Panik - lämna sidan!

Känner att jag missar det som händer sen jag flyttade!

Hej! Jag har flyttat ifrån min hemstad nyligen på grund av studier. Flytten har gjort så att jag mår dåligt. Trots att jag är jätteglad att ha fått träffa nya kompisar så känns det som jag ständigt missar det som händer i min hemstad. Mina bästa kompisar har blivit närmare nu när jag inte är där och jag känner mig utanför varje gång jag åker tillbaka. Vad ska jag göra? PS Jag har haft dessa kompisar under en stor del av mitt liv
/Anonym

Svar:

 • Kan absolut känn igen mig i det du skriver. Jag flyttade också för studier och ofta kunde jag inte vara med eftersom det helt enkelt var för långt att åka. Jag försökte fokusera på de vänner jag hade i min nya stad och att lära känna nya vänner. När man sen tittar på ex stories och ser ens vänner ha kul utan en får man försöka tänka på saker man gjort med sina nya vänner. Skulle även tipsa om att ringa dina vänner ibland så glider man inte isär lika mycket.
  /Kille, 21
 • Jag känner helt igen mig och jag vet inte vad du kan göra mer än att prata med dom om det
  /Tjej
 • Synd.
  /anonym
 • Jag har också flyttat från min hemstad och blir tvingen att byta skola. Jag hade det bättre för. Jag flyttade för att min mamma och hennes familj ville flytta ut på landet. Vi bodde mitt i stan förut och min pappa bor kvar där i dag. Jag började på en ny skola och träffar nya kompisar men sen efter några veckor så börjar två säga att dom inte vill ha mig som en vän. Jag har inte gjort något men jag har inte haft samma liv som dom. Dom kommer från landet, jag stan. Om inte nån vill ha mig som vän så måste jag byta igen. Den tredje sitter jag brevid och beter sig som att vi är vänner på lektionerna men är inte på rasterna. Hen gör mig glad men jag kan bara inte vara så här. Dom sa det säger fula saker om folk men man väljer la inte en vän, man blir en vän! När vi började på skolan så kände alla nån men jag kände ingen!
  /En tjej som kommer försöker byta liv.
 • Jag känner verkligen igen mig då jag också nyligen flyttade från hemstaden pga studier. Det känns som att allt bara förändras och att ingen saknar en "hem hemma" så att säga. En tanke jag försöker få in i min vanliga tankebana är att de tror samma sak om dig, att du förändras, får nya vänner och går vidare i livet. En annan tanke som har slagit mig när jag är i dom här tankarna är att så fort jag vill kontakta en gammal kompis så "vill jag inte störa, tänk om de gör något viktigt", och likadant som jag skrev tidigare, tänker säkert dina vänner där hemma det med. Ett knep kan ju vara att ha mer mobilkontakt med dom, prata i telefon, över skype eller nåt. Det är omöjligt att få tillbaka allt precis som det har varit eftersom du har flyttat, men genom att anpassa kontakten så behöver inte såå mycket förändras.
  /Samma båt
 • Om du känt dina kompisar länge så kommer dom antagligen inte vilja avsluta vänskapen med dig och vill säkert inte att du ska känna dig utanför, dom har säkert ingen aning om att du känner så. Du skulle kunna prata med dom om hur du känner. Jag vet inte om du redan gör det men du kan ju skriva till dom ofta även om ni inte träffas. Om du förklarar hur du känner kan dom säkert få dig mer involverad i deras liv igen, för det va säkert inte lätt för dom häller när du flyttade.
  /Hoppas att hjälpa
 • Känner igen händelsen! Jag hade Corona i slutet av augusti och det blev annorlunda med min bästis hon dumpade mig, du kan ta kontakt och prata hur läget är och så?
  /F**k min mens har inte kommit än

Mer på UMO

Till toppen av sidan