Kär i min bästis som är hetro, hjälp!

Hej! Jag är en tjej som är extremt kär i min bästa kompis som också är en tjej. Jag är ganska säker på att hon bara gillar killar för att annars så tror jag att hon skulle sagt det till mig. Jag ser henne nästan varje dag och det tar kol på mig hur mycket jag älskar henne.

Jag vill så mycket säga till henne att jag är kär i henne, men det kanske skulle förstöra våran vänskap, eller att hon tycker att det är obehagligt. Tanken om att hon kanske gillar mig tillbaka får mitt hjärta att hoppa över ett steg. Jag får panik, jag älskar henne så mycket att det gör ont. Vad ska jag göra??

/Tjej, 15 år

Svar

 • Jag tycker att du först och främst ska komma ut för henne. Om hon accepterar hbtq+ samhället borde det funka. Sedan skulle du kunna fråga vad hon är, bara låta det slinka förbi erat samtal. Om hon svarar hetro så gillar hon förmodligen inte dig tillbaka. Men om hon svarar att hon är bi, pan, poly (asså intresserad av tjejer då) eller lesbisk så har du ju en chans! Hoppas detta hjälper.
  /Hon som bara blir kär i hetrotjejer😕
 • Ååå lilla du! Jag har varit i precis samma situation, jag var kär i min bästa vän, vi låg typ och myste och höll på och jag hoppades så innerligt att hon gillade mig på samma sätt. Men en dag blev det för mycket och jag berättade det för henne, båda blev väldigt ledsna då hon inte kände på samma sätt men efter det så har inget förändrats mellan oss. I början var det jättejobbigt men det blev bättre och bättre och vi är fortförande lika tajta :) Nu har jag kommit över henne helt och jag vet att det inte känns som om man någonsin kommer göra det men det gör du, jag lovar. Nu har jag väldens finaste flickvän som älskar mig tillbaka och jag är den lyckligaste tjejen på jorden så det jag vill säga till dig är att du måste prata med henne! För att få veta och sen om hon inte känner samma kan du gå vidare för det är helt omöjligt att glömma henne annars. När du börjar tappa dina känslor för henne kommer du se alla hennes nackdelar och du kommer fatta att hon inte var tjejen i ditt liv. Om du känner att du vill träffa likasinnade som dig och bor i en lite större stad kolla om det finns någon hbtq-ungdomsgrupp i din stad! Det gjorde jag och nu har jag massa nya vänner:) och vem vet, du kanske hittar din drömtjej där ;)
  /Den lilla prinsessan/15 år
 • Har du berättat för henne att du inte är hetero? Om du inte gjort det så kan du ju säga det och se vad hon säger då, hon kanske säger vilken läggning hon har då
  /M
 • Hej! Först måste du tänka efter, om du verkligen vill säga det till henne. Om inte, berätta gärna det för någon annan så kanske det känns bättre. Du kan fråga henne om vad hon tycker om homosexuella par och om hon tycker att det är ok, så att du vet att hon kan acceptera dig när du kommer ut till henne om du nu så tänkt göra det. Jag har haft en bästa vän som varit kär i mig för ett par år sedan. Hon berättade det lite senare efter att hennes känslor för mig tagit slut. Tyckte själv inte att det var något fel.
  /🦋
 • Du borde prata med henne, bara ni två så att hon förstår hur du känner. Om hon är en bra vän så kommer hon förstå. Hon kanske är rädd för att säga att hon gillar dig, om hon gillar dig tillbaka. Jag vet att det kanske är mycket att förlora men om du verkligen älskar henne så kommer du bara att ångra det om du inte gör det. Så det är bara att vara ärlig och säga det på ett bra sätt. Det kan vara lite nervöst men du klarar det!
  /Tjej 14år
Till toppen av sidan