Panik - lämna sidan!

Jag är kär i en kompis, hjälp!

Jag har blivit kär i en kompis. Och jag är rädd för att visa eller säga det till någon. Jag tror att anledningen till att jag inte säger något är för att vi kanske inte kan vara kompisar efter det. Men om jag vågar och vi blir tillsammans och sen gör slut, vad händer då?

/Anonym

Svar:

 • Chansen och rädslan att göra slut med någon kommer alltid att finnas. Det du måste lista ut är on det verkligen är värt att bli ihop från första början och att inte kunna vara vänner igen. Jag tror inte att det är möjligt att vara vänner efter att ni har varit ihop.

  Om du tycker att din kompis gillar dig tillbaks, säg till hen hur du känner. Om hen säger nej då kanske du behöver tid för att komma över hen och sen kanske kunna vara vänner igen. Ingen vet vad som kommer att hända. Tänk bara om det är värt det att bli ihop och om du är verkligen kär.
  /Anonym
 • Jag tycker att du ska våga ta chansen och fråga om personen vill bli ihop med dig. Och om den säger nej så får du fråga om ni fortfarande kan vara kompisar. Om ni blir tillsammans så är det ju bra, men om personen sedan gör slut så måste du acceptera det.
  /gurkan som hatar matte ...
 • Tror inte jag kan hjälpa dig tyvärr, men sitter lite i samma sits. Usch jag är också kär i en av mina bästa kompisar. Det värsta är att vi är i samma kompisgäng så att det skulle ju bli slutsteget om vi gjorde slut.
  /Anonym
 • Säg till hen hur du känner dig och sen om hen också vill bli ihop så är det bara bra💜
  /Anonym11
 • Mitt tips är att du kontaktar hon/han via mail eller telefon.
  /Anonym
 • Fundera på vad du vill. Om du vågar så kan du försöka prata med personen och säga vad du tycker om hen. Om du vet att personen gillar dig tillbaka tycker jag att du borde försöka prata om det med hen. Om du inte vet om personen gillar dig tillbaka kanske du ska fundera över om du vill bli tillsammans med personen eller om du bara kan behålla det som en crush.
  /Fillefisk
 • Heeej du! Jag har varit kär i några personer som är mina vänner. Frågan du ska ställa dig "Är det värt det?" Jag var kär i en av mina allra bästa vänner. Jag sa det och hon sa ja. Vi var ihop i 2 år men när jag fråga om vi skulle gö nåt fick man alltid kanske eller kan ej. Tillslut gjorde hon slut. Jag blev krossad för hon var värkligen rätt.

  Men nu i efterhand så frågade jag henne om hon verkligen var kär. Hon sa att hon egentligen inte var det. Vi har kommit ifrån varandra tyvärr, förmodligen pga det. Jag tror, men jag vet inte, att hon sa ja för att behålla vänskapen. Så tänk efter noga, du kan ha en fin vän eller din kärlek. Men det är sällan att de blir bra om man gjort slut.

  Jag var nyligen kär i en annan som man träffar i en aktivitet. Men jag kom fram till att det inte är värt det. För att jag vill ha henne kvar som vän. Men jag tänker så här att jag har hellre kvar henne som vän och umgås, än att tappa kontakten helt. Jag säger inte åt dig att inte gö det men att fundera på om det är värt det. Du ska lyssna på ditt hjärta. Du kan också kolla och se om hen är intresserad av dig, kolla lite efter tecken. Det var allt jag hade och säga. All styrka till dig, mvh
  /Kille på 15år
 • Hej. Jag är i samma situation ... Jag är kär i min bästa kompis men någon annan samtidigt. Jag tycker att du ska kolla om den personen vill vara med dig någon dag, och då försök att komma in i djupa diskussioner och försök vara så öppen som möjligt. Då borde h*n uppmärksamma att du "litar" på h*n och då kanske få upp ett intresse eller att h*n litar på dig tillbaka. Det var mitt bästa tips. Lycka till!
  /Thilde
 • Om det är en nära kompis kan du visa det genom en TikTok eller annat? Då menar jag att du lägger ut på människan och skriver i videon det är dig jag önskar mig. Och sen taggar du människan i videon och sen kan ni bli ihop med varandra om den andra vill.
 • Jag träffade en tjej som snabbt blev en av mina närmsta vänner. Efter tag fick jag känslor för henne och efter ännu ett tag fick hon känslor för mig. Nu sitter jag och letar förlovningsring. Att vi var vänner först tycker jag en av de största styrkorna i vårat förhållande. Jag säger kör på men var beredd på att din kompis inte känner samma som du. Ibland kan det dröja eller som kommer vännen aldrig känna likadant men bara för det behöver man inte sluta vara vänner.
  /Kille, 22

Mer på UMO

Egna berättelserMina bästa dejtingtips

Jag har under några år av dejtande lärt mig en hel del kring hur man bär sig åt för att få ihop det med någon man tycker om, så tänkte dela med mig av några tips.

UMO-poddenSå tar du kontakt med din crush – sex tips

40. "Jag gjorde så att vi hamnade i samma grupparbete. Då blev det att vi började prata och sen blev vi hop."

Till toppen av sidan