Panik - lämna sidan!

Min bästa vän ska flytta - hjälp!

Min bästa vän ska flytta. Jag har några andra vänner men ingen bästavän. Jag vet inte vad jag ska göra. Nån som varit i samma situation och hur agerade ni? Ni som inte varit där, hur skulle ni gjort? Tacksam för svar.
/Anonym

Svar:

 • Skaffa nya vänner.
  /Sara
 • Hej! Jag har flyttat land så jag har tappat många vänner. Visst jag saknar de rätt ofta men jag vet att de är glada så jag blir inte så ofta ledsen över det. Det ni kan göra så att det känns bättre är att ni kan ha bestämda tider ni pratar med varandra. Ni kan ha det som ett schema t.ex. Allt kommer lösas sig till slut. ❤
  /En anonym tjej
 • Min bästa vän flyttade för 2 år sen. Det var väldigt jobbigt men vi ringer varandra rätt ofta. Visst jag saknar henne och så men jag kan hälsa på henne nån gång per år och så. Jag tror det kommer lösa sig för dig, hoppas jag iallafall, lycka till!!
  /Anonym
 • Säg bara det här som du har skrivit, tror inte att han kommer ta illa upp
  /
 • Jag har varit i samma sits Jag blev faktiskt jätteledsen. Jag grät ganska mycket och jag var ledsen hela lektionen. Men sen gick det över. Om du har en mobil och kan sms:a osv så kan du ju få den kompisens nummer och hon/han får också ditt nummer. Så kan ni ju typ prata varje kväll innan ni går och lägger er och fråga vad man har gjort och hur man mår osv. Det är faktiskt ett superbra sätt att hålla kontakt. Min bästis och jag gör lika dant. Innan vi går och lägger oss så sms vi lite. Och om man saknar varandra så kan man ju ringa, då kan man i alla fall höra varandra om det känns bättre.
  /Anonym hoppas det går bra
 • Mitt tips är att hitta en ny bästa vän, både irl och på internet.
  /Tjej
 • Försök hålla kontakten. När min bästa kompis flyttade blev ja rädd å ledsen men sen insåg jag att hon skulle komma tillbaka. Ni kommer ha varandra även på håll. Men försök även va öppen för andra :)
  /Tjo
 • Hej! Jag har varit i samma sits. Både jag och min bästa vän är dåliga på att höra av oss, så i julas bestämde jag mig för att ta tag i saken och skicka ett brev med posten. Jag vet att det låter gammaldags, men det funkade. Vi fortsatte skicka brev efter brev, det var lätt att komma ihåg då det skedde så sällan och samtidigt pågick hela tiden. Prova, det funkade för oss, så varför inte för er❣️
  💕
 • Hej! Jag fattar det kan vara svårt att bästisar ska flytta :( det känns jobbigt men det går över sen :D Men tänk såhär istället! Ni kommer kunna ringa varandra :) och så kan ni hälsa varandra, så oroa inte dig andas bara hoppas det kommer kännas bättre
  /13 åring kille
 • Det jag gjorde var att försöka hitta nya vänner. I början kan det kännas svårt men det är värt det. I början kan du börja följa folk på sociala medier och därav få kontakt med dom. Genom att du börjar följa någon på instagram, adda någon på snapchat osv är det lättare att skaffa vänner. Prata med din lärare eller kurator om situationen så kan dom hjälpa dig att hitta nya kontakter via indelningar av grupper på arbeten.

  Även om din bästavän flyttar kommer det att vara din bästa vän fortfarande, så du kommer alltid ha henne kvar. Ni kommer kunna prata under skoltid, ifall ni kan det för skolan, ni kommer kunna ha som mål att klara en dag och sedan kunna prata på kvällen. Försök att hålla kontakten med din bästa vän men försök samtidigt hitta nya vänner och en ny bästa vän. Allt händer utav en anledning, det kanske är menat att du ska träffa en ny bästa vän och få massa nya vänner och en ny bästa vän. KRAM <3333
  /Anonym
 • Asså det du kan göra är att fortsätta hålla kontakten och kanske hitta andra nya vänner som du kan bygga upp en relation med. Och att träffa nya människor kan va läskigt men ta det i din egna takt och var bara dig själv. Allt löser sig om du och din vän fortfarande vill vara bästa vänner.
  /en tjej på 18 år som förstår dig
 • flytta med hen. hoppa med i resväskan. ̈́ Pöss
  /MVH. en naken potatis med väldigt fylliga ögonbryn.
 • Jag vet inte. Min bästa vän kanske ska flytta och jag vet inte heller vad jag ska göra. hjälp tack!
  /Anonym

Mer på UMO

Vänskap

Här hittar du innehåll om vänskap.

Till toppen av sidan