Panik - lämna sidan!

Hur tar jag kontakt med crushen på bussen?

Jag sitter i en lite knepig situation. Det finns en främling jag har en fet crush på som bor i samma stad som mig och som åker samma buss till skolan med mig. Problemet är att vi känner inte varandra över huvud taget och vi går på olika skolor. Men vi bor fett nära varandra och åker samma buss. På något sätt lyckas jag aldrig initiera en konversation med honom. Jag har fått flera chanser att göra det då vi suttit bredvid varandra flera gånger på bussen. Men jag lyckas aldrig få ut några ord från mig själv.

Hur pratar man med en främling utan att det blir stelt, akward och konstigt? Jag tror även knappast att han själv kommer kunna nå ut till mig först då han själv är blyg som person och han är alltid fett nervös och ser ut som att han ska svimma varje gång jag är nära honom.

Det sista problemet är väl att jag och han inte träffas tillräckligt. Trots att vi bor nära och tar samma buss ser jag inte honom tillräckligt ofta för att få fler chanser att kunna prata med honom. Hur ska jag göra? Hur ska våga bli vän med någon jag aldrig pratat med förut?

/Busstjejen 03

Svar:

 • Hej! sak 1. om du får tag på hans nummer så kan du skicka det till honom om det inte funkar så kommer det ett till tips 2. som någon annan säkert tänker skicka lappar utan att han får reda på att det är du. du kanske ser om han ler när han kollar på lappen eller om du skriver en lapp där det står -vill du bli ihop med mig- också någon ruta under 3. be någon kompis att fråga eller något 4. gå fram till honom och fråga om han tycker om dig
  /lycka till!! från mig
 • Jag tror att om han ser så nervös ut så gillar han nog dig också!😊
  /Anonym
 • Gå fram till honom, han i bussen.
  /Ratata :)
 • Riv av plåstret bara! Om du tycker det är lite lebbigt att gå fram och prata så kan du ju be dina föräldrar att hänga med på bussturen lite sådär på morgonkvisten. De kan ge han en lapp där det står "har jag chans på daj" och sen rutor han kan fylla i ja, kanske eller ska fundera. Då behöver ni faktiskt inte prata själva med varandra.
  /plattanemo
 • Börja med att bara säga hej, nästa gång kanske nåt mer. Kanske en komlimang eller typ "oj vad mycket folk det är i bussen idag".
  /Anonym
 • Du måste inte starta en konversation för själv hade jag inte vågat; men jag hade gjort såhär: hade börjat le mot honom varje gång vi fått ögonkontakt på bussen och inte sagt något. skulle göra det några gånger och sen adda han på snap, insta eller så. skulle försökt ta reda på om vi haft gemensamma vänner och förhoppningsvis få reda på hans namn via en vän så om han frågar säger jag bara ärligt, är egentligen lite av en stalker men de erkänner jag aldrig hahaha, men iallafall om han addat tillbaka och kanske sagt "vem" hade jag ba "är rätt säker på att vi åker samma buss varje dag" eller om han bara skickade en normal snap skulle jag skicka en normal men lite extra sexig snap tillbaka (inte tryhard).

  Antingen börjar vi skriva på snap eller insta, ELLER så kanske han skulle börja prata med mig på bussen? men nu är ju dehär din situation och helt ärligt, att du undrar VAD du ska säga till han irl på bussen är väldigt modigt! du kan fråga "normala" frågor som vilken skola han går, fråga om han bor nära, så borde det flyta på. och sen tillslut kanske be om hans snap??? men hur du än gör hoppas det går bra!!<3
  /adhd
 • Tror det enklaste är att bara slappna av, ta det lugnt och försöka prata med honom när du ser han. Men som andra sagt innan, du vet bäst och lycka till!
  /En ensam sate
 • du kan fråga om hans snap och om han säger ja kan du försöka skriva ett tag med han och efter kanske en vecka så kan du sitta brevid han på bussen.
  /jag hetter bäver
 • Ta reda på hans namn och skicka med airdrop tex en bild där det står "Vill du bli min vän.".
  /Bisexual tjej
 • Hej! Jag tycker att du ska be om hans snap så kan ni snaps lite och skriva med varandra då kommer det inte kännas lika stelt.
  /Anonym

Mer på UMO

Fråga UMOHur får jag igång en konversation?

Jag har precis börjat skriva med en kille. Hur ska jag göra för att få det att flyta på?

ArtikelUMO frågar: Hur träffar man någon att bli ihop med?

Här kan du läsa hur andra unga gjort när de blivit tillsammans och var de har träffats.

Fråga UMOHur visar jag att jag är kär?

Jag kan ju knappast bara gå fram och säga typ "Du, jag är kär i i dig" eller?

Till toppen av sidan