Hur ska jag våga pussa min kille?

Jag är 13 år och jag vågar inte pussa min kille. Vi har varit tillsammans i snart 5 månader. Han har försökt pussa mig men jag har inte vågat. Jag har pussat andra killar innan, men när jag är med han så får jag fjärilar i magen och är rädd att han inte kommer gilla det. Vad gör jag??

/Första pussen

Svar: 

 • Det jag tycker skulle vara bra det är att du känner efter och säger det till din kille vad du känner om att pussa osv.
  /Tjejen som bara hjälpa till
 • Jag tänker att det är bra att du känner så för det kan visa att du har verkliga känslor för den här killen. Men om du gillar den här killen tycker jag att du bara ska göra det, men du ska heller inte kämna press att göra något du inte vill.
  /Nora 16 år
 • Jag tycker att du ska göra det bara, det är nog det bästa :) hoppas det löser sig mvh
  /Kille på 15 år
 • Var säker och stressa inte, ta de försiktigt o gör som du gjort när du pussat/kysst en annan kille☺️Jag är säker på att din kille kommer gilla det, för kyssar är inte allt, utan personligheten är ofta det viktigaste en person har.
  /Tindra 14år
 • Hur har han försökt kyssa dig? Du får ta det i vilken takt du vill. Jag skulle nog säga att det är lättast i en lugnare situation. Man kan jämföra det typ såhär: ifall du aldrig har hoppat i havet eller poolen tidigare så kan det kännas jätteläskigt att hoppa från en klippa. Ibland är det bara att hoppa.

  Du kan också prata med honom om det här, och om du kanske känner dig stressad eller liknande så kan du ta upp det. Sen är det inte så farligt när du väl har gjort det. Skulle jag säga iallafall. Se efter vad du känner. Ifall det bara känns nervöst eller liknande så kan du bara försöka göra det. Det är ofta betydelsefullt att kyssa någon, men det är okej ändå ifall du är osäker.
  //Kille 18 år :)
 • Jag tycker att du ska besvara pussen om det är han som börjar att pussa dig. Du ska nog tänka mindre på vad han tyckte om hur du pussade honom. För han är ju kär i dig och det är ju det som räknas och inte hur bra du kan pussas.
  /Tjej 16
 • Haha, jag var precis likadan med min kille när ja va 13. Slutade med att vi gjorde det första gången som en sanning eller konka. Men kan du inte typ pussa honom snabbt på kinden, typ om ni kollar film eller innan du ska gå hem? (: lycka till!
  /Tjej 15
 • Du kommer märka när du är redo. En speciell känsla, brukar man känna.
  /Alexandra
 • Förstår dig! jag har också svårt ibland att kyssa killar som verkligen betyder nåt för mig osv. de tipsen jag har till dig är att säga som de är till killen så han förstår och kanske kan förstå din situation så ni kan försöka eller något tillsammans. eller att bara slappna av, släppa alla tankar och bara göra de och låta era läppar göra jobbet osv
  /15 årig tjej
 • Du kan testa att berätta för dina föräldrar att dina kompisar visst accepterar dig och att du inte vill vara med personer som inte accepterar dig (du får se hur mycket du vill säga det sista i och med att dina föräldrar kan bli stöta av det eftersol de inte accepterar dig). Du kan också skicka några länkar med information om ickebinära och könsroller t.ex att kön (gender) är en social konstruktion och att det därför tekniskt sätt inte finns alls. Och det finns många studier om olika saker som har med trans personer (includerat ickebinära) att göra och hur föräldrar kan påverka ens mentala hälsan drastiskt beroende på om de är accepterande eller inte. Jag hoppas att du mår bra kom ihåg att det inte är något fel på dig. Var försiktig med dina föräldrar om du tror att de kan behandla dig dåligt (utöver att misköna dig) då ska du ta det försiktigt så att du inte kommer till skada.
  /Ickebinär
Till toppen av sidan