Min vän är kanske gay och intresserad av mig

Jag har en kompis som jag tror att jag är kär i. Han har givit mig tecken på att han är gay/bi men vet ej om han skämtar eller tar det på allvar. Han har, när vi varit ensamma, smekt mig på insidan av mitt lår vid en djup diskussion, frågat om jag gillar killar, bett mig suga av honom sedan sagt att han skämtar.

Han har även sagt att han har problem med sitt sexliv med sin dåvarande flickvän. Då ville jag inte gå ut med att jag var gay, vilket jag ångrar nu i efterhand för jag är kär. Idag har vi inte jättemycket kontakt pga irrelevanta anledningar, men jag önskar att han kunde komma ut med det så att vi kan prata om det. Hur ska jag veta/ göra? Vi båda är 19 år.

/Kille 19 år

Svar

 • När du får ett bra tillfälle, t.ex när ni ses och han börjar typ prata om sig själv och så och om hans sexualitet (stav) så kan du typ säga: ”ehh jag har tänkt på en sak ” osv. Och berätta hur han känner och berätta hur du känner.
  /Snygg
 • Du kan ju prata med han och fråga hur han känner
  /Tjej 15 år
 • Jag hade försökt att ta kontakt och träffa din kompis lite mer igen och när du känner dig själv säker och bekväm att berätta om din sexualitet, det är alltid skönare att få lasta av axlarna.
  /En som har varit i samma sits
 • Nu har man ju inte varit där personligen och kunnat känna av stämningen haha, men enligt mig låter det som att han gillar dig och att det inte är ett skämt. Visst, ni skulle kunna ha haft en slags jargong, men han ger ganska många tecken. Känns som för många om det bara skulle vara ett skämt. Det tråkiga svaret jag har att ge är väl att du borde kontakta honom. Kanske så ska ni få lite mer kontakt igen innan du tar upp ämnet, eller så går du pang på beroende på hur det känns, men risken om du går pang på är väl att han blir sur och att vänskapen är lite hotad, så kanske bättre att få mer kontakt. Tror dock att det är bra om du gör det så fort så möjligt, annars det kanske rinner ut i sanden. Mina råd suger förmodligen men hoppas det hjälpte något lol, lycka till.
  /Människa
 • Har själv en killkompis som är gay (är tjej) och innan han litstade ut att han var gay gillade han mig medans jag bara ville vara hans bästa kompis. Om du inte gillar han tillbaka så är det ju okej. Du kan inte bestämma över dina känslor. (stav skrev lite snabbt och har tyvärr ingen tid att rätta)
  /tjej med en "bög" kompis
 • Jag hade frågat på ett ironiskt sätt. Alla mina kompisar är bög så jag vet.
  /Jag har många bögkompisar
 • Om jag var du skulle jag försöka öppna upp ämnet och börja prata om det ämnet, sen att kanske gå vidare och ta det försiktigt och fråga om han skulle kanske ha känslor för dig
  /big c
Till toppen av sidan