Min kille fattar inte när jag skämtar!

Min kille tar ALLT seriöst och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag själv är ironisk jämt och detta leder till bråk och komplikationer hela tiden.

Detta har jag sagt gång på gång, men har tar det fortfarande så seriöst och personligt. Han vill inte lyssna på mig när jag försöker förklara att jag skämtar, eller att det jag precis sade inte har någon koppling till honom. Hur ska jag lösa detta?
/Ehm... troubled kid?

Svar:

 • Hej! Jag tycker att om din kille tar alla skämt seriöst och kan inte ta ett skämt borde någon snacka med honom och se vad som pågar. Menar inget illa med detta men din pojkvän verkar inte vara helt 100 om han missuppfattar alla skämt, och om det alltid leder till bråk och komplikationer för er tycker jag väldigt synd om dig. Ta ett snack med honom och kolla hur det egentligen ligger till hos honom. Hur länge har ni varit tillsammans? För det kan ju också vara något som ligger åt sidan. Hoppas allt löser sig mellan er för i ett förhållande ska man aldrig känna sig osäker och rädd. Lycka till :)
  /The Purple Warthog
 • Nja, det beror ju på vad det är du skämtar om. Kan relatera stort till detta eftersom jag har vänner som tar det seriöst när jag skämtar, men det är för att jag skämtar ironisk, precis som du tog upp. Vill du lösa problemet tycker jag att du ska tänka efter när du skämtar, han är ju dessutom din pojkvän så du borde känna till om han kommer bli arg eller inte över skämtet du ska ta upp, så var försiktig.
  / L.E
 • Sluta skämta och vara ironisk.
  /M13
 • Ja, såna situationer är ju svåra... Du har sagt att du försökt berätta, men det är lätt att vi inte tänker på hur/när vi berättar det. Är det i formen av "Meh, jag skämtar ju bara" precis efter de reagerat eller reagerar de även fast du lugnt satt de ner och förklarat hur du tänker? Sätt honom ner i en lugn miljö och berätta för honom vad och hur du känner och förklara att du vill hitta ett sätt att lösa det. Var öppen och ställ gärna frågor och försök komma fram med lösningar. Hoppas det hjälper!
  /E ^_^
 • Hej! Om det går kan du ju försöka vara mindre ironisk men du ska ju inte egentligen vara tvungen att ändra på dig själv för honom. Försök bara varje gång förklara att du bara skämtar så kanske han förstår så småningom. Jag tycker iallafall att det är en ganska onödig sak att vara tvungen att gräla över.
  //tjej
Till toppen av sidan