Panik - lämna sidan!

Ska jag förlåta kompisen som låg med mitt ex?

Hej hej. Jag o min kille gjorde slut för några veckor sen och jag var förkrossad, jag grät varje kväll. Meeen jag slutade tänka på honom för några veckor sedan men har/hade fortfarande känslor kvar. Sen fick jag ett sms av min allra bästa vän om att hon och mitt ex hade legat ganska snart efter att vi gjort slut.

Borde jag förlåta henne eller? Det är inte heller första gången vi haft konflikter eller liknande. Tacksam för svar!

/anonymoussss prinsessa

Svar:

 • Är det din "bästa vän" så vet hon hur du kände kring killen ifråga och med den vetskapen är det inte okej att göra så som hon gjorde. Det är inte bara väldigt elakt utan även respekt löst och inte så man agerar mot en vän. Rekomenderar att inte förlåta henne utan ge henne en kopia av "the bro code" och gå sedan vidare med livet utan henne. Du kommer möta så många människor i ditt liv som älskar och respekterar dig, gör plats för dom istället för att ödsla tid på en "vän" som hugger dig i ryggen och uppenbarligen inte bryr sig om dina känslor, du förtjänar bättre!
  /anonym
 • Jag förstår att det är jobbigt men tycker ändå att du ska förlåta din kompis. Trots allt var ju ditt ex singel när det hände, och även om det kanske var lite okänsligt av din kompis att informera dig om detta tycker jag ändå inte att några uppenbara regler har korsats och även att det vore dumt om detta var ett hinder för er vänskap
  /Eliza
 • Säger bara en sak gumman, HON FÖRTJÄNAR DIG INTE!!! <3
  /emilia
 • Jag tycker hon har svikit dej, för fast hon legat med honom så behövde hon ju inte tala om det för dig. Skittaskigt gjort. Men jag tycker ändå du ska förlåta henne trots allt.
  /Anna
 • Det beror lite på situationen. Var killen lätt på foten ? I så fall borde du nog förlåta din kompis men kanske fråga henne varför hon gjorde det och säga att det inte är något som får upprepa sig. Vore jag du skulle jag vara försiktig med att introducera henne för framtida pojkvänner. I alla fall tills du vet om det är seriöst.
  /Flugger
 • Du borde prata med henne och ställ frågor om vad som hände. Om det känns okej så kan du förlåta henne, fast säg till henne att hon lovar att hon inte kommer göra det igen eller något liknande. Om det inte känns okej efter att ni har pratat kan du ta en paus från henne i ett par veckor/månader och när det känns bättre börja hänga med henne igen.
  /Granen Jonsson
 • nej! det behöver inte! du kan säga att det han gjorde va fel! sen kan du göra slut med han och lära känna en ny kille du kan leva livet med!
  /en 19 åring
 • Jag skulle aldrig förlåta. När din kompis valde att gå i säng med ditt ex så gjorde hen samtligt ett val om er vänskap också. Personligen hade jag tappat all min tillit och respekt för den kompisen oavsett hur nära relation vi haft. Prata är aldrig fel heller men hoppas du står på dig och inte tar något beslut som får dig att må dåligt!
  /Anonym
Till toppen av sidan