Min kille och min kompis har blivit nära och har så roligt

Jag är en tjej med en kille i samma ålder. Vi har varit tillsammans i fyra månader och vi är väldigt nära och kärleksfulla. Han betyder otroligt mycket för mig och är en av de viktigaste personerna i mitt liv, jag älskar honom jättemycket. En annan viktig person är min bästa vän, hon är ett år äldre. Hon är verkligen min närmaste vän och jag känner mig så bekväm med henne, vi är helt galna tillsammans.

Men nu på senaste tid har dom börjat spendera mer tid tillsammans, och det känns som dom har roligare med varandra än med mig. Eftersom dom blivit så nära och pratar och skrattar hela tiden känner jag mig lite i vägen och distanserar mig helst när dom är tillsammans. Jag vet att dom två inte är kära och att dom inte kommer bli det, det är inte det jag är avundsjuk på. Jag är avundsjuk på att dom två gör varandra gladare och är närmare än vad jag är med dom.

Eftersom jag och tjejen är varandras bästa vänner tycker jag det är jobbigt att hon börjat prata med honom om sina problem och han detsamma. Han kan också välja att gå till henne oftare än mig vilket gör mig lite ledsen. Jag har försökt ignorera det och ta hjälp utanför, har frågat en killkompis och han höll med om att dom är väldigt nära. Han hjälpte inte utan gjorde mig bara mer ledsen, och jag kan inte sluta tänka på detta.

Har försökt ignorera men det har pågått ett tag och behöver liksom deala med det. Vad ska jag göra?

/Svartsjuk tjej

Svar

 • Hej! Jag kan förstå att du tycker det är jobbigt! Det skulle jag också tycka! Men om man tänker så här att han har ju valt att vara tillsammans med dig. Jag skulle nog tänka så att ”vill han vara med mig, då är han det! Vill han vara med henne, då gör han det! och då är det nog bäst att gå vidare! (Jag säger inte nu att jag tror han vill vara med henne) Dem är väll bra vänner helt enkelt! Om du är så självsäker, så kommer du så mycket längre i livet! Det är så mycket mer attraktivt att vara självsäker! Du behöver inte vara orolig!
  /17 åring
 • Prata med någon!
  /tjej
 • Hej. Det är faktiskt helt okej att känna sig svartsjuk i denhär situationen. Mitt tips till dig är att du går och pratar med någon. Inte bara någon vän, utan någon nära som du kan lita på. Jag förstår att killkompisen du pratade med slutade med att svika dig och göra dig ledsen, men jag rekommenderar att du pratar med någon. Jag kan lova att det kommer att få dig att må mycket bättre, när någon annan får höra dina känslor. Annars om du verkligen känner dig svartsjuk kan du prata med din pojkvän eller bästa vän. Låter kanske dumt att göra, men det är det bästa sättet till att få stopp på det här, på svartsjukan.

  Var inte rädd för att prata med din vän om hur du känner dig. Du behöver ju självklart inte öppna upp dig helt inför henne utan ta det bara lite. Hon kommer säkert att förstå att du känner dig sårad och svartsjuk och kommer att tänka på det. Hon är ju trotts allt din bästa vän? Prata också med pojkvännen. Din pojkvän borde förstå att hänga så mycket med andra tjejer kan göra dig avundsjuk, speciellt när han hänger med någon som är din bästa vän och kommunicerar mycket med henne mer än vad han gör med dig.
  /<3
Till toppen av sidan