Panik - lämna sidan!

Hur får jag vänner på sommarlovet?

Hur skaffar jag vänner nu på sommarlovet? Har ingen att vara med nu och är ganska rädd för folk. Behöver tips (:

/Emeli

Svar:

 • Ett av de bästa tipsen jag har är att bara hitta folk i din omgivning. Behöver inte vara när du är hemma. Tex, när du kanske åker iväg till en annan stad eller till en camping hälsa på någon som går förbi och även om du är rädd för att prata så kan du försöka presentera dig som en härlig person som är pratglad o trevlig. På så sätt kommer folk känna sig bekväma med att prata med dig och vara glada när dem är runt omkring dig. Ett litet hej i vardagen kan betyda rätt mycket för vem som helst, så sprid en härlig aura så ska du se att det funkar ☺️
  /Amanda
 • Det finns många olika sätt tillexempel att ksk ha internetkompisar eller om man ksk är ute någon stans och någon ksk spelar fotboll så går man fram och frågar om man får vara med. Hoppas mitt svar hjälpte.
  /Gh
 • Jag har samma problem, men till nästa år (om du inte är för gammal) kan du ju se om du kan åka på kollo. (Är du nervös kan du ju åka på ett lite kortare kollo). Jag har alltid kommit hem med minst en ny vän. Om det inte känns som din grej kan du ju kolla om det finns nån öppen fritidsgård eller andra aktiviteter där du bor.
  /(:
 • Jag tycker bara du ska våga prata med någon som du kanske ser eller träffar o försöka bli vän med hen. Eller om du försöker skaffa brevvänner så kan de va enklare att skriva lite först o sen träffas, men va aldrig ensam när du träffar någon du aldrig träffat innan.
  /Anonym
 • Skulle säga att det är lite svårt att få vänner under sommarlovet beroende på vart man är och beroende på vad för hobby man har. Är man en person som går ut rätt så ofta och besöker nya ställen garanterar jag att man kan skaffa vänner. Du kan t.ex hitta vänner vid ställen du tycker om att besöka, då perspmer i din ålder nog finns ndär. Jag t.ex blev vän med någon genom en skatepark. Vi båda är i samma ålder, skejtar och har samma intresse, alltså klickade personligheterna in vilket ledde till att vi blev vänner, coolt va?!

  Alltså behöver du liksom hitta vänner du kan kommunicera med. Det må vara svårt för dig som nog har social ångest. Men jag har själv social ångest och tyckte inte att det var så svårt att kommunicera med vännen jag blev vän med, så jag lovar dig, det kommer inte bli så svårt. Sedan går det också bra att du hittar internetvänner i din närhet som du kan gå ut och hänga med under sommaren!
  /D
 • Häng på en strand och leta efter volleyboll. Gå fram och fråga om du får vara med.
  /Anonym
 • Förstår att det är tufft och väldigt ensamt för dig nu på sommarlovet. :( Du kanske skulle kunna bli vän med någon på internet? Eller kolla om det finns några aktiviteter att göra i din kommun med andra i din ålder med samma intresse? Det kanske finns ett kollo/läger man kan gå på som din kommun anordnar eller en endagsutflykt?

  Det brukar vara enklare att hitta någon som har samma intressen som en själv, både via internet och i verkligheten, men förstår att det är svårt att finna en sådan person. Du kanske skulle kunna testa att gå till en fritidsgård och säga hej till någon där eller vara med på en aktivitet där om du känner att du vågar ta modet att göra det? Förstår att det är svårt. ♡
  /Hanna
 • Du kan t. ex skriva till folk på snap eller något liknande. Eller bara försöka gå fram till ett gäng eller en annan ensam tjej som känner sig likadant som du och som verkar snälla och inte försöker pressa dig eller göra att du känner dig annorlunda <3
  /Hoppas du får en vän<3
 • Jag har exakt samma problem! Jag känner mig ensam och är rädd för att träffa folk. Jag försöker att utmana mig själv utan att sätta omöjliga mål. Jag tänker att prio 1 är att utmana dig själv till att få bort din rädsla för folk! Gå på stan, handla osv helt själv. Gå på kollo (dag-läger är en bra början). Sen är det ganska svårt att få vänner under sommarlovet :( Så skriv ner vad du kan göra när skolan börjar. Finns det någon specifik i klassen som verkar ok? Du kan till och med bestämma vad du ska säga till hen. Och om det är läskigt (vilket är helt förståeligt) så kan du fråga dig själv ”vad är det värsta som kan hända”. Oftast kommer du märka att inget jättehemskt kommer ske. I ”värsta” (men bästa) fall så skäms du- och därmed har du utmanat dig själv!! Du kan sen börja på någon nya aktivitet! Och håll dig borta från sociala medier!! Det är lätt att känna att ”alla” har sååå många vänner. Men tro mig… det är fler som känner som du än vad du tror! Även om du säkert redan gör det så umgås med din familj så mycket som möjligt!! Lycka till!! Jag tror på dig :)
  /Clara
 • Asså en vanlig sommar när det inte är Corona så har jag nästan hela mitt liv varit på sommarläger, där lär man känna nya varje sommar och när man gått många år så känner man igen vissa, det är något av det mysigaste jag vet. Alltså jag vet inte hur du kan göra, jag är också ganska ensam, men om du ser något sällskap som spelar volleyboll på stranden eller något kan du ju fråga om du får vara med, då håller jag ju avstånd också i den sporten.
  /Hej
 • Jag brukar också vara ensam på sommarlovet, det tycker jag är tråkigt men jag är också ganska rädd för nya människor ( 13 år). Mitt tips är att bli vän med mig;) men annars kan du ju börja på någon sport eller något du gillar och träffa kompisar där. Och sen att vara med familj och släkt jag har inte många vänner alls men min kusin och jag har alltid varit bästisar. Och om du inte skulle hitta någon att vara med är mitt tips att baka eller typ ha en chill dag med choklad och serier. Eller typ hänga med syskon ♥️♥️♥️ lycka till!!!
  /Ensamma mjölkchokladen
 • Jag är väldigt social och har inga vänner alls. Facebook vänner skriver inte tillbaka till mig. Jag känner mig också ensam trots jag försökt
  /Anonym
 • Mitt bästa tips är att åka på kollo!! Så kul och man får alltid nya vänner!!!
  /Hellu
 • Hej Emeli, mitt tips till dig är att om du redan har en kompis så kan du ju fråga hen om hen kan hjälpa dig. Och antagligen har också den kompisen andra vänner eller typ något kompisgäng och då kanske du kan vara med och på så sätt så kan du sakta men säkert bli vän med dem.
  /Anonym
Till toppen av sidan