Panik - lämna sidan!

Kompisen väljer sin tjej framför mig

Min bästa vän är tillsammans med en tjej i min klass. (Jag är också kompis med den här tjejen). Han väljer henne före mig hela tiden. Det kan jag förstår men det är det att han ljuger för mig. Ett exempel: Jag frågade han om han ville sova över i helgen efter vi hade varit ute och ätit. (Det var jag, min kompis, hans flickvän och en annan person).

Hans svar på när jag frågade om han ville sova över var ”Vet inte om jag kan”. Då sa jag att han skulle höra av sig när han visste. Det gjorde han inte och istället fick jag reda på att de skulle sova över istället. Jag fattar att de sover över och det, men det är det att han inte svarade mig ... och att när vi ska göra något så ska hon alltid vara med. Detta var då inte bara en händelse utan det har hänt många fler gånger. Har någon något tips får ni gärna svara!

/Oskar 14 år

Svar:

 • Prata med din kompis. berätta hur du känner.
  /bert och fjärt, 14 år
 • Hej, låter som du har förståelse för din kompis, toppen! Hade en liknande situation när jag var i din ålder och tyckte det var rätt jobbigt. Det jag borde ha gjort och det jag råder dig att göra är att berätta för din kompis att du förstår att han vill spendera tid med sin flickvän och att du är glad för deras skull, men att du gärna vill att de inte ska ljuga när du frågar. Nackdelen är att du sen får acceptera att de ibland inte kan för att de vill göra nåt själva. Hoppas det löser sig!
  /Kille, 21
 • Jag tycker att du ska prata med din bästa vän och jag vet att det kan vara lite så här typ men ååå det skriver ju alla. Men ibland kan det faktiskt hjälpa! Och just det, du kan ju också prata med flickvännen så att hon också kanske kan hjälpa till!
  /Lycka till
 • Har du testat att bara konfrontera honom direkt? Om en ljuger och den andra inte säger något så lär det väl aldrig ändras. Spela roll om det blir lite drama, fråga varför han ljuger och berätta att du förstår om han vill vara med sin tjej. Han gör det säkert för att han inte vill såra dig eller något. Annars kan du ju börja hänga med andra lite mer om han inte slutar. Bättre att vara med folk som inte ljuger, speciellt om du har gett honom en chans att sluta.
  /Raccoon
 • Hej säg att han måste vara ärlig och vara med dig lite iallafall annars kan ni inte vara vänner!
  /Anonym
 • Asså ifall om du kan se det från hans perspektiv så kanske han inte visste när han fråga och han är säkert superkär i henne och det är inte alltid lätt att komma ihåg att svara sen, speciellt om man snart ska ha sex. Misskommunikation är inte att ljuga. Dessutom så kan några få gånger upplevas som om de är många gånger fler än vad de egentligen är. Och han kan ha tänkt att eftersom du och flickvännen är vänner så är det inga problem om alla hänger tillsammans och då är det bara att säga att det inte är helt okej med dig och man behöver inte ställa vänskapen på spel.
  /ta det lungt
 • Mitt tips är att berätta hur du känner, inte låta anklagande eller så utan bara hålla dig till saken och att du också vill ha egentid med honom. Kompisar ska kunna prata om denna typ av saker. Så du behöver inte skämmas eller så över det. Men om ni inte pratar så vet han ju inte hur du känner. Dessutom så kan det vara bra att han får höra från någon annan (på ett bra sätt) att han kanske inte måste hänga med tjejen hela tiden. På så sätt kommer han även få lite perspektiv på hela situationen helt enkelt. Men om ni bara pratar så tror jag att det löser sig ❤
  /En
 • sluta va butthurt... han kanske faktist inte visste om han kunde men bara glömde berätta. Han e antagligen nykär så fråga igen nästa vecka, om det upprepar sig så kan du la fråga honom varför han gör som han gör.
  /en person
 • Jag har tidigare varit i samma situation, det som jag råder dig att göra är att sluta vara kompis med den personen, jag vet, det låter hemskt men du ska aldrig vara med personer som ljuger och får dig att må dåligt.
  /lycka till❤️
 • Jag har tyvärr också upplevt att min vän ljuger för mig allt för ofta:/ Det bästa du kan göra är att berätta hur du känner, även om det kan vara jätte svårt. Du får fråga varför han ljuger, han kanske bara känner sig osäker. Han kanske på något sätt skulle tro att du blir sårad av att han istället för att hänga med dig redan har planer med den här flickvännen. Ibland tänker man inte så långt innan man gör, det är därför det är bäst att se det från bådas sidor och prata.
  /Alltför allvarlig fjorttis

Aktuella artiklar

Vänskap

Här hittar du innehåll om vänskap.

Till toppen av sidan