Jag är alban och kär i en serb, hjälp!

Jag vet att detta kanske inte riktigt låter som ett problem för vissa, men för mig är det ett megastort problem. Jag är en albansk tjej som typ håller på att bli kär i en halv serb/svensk kille. Ni som vet ni vet. Det funkar inte.

Han är verkligen jättesnäll och förvånansvärt schysst och han gillar mig för den jag är. Vi träffades på min kompis födelsedagsfest och det fanns många tjejer på festen, men han fastna för just mig. Det var smickrande att se och höra att han tyckte om just mig.

Jag själv har många vänner som är serber och ingen har någonsin brytt sig om mitt ursprung. Men sen ställer jag frågan till mig själv, är dom mina vänner för att dom är serber? (Alltså friendzone typ)?

Mina föräldrar hade nog inte tyckt om ifall jag blev ihop med en serb, men samtidigt skulle dom inte kunna stoppa mig. Känns som att dom kommer bli besvikna på mig och inte stolta. Varje gång jag sagt att jag är kär i någon har dom alltid skämtsamt sagt ”bara det inte är en serb ha ha”, men det ligger ganska mycket sanning bakom det.

Känner verkligen att jag är kär för han är en av dom snällaste killarna någonsin. Hur gör jag?

/Förvirrad 18 åring

Svar:

 • Det här känns som en fråga du kanske borde fråga umo:s experter om och inte vanliga personer, med tanke på hur komplex fråga det är och hur många olika känslor som kan blandas in.
  /En person
 • Hej, även om dee säger att det är fel så ska du göra det du själv känner är bäst för dig. Din kultur må säga att man ej får va tillsammans med en serb men ditt hjärta säger nåt annat så då tycker jag du ska va ärlig och säga det du känner. Även om det känns tufft så kommer det bli bättre jag lovar dig.
  /18 årig tjej
 • Säg inte till dina föräldrar om hans ursprung, följ ditt hjärta!
  /(:
 • Även om jag varken är serb eller alban så hoppas jag ändå kunna hjälpa till. Jag vet inte varför dina föräldrar skulle ha emot om ni blev ihop så ett tips är att fråga hur de resonerar. De kanske inte menar allvarligt när de skämtar på det vis du skriver om. 
  /Kille, 16 år
 • Jag e serb och e kär i en alban. Men jag har sagt till mamma och hon har inte brytt sig
  /Jag e serb
 • Hej jag tycker det är väldigt kul att du är kär i en serb. Go for it!! U go girl/boy. PS heter du Juljana?
  /Adam 
 • I feel you sis. kolla jag var skitnära på att bli kär i en kroatisk tjej o ja e bosnisk asså ouuuuuuuuu
  /Anonym
 • Jag brukade också vara förvirrad innan. Jag är också serb och innan brukade jag inte veta vad jag skulle göra. Om du tycker om honom och han tycker om dig så spelar det inte nån roll. Ni kanske skulle få skit av andra som inte tycker de e okej men om ni mår bra då ser jag ingen problem. Om man tänker vad dem andra kommer tycka eller göra så håller man ju tillbaka. Det skadar ingen att du är tillsammans med en serb. Om han är en bra killar så tycker jag att du bara ska tänka på dig själv. Mår du bra med honom så stanna med honom.
  /Tjej, 18 år
 • Asså är själv kroat o ja förstår dig men om ni verkligen klickar o om han oxå börjar få upp känslor så kan ju ingen stoppa er. O i slutändan är det ditt och hans val samt så är det inte erat fel att de blev som de blev för 25 år sen. Jag tycker personligen du ska avakta än så länge och se hur han ser på situationen. Men hoppas de löser sig, lycka till!
  /Antonio
Till toppen av sidan