Hur ska jag säga att jag älskar honom?

Hur gick ni tillväga när ni berättade för er partner att ni älskade hen för första gången? Jag har varit tillsammans med min pojkvän nu i 9 månader och har vid flera tillfällen velat berätta att jag älskar honom, för det gör jag verkligen. Problemet är att jag kommer alltid upp med en ursäkt till att inte säga det. Jag blir för nervös. Jag har haft så många chanser och ändå har jag backat ur. Jag vet ju att han älskar mig också men ändå känns det så svårt att säga. Var ni också såhär nervösa eller gick det mer naturligt? Är det möjligt att säga det vid fel tillfälle? och kan man säga det i ett telefonsamtal om man annars blir för nervös?
/En liten ananas

Svar

 • När jag berättade för min flickvän var det väldigt pirrigt men samtidigt så skönt att säga. Trots att hon inte var redo att säga det tillbaka men det gjorde inte så mycket, hon blev glad ändå. När hon sa det till mig blev jag så lycklig. Är det för jobbigt får man absolut säga det i ett telefonsamtal även om det kanske blir lite mer speciellt irl. Väljer du att berätta på telefon skulle jag rekommendera att du pratar med din kille och berättar att du tycker att det är jobbigt. Hur du än gör kommer det bli bra!
  /Kille 20
 • Om man är ihop så är det väl för att man redan älskar varandra?
  /Förvirrad
 • Hej! Jag och min pojkvän sa väldigt tidigt till varandra att vi älskade varandra. Redan efter en månad av att ha varit tillsammans berättade han det för mig, och jag kunde säga det tillbaka utan problem. För mig var det otroligt lätt, eftersom vi känt varandra och varit bra vänner tidigare. Nu har vi varit tillsammans i 10 månader, och vi säger att vi älskar varandra varje dag.

  Om du älskar honom tycker jag inte att du ska vänta längre, bara gör det. Du säger ju att ni varit tillsammans i 9 månader och att han älskar dig med, så du behöver verkligen inte vara rädd. Att berätta för någon att man älskar någon när man verkligen känner så, är bland det finaste man kan göra.

  Du kommer må mycket bättre när du fått det gjort. Din kille kommer nog bli väldigt glad också. Så nästa gång du får den känslan att du verkligen vill säga det, bara gör det! Tveka inte! Och jag tycker du borde göra det ansikte mot ansikte, men det är helt ditt val om du vill skriva det eller säga det i ett telefonsamtal. Men jag kan lova dig att kyssen, kramen eller leendet som kommer efter är värt det. Ögonblicket är helt magiskt.
  /femtonårig tjej <3
 • Jag tror nog att om du verkligen älskar honom på riktigt så skulle det vara ganska lätt att säga det. Det är väl därför ni blev tsm.
  /Tjej 06
Till toppen av sidan