Panik - lämna sidan!

Jag är kär i flera samtidigt, är det fel?

Jag är alltid lite småkär i flera personer. Just nu är det fyra, kanske fem personer. Det gör det jättesvårt för mig att veta om jag genuint tycker om någon av dem. Om jag skulle satsa på en, skulle jag glömma de andra?

Jag har aldrig varit i en relation och har svårt att förstå vad attraktion är, speciellt då jag är en tjej sim misstänker att jag gillar tjejer. Kommer jag någonsin hitta någon? Är det fel att vara kär i flera samtidigt? Hur vet man vad skillnaden är på att vilja vara kompis och vilja vara ihop?

/En tjej på sjutton somrar

Svar:

 • Nej då! Finns absolut inget som är fel med det. Låter som om du bara liksom har crushes på dessa personerna och inte är förälskad. Jag vet hur förvirrande det kan vara. Det är läskigt att våga satsa på en och utestå andra eftersom att det finns så många olika möjligheter. Du kommer att med tiden lista ut om du gillar tjejer så oroa dig inte! :)
  / A, 21
 • Det är inte fel. Ens känslor kan inte vara fel. Du gillar den/de du gillar.
  /(:
 • Nej det är inte fel att vara kär i flera personer samtidigt. Samtidigt är det skillnad på att vara lite småkär och förälskad, precis som du beskriver. Jag kan gå och vara intresserad, småkär i flera samtidigt. Att ha attraktion och intresse för flera på samma gång är helt normalt.
  /Tjej
 • Tycker absolut inte att de är nått särskilt konstigt, särskilt inte om du aldrig har haft en relation förut. Det finns ju de som är polyromantiska, men då kanske det handlar om 3 personer och inte 5. Men jag tror egentligen bara att det är att du tycker att det är ”dags” att skaffa partner nu eftersom att du aldrig har varit med någon och försöker hitta bra ”exempel” (:
  /Anonym (:
 • Hej, skulle säga att det är helt normalt att vara intresserad i flera. Du kan vara tillsammans med en person, men samtidigt kan man komma att känna intresse för andra med, det är inte samma sak som förälskad, och älskar man personen man är med så är den kärleken så mycket större än det andra. Du är 17, din psykosexuella utveckling är långt ifrån färdig, du är fortfarande i utvecklingfas. Det är absolut inga fel på dig.
  /Daniel
 • jag har samma problem du är inte ensam
  /freja
 • Nej absolut inte. Flirta på med alla och sedan kanske du hittar en favorit som du väljer att satsa på. Men kör på! Det är bara mysigt!
  /Tjej på 15vintrar
 • Hej! Nej detta är absolut inte fel. Man kan vara attraherad av flera personer samtidigt, men det behöver inte betyda att man är kär i alla. Detta kan vara svårt att skilja åt, även för mig som varit med om detta flera gånger, och kanske särskilt för dig eftersom du aldrig varit i en relation. Du kommer däremot självklart att hitta någon, men jag tycker inte du behöver stressa. Du är trots allt bara 17, du har hela livet på dig :) Kram
  /Kajsa, 21
 • Jag tycker att det är väldigt beroende på ålder, hur bra känner man sig själv och hur mycket man har lärt känna den andra person/ personerna.
 • Helt ok att vara kär i flera samtidigt. Sen är det nog viktigt att känna sig själv så pass att man vet sen egen skillnad på kär och kär. Och jag kan förstå att personen tycker det är jobbigt. Men ens känslor är aldrig fel och oavsett känsla så har man alltid rätt till dem.
 • Nej, det finns ju inte jättemycket att göra.
 • Ja
 • Nej
 • Jag själv är det, tycker inte alls det är fel att vara kär i flera personer.
 • NEJ
 • Det är verkligen inget fel med att tycka om flera samtidigt, har själv haft det så många många gånger. Det kanske beror på att du kände dig ensam och bortglömd när du var liten så att du lätt klänger sig fast vid folk psykiskt, du kanske hittar olika fina egenskaper och drag hos personerna eller enbart tycker det är fysiskt attraktiva. Men tänk såhär: Om du verkligen vill vara säker på att du är kär i någon så behöver du först ha lärt känna personen och liksom fått en uppfattning om vem den är. Jag skulle säga att fjärilar i magen och eufori är som ett falskt alarm på kärlek om du inte känner personens inre.
  /Selma
 • För att besvara dina frågor: Du beskriver att du är småkär i flera personer samtidigt, det är fullständigt normalt och det kan bli så att om du skulle satsa på en att du tappar intresset för de andra! Sedan kommer du med stor sannolikhet hitta någon! Det går inte att förutspå men det finns alltid någon för alla! Det är inte fel att vara kär i flera personer samtidigt om du mår bra av det! Tillslut så frågar du om skillnaden mellan att vilja vara kompis och vara ihop! Det kommer du förmodligen märka, vet att det är kan vara svårt att veta. Men lita på dig själv och slappna av! Ett stort tips är att inte övertänka. Men gör aldrig något om det inte känns rätt! Lycka till
  /Anonym
 • Det är absolut inte fel att gilla flera samtidigt! Den rätta kommer när du är redo och du kommer veta när du har hittat din person. Du kommer liksom sluta få upp ögonen för andra, den enda du kommer ha ögonen för är hen du kommer falla hårt för. Jag vet om jag bara vill vara kompis med någon eller om jag vill vara tillsammans med personen genom att jag ser mig själv med personen på ett kärlekssätt i verkligheten, om det inte känns rätt eller om tanken småäcklar mig lite så vet jag att det är nån jag ska hålla på vänskapsnivå. Ha inte bråttom med kärleken <3
  <3
 • Jag tror du ska ta den som du tycker är snällast och mognast för sin ålder och såklart roligast, man måste han en rolig kille.
  /majken
 • Inget fel, men satsa kanske på den som du känner dig säkrast, närmast på. Jag lovar det går så mycket bättre när ni känner varandra innan!
  /Lylb
 • Det är konstigt och bara oseriöst att gilla fler samtidigt, om du nu skulle vara på g med båda och de inte vet om de leker du med deras känslor, de kanske inte vill vara i ett förhållande med tre personer eller fler, när de sedan för reda på att du även gillar någon annan kommer de inte att bli så himla glada, antagligen dumpar de dig vilket de har all rätt till.
  /f
 • You could be polyamorous! It’s not wrong and many people experience this. Take time to google about iy and figure yourself out! Happy surfing :)
  /R, 22
 • Hej jag såg ditt problem och jag tycker personligen inte att det är något fel alls med det, jag menar det finns till och med en läggning för folk som gillar flera samtidigt! Det heter ju då att man är polysexuell, vet du redan vad det är? Om du inte gör det så skadar det ju inte att googla ;) Hoppas jag var till någon hjälp.
  /Det är okej att inte vara straight!
 • Är kär i tre olika personer, vet att det kan vara krångligt. Har du svårt att välja kanske du kan göra en lista eller tankekarta över dom saker som är bra och dåliga. Men det är inget fel med att vara kär i flera personer samtidigt 😊
  /En 14 årig tjej
 • Hej du din lilla prick, jag tycker du ska satsa på den som speglar dina känslor.
  //Tjej på 14 vintrar
 • nej det är inte fel att gilla fler personer, det är helt normalt men o du gillar någon mer än dom andra kan du testa och satsa på han\ hon, och om han\hon inte gillar dig tillbaka kan du testa en annan
  /anonym
Till toppen av sidan