Panik - lämna sidan!

Jag vågar inte träffa honom på grund av min mammas stränga regler

Hej, jag är snart 16 och jag gillar en kille som är ett år äldre. Vi har snackat mycket på snap och jag vill verkligen träffa honom men jag vågar inte p.g.a många olika anledningar vilket jag hatar. Min mamma som är ganska stäng har sagt väldigt många gånger att jag inte får skaffa kille förens jag är 18. Men jag vill verkligen vara med han. 

Men jag har aldrig haft pojkvän tidigare plus att min stora syster som är 18 har aldrig haft ett förhållande i hela sitt liv så jag vet inte hur de kommer reagera ifall jag skulle ta hem någon grabb bara sådär eftersom de ända jag hänger med är mina två tjej bästa vänner som jag har känt i hela mitt liv. Vad ska jag göra? Ska jag bara köra mitt race eller ska jag prata med mina föräldrar? Liksom jag har jättesvårt med att prata om känslor plus att de kommer att ”mobba” mig om de vet att jag gillar någon.

/Johanna

Svar: 

 • Du borde snacka med din mamma och om vad du känner och om att du borde testa olika grejer i ditt liv. Du e ung bara en gång, slösa inte bort det. Att testa ha olika relationer kan hjälpa dig i framtiden att välja bättre. Att göra misstag är bättre än att inte pröva det alls.

  Så sitt ner med din mamma och berätta om hur du känner och fråga henne anledningarna om varför du inte får. Om din mamma lyssnar på dig och lyssnar på dina anledningar skulle hon nog kunna förstå mer om vad du känner. Hoppas din mamma förstår 💕
  /L bibish
 • Kör på, man lever bara en gång. Lyssna på Avicii ”Live a life you remember” dvs att man inte ska slösa bort sitt liv.
  /Center choklad
 • Har själv en mamma som är svin sträng med regler o jag vet vad hon skulle göra om hon fick veta att jag träffar killar som är 04:or och 03:or, alltså 2 o 3 år äldre än mig själv, men jag tycker du ska köra ditt race, du är ungen 1 gång, men om din mamma inte bryr sig om vem du är så säg bara att du ska till en kompis, men de beror också på hur viktig5 det är för din mor att veta vart du är😋
  /Tjej som är 06 med föräldrar som knappt låter mig va med kompisar dom vet om
 • Hej. Jag tycker att du borde prata med din mamma. Prata och förklara att det är DITT (!) liv där det inte angår henne om du är tillsammans med någon. Alla människor har samma rättigheter, alla människor utvecklar sig och och förändrar sig. Och om hon inte accepterar det så är det hennes problem och inte ditt.

  Och tillslut vill jag bara föreslå att du kunde sätta henne för fullbordat faktumet att du "har" en pojkvän. Alltså kör ditt race. Med Vänliga Hälsningar
  /Ian
 • Go for him babe! Asså de e le upp till dig när du blir kär och vill ha ett förhållande och inte din mamma. Har också svårt att prata om känslor så jag pratar alldrig om de, men jag tänker att du kan prata med din syrra vilket jag själv brukar göra. Kommer ksk bli lite enklarde då, och jag tänker att ni har mycket gemensamt redan.
  /Do you bae
Till toppen av sidan