Relation trots olika tro/religion?

 Hej! Mitt problem är att jag är kär i en kille som har en annan religion och tro, samt att han bor i ett annat land. Vi träffades när jag var på resa i hans land. Han tycker mycket om mig.

Jag har två frågor. Tror ni att en relation kan fungera bra trots olika tron/ religion? Hur kan man få den man älskar när man bor i två olika länder?

Uppskattar alla svar och tips.

/Tjej

Svar

  • Inga problem i början, kan bli svårare när föräldrarna blandas in
    /220
  • Jag är ihop med en jude och det står inte ivägen alls :) men det är olika för olika religioner
    /16
  • Det beror på vilken religion och hur religös han är skulle jag säga. Förutsätter här att ni båda är okej med att vara ihop med någon av en annan religion, att ni inte ser det som något fel. Jag skulle mest bara bry mig om hur seriöst de tar religionen. Många religioner har ju regler om hur män och kvinnor ska bete sig och en del är mer förtryckande än andra. T.ex. tvångsgiftemål även om jag inte tror det är relevant. Se till att han inte anser att något är nödvändigt, typ beteende, som du inte är okej med och säg inte att något är okej bara för att du vill vara med honom, om förhållandet ska hålla så måste du vara okej med det om tio år också. Om det är något som han ser som nödvändigt och du inte är okej med så tycker jag inte ni ska bli ihop, men att principiellt säga att du inte kan vara ihop med någon för att de har en annan religion tycker jag inte är vettigt. Det är seder, kultur och egna åsikter som spelar roll
    /21
Till toppen av sidan