Panik - lämna sidan!

Jag förlorar alltid känslorna när någon är intresserad, varför?

Har nästan alltid haft svårt att fullständigt falla för någon. Såklart, jag kan ju få en sjuk crush på någon, men direkt när den visar intresse mot mig så backar jag. Har hört att det beror på att man själv inte anser sig vara värd kärleken osv. Men jag är väldigt självsäker, så tror inte att det beror på det i mitt fall. Mitt mål är inte heller att såra någon, försöker verkligen men det funkar aldrig. Någon som kan känna igen sig?

Tjej/17

Svar: 

 • Omg asså känner igen mig så grovt. När jag började i sjuan var jag lite smått betuttad i sen kille, så fort han titta på mig så va jag liksom asglad. Samma sak när vi pratade på lektionerna eller i korridorerna. Men för någon månad sedan fick jag reda på av en annan killkompis att han tydligen har ett intresse för mig. Och då tappade jag helt tycket för honom, nu var han liksom bara en kille i klassen. Sjukt märkligt men så är det!!
  /Tjej i 8:an
 • omg känner så igen helt sjukt. Kan gilla killen i flera månader och sen om han säger att han börjat gilla mig så tappar jag helt och går vidare bara, jätte jobbigt och är inte oskär i mig själv eller något.
  //Linnea

 • jag tappar oxå intresset när någon blir intresserad av mig men de känns typ som de blir för mycket och de kan betyda att du inte gillar den killen jätte mycket utan att de bara känns så , så det är normalt vänta bara tills du hittar någon som du gillar även när den börjar gilla dig
  // tjej
 • du jag med. men när du hittar den rätta så kommer du bara känna av det, alltså detta är jättesvårt att förklara men du kommer veta eftersom du kommer inte tappa känslorna så fort de börjar gilla dig tillbaka. men det kan också vara att du kanske inte gillar killar? testa att experimentera! funka för mig.
  /tjej som e pan men har skitsvårt för att förklara skit
 • Samma
  /
  Olivia
 • Hej! Jag känner inte igen mig personligen men har läst om liknande, tror jag. Det finns en sexuallitet i det asexuella spectrumet som heter Fraysexual (jag är inte en expert på det här så ta det med en nypa salt) som är att en bara känner sexuelattraktion till personer en inte är djupt kopplad till. (Det låter inte helt som er beskrivning enligt mig men om ni vill kan ni läsa på om det och andra liknande saker). Jag vet inte om det hjälper eller inte. Men hoppas att ni har det bra på alla sätt och att detta inte förvirade för mycket
  /Killgissande person
 • Jag tror att detta är supervanligt! Terapeuten Esther Perel har skrivit en hel den om detta. Hon formulerar frågan: "Can we desire what we already have?" Psykologin ser ungefär ut såhär: Att kunna känna den där trånande längtan efter någonting, kräver att vi INTE redan äger det. Precis som när man verkligen vill köpa något, t ex en fin tavla att hänga på väggen. Visst blir man glad när man väl köper den, men sedan tar det inte så lång tid innan man börjar ta tavlan för given eller inte känner samma kick av att titta på den.

  Längtan efter att köpa tavlan handlade egentligen om längtan efter någonting man inte hade, inte om tavlan i sig. Visst, man äger ju inte en människa på samma sätt bara för att man har en gemensam crush på varandra, och känslor är komplexa. Men kanske din attraktion till den andra personen blir starkare av en slags ovisshet i huruvida du kommer att bli besvarad, att kicken kanske ligger just i det och handlar mindre om den faktiska personen och er connection?

  Jag rekommenderar att läsa/lyssna på Esther Perel (finns massor på YouTube), hon har många bra insikter och tips på hur man kan hantera detta och ändå gå in i meningsfulla relationer om det är det man vill!
  /25-årig tjej
 • Det känns som att det bara är ni tjejer som gör så här…
  /Besviken kille
 • Hejsan! OMG Känner igen mig så himla mycket i det du beskriver. När jag väl sagt till en person att jag gillar hen och dem säger att dem också är intresserade tappar jag oftast känslor och intresse inom några få veckor. Och i mitt fall tror jag att det är för att jag vill på något sätt få reda på om den personen kommer finnas där när jag inte mår bra. Det är nog för att undvika att bli sårad om personen inte orkar med mig (är deprimerad, har generaliserad ångest, funderar på att utreda för BPD och ADHD/ADD bla.) Varje gång jag slutar svara någon känner jag mig som en hemsk person men jag klarar inte av att inte göra så... Skulle nog också säga att jag ha bra självförtroende och ibland självkänsla, och när jag frågat mina vänner om det har alla förutom en sagt att de aldrig gjort så. Det här blev inte direkt ett svar på problemet men men... :))
  /Myran<3 typ 17
Till toppen av sidan