Panik - lämna sidan!

Min kille ska flytta utomlands, hjälp!

Hej! Jag är 17 år och varit tillsammans med min kille (18 år) nu i mer än 1 år. Vi har ett fantastiskt förhållande och träffar varandra varje dag, trots att båda vi går i sporter, jobbar, är med kompisar så vi ingen av oss har speciellt mycket fritid. Vi har lyckats få ihop allt väldigt bra och känner oss trygga med varandra.

Han har nu bestämt att han ska flytta till USA efter han tagit studenten, han kan vara där upp till 3 år men minst 1 år. Jag tycker verkligen att det känns hur roligt som helst för han och det kommer bli livets resa. Stöttar han och visar allt stöd jag kan, men jag går sönder när jag är själv. Vill inte vara ledsen framför honom då jag är rädd att han ska tro att jag inte stöttar honom. Jag vet inte hur jag ska hantera detta.

Det känns verkligen som rätt person men fel tid, vi har pratat så mycket framtid tillsammans och han är den jag vill bilda framtiden med. Hur ska jag göra? Kommer vi klara av att vara tillsammans under dessa år ändå? Vill vi det? Hur hanterar man sånt här? Har inte pratat med någon om detta så skulle vara skönt att få svar här från ett gång kloka människor. Kramar från en orolig, ledsen men stöttande flickvän.

/Maya

Svar:

 • Hålla kontakt på något vis? Det är förstås självklart men mer regelbundet. Du kanske själv kan åka till usa och träffa honom där efter du tagit studenten? Om du vill det såklart. :) Hoppas det löser sig🤍
  /Anonym :)
 • Hej! Jag förstår verkligen vilket dilemma det är, men du verkar vara en jättebra flickvän som visar din stöttning! Det är inte alla som hade gjort det. Jag tror du måste fundera på en del grejer själv först - hur mycket är förhållandet värt för dig och hur mycket kan du se en framtid tillsammans med honom? Av ditt inlägg att döma verkar det som att du kan se en framtid med honom och att ni älskar varandra ovillkorligt.

  Då skulle jag verkligen råda er att testa att ha distansförhållande, även om det är svårt och påfrestande. För en del går det bra, och de gifter sig till slut eller lyckas flytta ihop, och för andra går det sämre. Det viktiga är väl att ta det steg för steg och inte oroa sig så mycket. Var i nuet, njut med tiden du har med din pojkvän och se vart livet leder er. Jag tror ni kommer långt på det! Det är ju lite svårt att veta på förhand hur ni kommer tackla ett distansförhållande - men jag har läst en hel del historier om folk som haft distansförhållande och bara skickat brev till varandra under flera år men ändå gift sig i slutändan.

  Så det finns ju lite solskenshistorier där ute ändå. Jag tror också att det är viktigt att du vågar vara öppen med dina känslor inför din pojkvän och vara ledsen inför honom. Att vara ledsen över en situation är mänsklig och han borde förstå att alla som sätts i den skulle reagera med sorgsenhet. Det vore nog tvärtom bara vara bra för er att kunna prata om det här - speciellt om ni ser en framtid tillsammans. Kanske hade du kunnat flytta dit med honom efter ett par år? Eller så kan ni träffas på andra sätt under dessa år? Det finns lösningar och ni verkar ha kärleken. Går det vägen så gör det och om inte så löser det sig. Massa kramar!
  /T
 • Hej, fy vilken jobbig sits. Att vara ifrån varandra är riktigt jobbigt men man vänjer sig också vid situationen. Det blir liksom vardag även om det inte är den vardag man egentligen vill ha. Ett år är inte så lång tid och är det rätt person tycker jag absolut att det är värt att helhjärtat försöka. Försöker ni tycker jag ni borde fortsätta göra saker tillsammans även om det blir på distans. Kanske låter fånigt men att spela ex Minecraft tillsammans och på så sätt ha ett gemensamt projekt tycker jag kan vara värt mycket. Man ses ju typ iaf. Finns även en del prylar på bland annat Etsy (även applewatch har funktionen) för att exempelvis känna varandras hjärtslag. Just att känna sin partners puls och höra andningen är sanna småsaker man verkligen kan sakna när man är ifrån varandra. En grej som är svår på distans är ju att ha ett sexliv. Vill ni det ändå skulle jag tipsa om att använda en medelandetjänst som har end to end encryption (inte Messenger) som exempelvis signal (de har även Videochat). Den appen kan man även ha kod till så ingen kan se vad som finns där. Har själv ingen erfarenhet av dem men har sett att det även finns sexleksaker som man kan synka och på andra sätt styra varandras.
  /Kille, 22
 • Oj vilken svår situation! Vet verkligen hur de kan kännas med rätt person fel tid. Jag skulle nog säga att tiden får visa er vägen. Om du verkligen känner att det är rätt person för dig och ni har det bra tillsammans, då finns det tyvärr inte mycket mer du kan göra än att acceptera och försöka hitta metoder för att det ska gå vägen. Hoppas på er!!💖
  /Hanna

Mer på UMO

Kärlek

Här hittar du innehåll om kärlek.

Att vara ihop

Här hittar du innehåll om att vara ihop.

Till toppen av sidan