Hur kan jag ha kvar både pojkvän och killkompis?

Hej! Jag har varit tillsammans med min pojkvän i snart 5 månader. Vi har ett distansförhållande och har aldrig träffats då han befinner sig i Brasilien. Jag är inte den svartsjuka typen och låter honom ha alla sina tjejkompisar. Mitt problem är hans tillit. Han säger att han litar på mig, men så fort jag pratat med en kille blir han defensiv. Jag har fortfarande inte klurat ut om det är för att han är rädd för att jag ska lämna honom eller för att han vet hur på vissa killar kan vara. Jag försäkrar honom alltid att allt är lugnt. Han gör det aldrig på ett kontrollerande sätt utan han är bara osäker i sig själv.

Här kommer mitt dilemma: Jag har en vän (kille) som jag haft sedan ett och ett halvt år tillbaka. Även det på distans och vi har aldrig träffats. Våran relation har gått upp och ner, ett tag var vi lite flörtiga med varandra (Långt innan jag träffade min pojkvän). Min pojkvän vet om detta och tycker inte om denna person. Vi kanske pratar om saker jag inte skulle ta med mina andra vänner, men jag vill inte ha något mer än vänskap med honom. Min pojkvän respekterar det, men han verkligen avskyr att jag spenderar tid med denna person och litar inte alls på honom.

Hur ska jag göra? Hur kan jag få min pojkvän att förstå att han är den enda för mig. Jag vill inte avsluta min relation till min vän, men samtidigt vill jag inte få skuldkänslor över att jag umgås med honom. Tack för all hjälp jag kan få!

/ Förvirrad 19åring

Svar

  • Det är okej att din pojkvän är lite svartsjuk, vissa är så, såklart ingen positivt, men betyder ändå på något konstigt sätt att han bryr sig om dig. Jag tycker aldrig du ska behöva sluta prata med din vän bara för din pojkvän vill det, gå aldrig med på det för då ska din pojkvän dumpas! Allt eftersom får man väl hoppas att din kille förstår att din vän inte är av något intresse för dig. Försök förklara dina känslor för din kille, du kan inte göra mer än så. Han måste välja att lita på dig såsom du litar på honom. Men låt honom ta tid också. Kram och Lycka till
    / 18 årig chey
  • Jag tyckte att din pojkvän är svartsjuk. Men du få träffa alla dina kompisar som du vill och det är inte dit fel, han gjorde fel. 
    / N
  • ajajaj det här var en knivig situation.... antingen så skit i att lyssna på det jag kommer säga eller försök iallafall dra en liten vit lögn säg att du och din vän inte är kompisar och att ni hamna i ett bråk annars vet jag inte hur jag kan hjälpa till förlåt.
    / B.G
Till toppen av sidan