Hur kan jag få fler vänner?

Jag har 5 nära kompisar som jag älskar, sen har jag några fler vänner utöver dem. Alla de går i min klass och vi umgås på skolan. Men på fritiden vill eller kan ingen göra något. De blir så långtråkigt och ensamt på fritiden utan att få vara med någon. Jag har egentligen saker jag kan göra själv, men ibland vill jag bara träffa någon vän och hitta på något. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har inte jättelätt för att prata med andra människor heller, och jag vet inte var jag ska träffa nytt folk då jag inte kan börja i en sport eller så.
/Ensam tjej, 14 år.

Svar

 • Om man tänker att” jo men nu ska jag skaffa nya vänner” , så blir det oftast inte så. Utan att få nya vänner måste falla naturligt, om du strävar att hitta nya kan det bli väldigt konstigt och du kan bli väldigt sårad.
  /Anonym
 • Jag vet PRECIS hur du känner! För mig personligen blev det bättre i gymnasiet. Annars hjälpte det för mig att börja med fritidsintressen där man tvingas interagera med folk. Jag va med i mycket teater och då måste man helt enkelt bara låtsas vara bekväm med folk man inte känner, vare sig man vill det eller inte. Då fick man inte bara någon extra vän här och där utan tränade också på att inte verka blyg eller stressad när man pratade med människor.
  /Inte jätteensam tjej, 16 år.
 • Besök fritidsgårdar för ungdomar om det finns i din närhet, eller gå med i till exempel en bokcirkel eller grupper för människor med samma intressen som dig.
  /Hj
 • Var bara dig själv, häng med dem i skolan som är schyssta och om du gillar nån sport, och är hyfsat bra på den så kan du ju köra den med nån/några andra som också gillar det. Du kan även testa att göra roliga skämt eller kanske rita knasiga teckningar!😂 eller så kan du bara testa att se ledsen ut och vara helt själv på nån rast, som jag😅 och då kommer förmodligen någon att komma fram till dig. Det finns även roliga appar som du kan testa som ger dig nya kompisar. Jag hoppas att du får lite fler kompisar. Men glöm inte... Ha hellre en riktig vän än många fejk! ALWAYS BE YOURSELF!
  /Anonym emojiskrivare😂😂
 • Att skaffa fler vänner kan ibland kännas som en utmaning, men om du tar det lugnt i din egna takt så kan det komma smidigare än vad man tror, att träffa sina kompisars kompisar kan vara nyttigt för dig och kan kännas mer naturligt. jag själv tar det lugnt och försöker få fram mina bästa sidor och använder dom för att få fler vänner
  /Robin the man
 • Var bara dig själv,fråga varför dina kompisar inte vill hänga och ta mer intiativ
  /A
 • hej, ladda ner yubo där kan man få vänner
  / : frida
 • Ett tips är ju att börja på någon sport som man tycker om. Men jag fattar att det är svårt att prata med nya folk det är samma för mig men om du någonsin våga börja prata med någon du inte känner så ska du inte bry dig om vad dom tycker om dig när du har pratat och om dom gör det så missar dom säkert ut på något som kanske skulle ha blivit en jättebra vänskap
  /Kille, 14 år
 • Försök hitta ungdomsgrupper du kan vara med i. Jag är själv väldigt dålig på att hitta nya vänner, men om du hittar grupper som gör något som intresserar dig så kan du iaf träffa folk och prata med dem. T.ex. kan jag rekommendera UNF - Ungdomens nykterhetsförbund - som finns i de flesta delarna av Sverige. Det förutsätter dock att du inte tänker dricka eller använda droger. Jag vet att det ofta finns grupper som tittar på film eller lagar mat eller gör liknande aktiviteter i min stad så kanske finns för dig också.
  / M
 • Hej! Ett tips för att få vänner är att berätta för dina vänner om hur du känner så de får veta så dem kan tänka lite extra på det. Du kan också försöka va med andra på rasterna i skolan typ om någon står och prata med andra gå fram till dem och fråga vad dem gör liksom. efter det så kanske ni börja prata oftare och då kan du försöka ha dem som flera av dina vänner. lycka till
  /anonnym
Till toppen av sidan