Panik - lämna sidan!

Hur ska jag hantera min svartsjuka?

Jag är i ett förhållande då jag inte vill att min kille snackar och snapar med en tjej. Han har tidigare sagt att han tycker hon är snygg och rolig osv och han har gillat henne tidigare. Därför vill jag inte att de ska prata med varandra. Varje gång jag ser dem göra det går han där ifrån och döljer det. Jag slutar lita på honom och jag blir orolig. Hur ska jag komma över detta? Hur ska jag hantera situationen?

Svar:

 • Du ska lita på han! Kan du inte lita på han borde ni ej va ihop.
  /Kille
 • Skulle säga att det är väldigt normalt att vara svartsjuk när man befinner sig vid en sån position du är i, och när man hört sin pojkvän säga hur snygg och rolig en tjej är och som din pojkvän haft känslor för tidigare.

  Jag rekommenderar stort att du pratar med din pojkvän gällande detta, att du känner svartsjuka. Som en pojkvän borde han känna till sin partners känslor och att en nära relation med en annan tjej kan faktiskt såra sin partner. Även om det inte är något seriöst mellan honom och tjejen borde han ändå försöka göra något för att få dig att inte känna så där.
  /anonym
 • Prata om detta med han och säg att du inte litar på honom men medans måste du försöka få hans tillit, hoppas det blir bättre!!
  /Yvette
 • Hej, jag har haft oftast problem med killar. Prova o prata med han om det och om han blir arg elr ngt prova att messa med ngn du gillar, elr en bff fast kille, ksk han oks bli avis.
  /raya
 • Hmm, fundersam. Men jag tycker absolut att du ska lägga upp det på ett schysst och moget sätt för honom. En bra början är att förklara att du är en svartsjuk person och att du försöker komma över det. Sen förklara att du mår sämre av att han trycker upp saker så som att han tycker hon är snygg o rolig. Lycka till vännen.
  /L
 • jag förstår att du blir svartsjuk, inte orimligt alls. om han försöker dölja det så kanske det är något lurt på g. jag tycker att kommunikation är svaret här. du borde ta upp dina besvär med din pojkvän och prata ut med honom om det. om det går åt helvete så försökte du ändå <3
  /din bästa kompis från din trakt<3
 • Gör slut eller prata och sig vad du känner
  /En tjej 15
 • Det är fel av din kille att hålla på så med en annan tjej när han är i ett förhållande, även om det inte är otrohet så borde killen förstå vad som är fel och fråga dig hur du känner. Så prata med din kille och berätta hur du känner kring tjejen han snapar med och om han inte gör nåt åt de så blir du helt klart behandlad fel. Det viktigaste i ett förhållande är att man kan lite på varandra.
  /Anonym
 • Jag tycker du ska prata med honom. Inget blir bättre om du inte gör något. Fråga om han är kär i henne ( och om han gör det då är han inte bra nog för dig!) Om du inte vågar fråga honom, då kan du kolla om tjejen gillar honom. Hon kanske bara ser honom som en vän!
  / Jaha😕
 • Prata med honom om det, han borde förstå och om han inte gör det så borde ni inte va ihop.
  /Tjej
 • Det är absolut inte konstigt att du blir svartsjuk även om det är en jobbig känsla. Självklart känner man sig jämförd , otillräcklig och rädd när ens partner säger att en annan är snygg , haft känslor innan och döljer deras samtal. För mig är det en så kallad red flag och jag tycker att du ska säga vad du känner och om han inte tar emot det bra och reagerar med ilska så tycker jag att du ska prata med nån förälder om det och höra andras tankar om saken. Det brukar kännas bättre när ens oro går att dela med sig.
  /Någon
 • Att vara överdrivet svartsjuk är inte hälsosamt, men om det verkar som om han döljer något så lita på din magkänsla. Ifrågasätt honom. Om han vet att du tycker det är jobbigt och det är oskyldigt bör han inte ha några problem att visa vad de snapar om. Om han gillat henne tidigare men inte längre borde han också förstå att du som flickvän tycker det är obekvämt att han har den typen av kontakt med henne. Självklart ska en kunna lita på sin partner, men det är tydligt att du känner att något är fel. Prata med honom.
  /23
 • Dumpa.
  /XOXO

Mer på UMO

ArtikelUMO frågar: Vad kan man göra åt svartsjuka?

Här kan du skriva dina tips på vad man kan göra åt svartsjuka. Du kan också läsa andras tips.

UMO-poddenHur slutar jag vara svartsjuk?

08. "Om inte jag svarar inom 5 minuter kan min partner undra vad jag håller på med och tro att jag hånglar med någon annan".

Fråga UMOFotona på flickvännens ex gjorde mig svartsjuk

Jag råkade hitta gamla bilder på min tjejs förra kille. Nu kan jag inte sluta att jämföra mig själv med killen på bilderna.

Kärlek & vänskap

Kärlek och vänskap är viktiga delar av livet. Dina kompisar, din pojkvän eller flickvän kan få dig att må väldigt bra. Men ibland kan de också göra dig ledsen eller osäker.

Till toppen av sidan