiv med den
  /Kallekarlsson11
 • Går inte!
  /tjej
 • Egentligen behöver du kanske inte göra så mycket. Huruvida de är dina vänner har ju att göra med hur du ser på det och känner. Om du för dig själv känner att ni inte är vänner så är inte de dina vänner längre. Det är också fullt möjligt att vara med en grupp vänner utan att vara vän med alla i gruppen. Det som kan hända är att de känner av att du beter dig annorlunda och blir sårade, så av den anledningen kan det vara bra att säga att du inte längre ser dem som dina vänner. Om de frågar så får du säga som det är isf. Man kan också ha olika nära vänner. De kan ju som sagt vara såna vänner du är med i grupp med inte ensam. Det finns många sorters vänskap precis som det finns många sorters kärlek. Du får känna efter lite vilket agerande som passar dig bäst, men jag tycker inte det är nödvändigt att meddela vilka man ser som sina nära vänner och vilka som är lite mer som bekanta. 
  /22
Till toppen av sidan