Kramas ni på första dejten?

Hej! 

Jag ska på dejt snart och undrar, kramas ni på första dejten?

/Oreozegott

Svar

 • Hej! Så kul att du ska på en dejt! Jag tycker att du, som nämnts tidigare, bara sträcka ut armarna och fråga om du kan ge hen en kram. Skulle hen inte vilja krama dig tillbaka kan du bara be om ursäkt och sedan gå vidare med dejten, det behöver inte ha en så stor roll på det hela. Om du ändå är orolig så tycker jag att t.ex frågan hen genom sms/chatt, om ni har kontakt på det sättet. Du kan skicka t.ex "Är det okej om jag ger dig en kram när vi ses?", då vet du med säkerhet att hen är okej med det.
  /William
 • Om du är osäker så kanske du kan fråga personen som du träffar ifall du kan få en kram.
  /Göteborgskillen
 • Hej, Oreozegott. Jag tycker att du ska bara testa att hålla ut armarna så som du skulle göra ifall du skulle krama någon. Om personen inte kramar för att han/hon inte fattar vad du menar så kan du fråga ifall du kan få en kram. Men kom ihåg att även om det blir pinsamt efteråt så är det faktiskt en själv som oftast gör pinsamma situationer pinsammare. Om det blir något missförstånd och din dejt inte kramar tillbaka så är det bara att gå vidare, kanske till och med kunna skratta åt det. Då ser din dejt att du har bra självkänsla och det är något som många söker i en partner.
  /Göteborgskillen 
 • Hej! Jag skulle säga att det nog är ganska vanligt att man kramas på första dejten, men självklart är det ju viktigt att ni båda är med på det. Min första dejt som jag gick på var med en kille jag träffat väldigt korta stunder två gånger tidigare och inte kände speciellt bra. Och när vi möttes upp och hälsade på varandra så sa han typ "du ska få en kram också" eller något sånt. Det kändes väldigt naturligt och om jag inte hade velat kramas då så hade jag haft chansen att visa eller säga det. Så om du vill krama din dejt så kan du antingen fråga innan på sms/snap eller vad ni nu använder eller fråga eller på något sätt säga något som visar att du vill krama personen, alternativt som andra har sagt redan att sträcka ut armarna som att du tänker ge en kram. Och det blir nog inte stelt om personen inte vill, det är bara att fortsätta då. Men det mest naturliga är väl att man kramas när man träffas eller säger hejdå, sen kan man ju såklart kramas däremellan också, beroende på vad man gör på dejten. Men stort lycka till!
  /Tjej, 21
 • Ja absolut men käns det inte rätt så gör det inte.
  /en smart brutta
 • Jaa, men det märker du på personen om hen vill eller inte
  /dinbabe
 • Ni kan göra typ vad som helst sålänge ni båda är bekväma med det.
  /Anoneleld
 • Jag är en sån person som kramar alla jag träffar och känner. (Om de vill då). Så jag tycker att du får se vad han tycker och hur han beter sig. Du kommer att märka om han vill krama dig eller inte. Lycka till!!
  /sexy-god!
Till toppen av sidan