Panik - lämna sidan!

Min kompis är otrogen, vad ska jag göra?

En av mina närmsta vänner är otrogen mot sin pojkvän. Skriver med andra killar, skickar bilder osv. De har snart varit tillsammans i ett år. Vad gör jag?

/flugg

Svar:

 • Du kan ju börja med att berätta för din kompis att du tycker det är fel och att du inte supportar hennes beslut om att vara otrogen. Sedan kan du ju också, om du bryr dig om din kompis partner, säga till att din kompis är otrogen, eftersom din kompis partner förtjänar att få reda på vad som faktiskt pågår. Efter det finns det inte mycket du kan göra tyvvär.
  /Tjej 15
 • Det din kompis gör är helt fel! Förstår att det kan vara en jobbig situation då du inte vill göra din kompis arg. Men jag tycker verkligen du ska säga till henne och fråga varför hon gör som hon gör. Och om hon ens är kär i sin kille. Du kan också berätta det som om det vore från hennes sida och att hon antagligen inte vill att det hon utsätter sin kille för ska hända henne själv.
  /glad göteborgare
 • Den kompisen är förmodligen inget att ha, en sån falsk människa ska man absolut undervisa. MVH
  /Hjälpare
 • 1. Prata med din kompis om det. Om hen inte vill sluta, eller säger att de kommer sluta men sen inte gör det, överväg om du fortfarande vill vara kompis med hen.
  2. Jag hade sagt till pojkvännen. Då kan han göra ett informerat val om han vill fortsätta vara tillsammans med din kompis eller inte.

  Bra att komma ihåg:
  1. Om din kompis kan svika sin partner på detta sättet kan hen även svika dig eller andra runt omkring hen, även personer som är nära.
  2. Om hen blir arg/ledsen på dig för att du berättade det, kom ihåg att det inte är ditt fel att hen har hamnat i den situationen. Om hen inte hade varit otrogen hade hen inte hamnat i den situationen. Hen kanske känner att du svek hen, men istället var det hen som svek sin pojkvän och genom att säga till pojkvännen så bidrog du till att inte svika honom.
  3. Förhoppningsvis så förstår din kompis mer kring konsekvenserna av att vara otrogen och gör det inte igen i framtiden och utvecklas istället.
  /Tjej 20 år
 • Är personen verkligen otrogen, att skicka bilder och skriva menar jag. Är det otrohet?
  /anonym
 • Tycker du borde säga till din kompis att du tycker det är fel att hen håller på så med andra, det är ju bara elakt mot den hen är tillsammans med. Snacka med pojkvännen annars, om det går för långt och hon inte lyssnar på dig.
  /bra fråga
 • Det är en väldigt känslig situation men det är bra att du vill göra något. Jag tror det bästa är att bestämt säga åt din kompis att hen måste berätta för sin pojkvän och att du annars gör det. Jag kan med viss erfarenhet säga att det känns mycket enklare om det kommer från rätt person. Sen är det viktigt att inte sprida det du vet till utomstående. Sist men inte minst, försök att inte lägga dig i hur de väljer att hantera otrohet. Stort lycka till, till både dem och till dig!
  /Kille, 21
 • Du borde nog berätta för grabben då det inte är ok att vara otrogen. Eller jag tycker inte det.
  /En 13 årig tjej
 • Jag tycker att du ska säga åt din kompis pojkvän, berätta vad tjejen håller på med. Även fast det är din vän så är hennes beteende inte ok. Hon leker med en killes känslor, det påverkar inte henne negativt men det kommer såra killen brutalt mycket när det kommer fram. Jag skulle inte kunna vara tyst om en sådan sak om jag visste om det, eftersom killen inte gjort något fel. Killen lever på att han har en lojal tjej som älskar honom men hon sitter och skickar bilder och leker med killen.

  Även fast det är din vän som håller på så måste du tänka på att killen har känslor han med. Han måste få veta sanningen, för han är värd bättre. Stå även upp för dig själv, bli inte tillbakadragen ifall din kompis går emot dig, blir arg osv. Utan stå upp för dig, tänk att du är mogen som vågar ta steget och tänk att du är en bra människa. Mitt sista tips är att få fram lite bevis, det kan tex vara genom att få tag i bilderna och SPARA det så du har bevis till killen.

  Lycka till nu och sätt dit henne, det kan vara läskigt men du gör bara en tjänst. Du är grym.
  /KRAM
 • Man får väl skriva med andra och skicka bilder även om man är ihop med nån? Om hon inte har sex med andra killar så är hon ju inte otrogen.
  /Saga, 14
 • Om du känner dig stressad över vad du ska göra det, var inte det. Du har egentligen inte med saken att göra. Jag har varit i en liknande situation. Men om du vill göra något tycker jag att du ska fråga din kompis om varför hon gör det. Om du bestämmer dig för att berätta för hennes kille tycker jag att du ska säga till din kompis först att du tänker berätta för hennes kille. Men kom ihåg, om du känner dig osäker, tänk på att det inte är din sak att ta tag i, och att det kommer ordna sig på nåt sätt.
  /Anonym
 • Du väntar tills hon/han berättar om inte hon/han gör det så berättar du.
  /Alias
 • Säg till den att det är fel och om du inte berättar så kommer jag berätta?
  /Alias
 • Jag hade pratat med henne o typ sagt ”vet din kille om att du håller på med andra, det är ju typ otrohet?” Få henne o tänka efter och göra slut med sin kille så att det slutar så fort som möjligt. Kom bara ihåg att det ej är ditt fel o hon har absolut ingen rätt att bli sur på dig, lycka till.
  /Elefant
 • För det första så ska du absolut inte umgås med sådana personer då det är hemska. Jag tycker du ska prata med din kompis om att det absolut inte är okej att vara otrogen mot sin partner. Jag tycker sedan att du ska ge hen ett ultimatum om att antingen så berättar hen för sin partner om otroheten eller så gör du det. Hens partner har rätt att få veta sanningen och om din kompis inte kan säga sanningen till honom får tyvärr du göra det. LYCKA TILL!
  /Amy 19
 • Du borde prata med din kompis om att det är fel och säga att hon borde berätta det för sin pojkvän. Om hon inte gör något utan fortsätter hade jag berättat för pojkvännen om det.
  /Ivy (:
 • Jag tycker att du ska berätta för din kompis att du inte tycker att hon ska göra så.
  /Tjej 14 år

Mer på UMO

UMO-poddenBedragen - ska jag göra slut?

20. "Det var inte logik som styrde mig då, det var känslorna. Jag ville inte att hela mitt liv skulle ändras för något jag inte var skyldig till. Så vi fortsatte att vara ihop ett tag till."

Fråga UMOBorde jag berätta om otroheten?

Vi hade då varit ihop i cirka två månader. Jag tog inte vårt förhållande på allvar då. Jag ångrar mig så sjukt mycket!

Till toppen av sidan