Hur får jag en killkompis?

Jag är en 19-årig tjej och skulle vilja typ lära känna en kille, asså som kompis. Men har aldrig haft nån killkompis, så hur får man deras uppmärksamhet? Och skulle ni killar kunna va kompis med en tjej som har diagnoser, men det märks knappt?

/ Anonym

Svar:

 • Efter att jag konfirmerade mig så fick jag flera nya vänner med helt olika intressen när jag blev ung ledare i min församling och hjälper till ibland vid konfirmationsundervisning och gudstjänster. Jag vet inte om det i din församling finns någon möjlighet för personer i din ålder att konfirmera sig, men i den kommun jag bor i finns det en konfirmationsgrupp för vuxna dvs 18 år eller mer.
  /Kille, 15
 • Du gör bara på samma sätt som när du träffar nya tjejer, bara prata o lära känna varandra. O sen att du har någon diagnos spelar ju ingen roll alls o är inget du behöver oroa dig för.
  /Kille soon to be 16
 • Här är mina top tips på att få vänner oavsätt kön: -börja på en aktivitet/sport -be dina vänner att ta med deras vänner vid häng och träffar. -gå med i föreningar -sök vänner via nätet (var försiktig <3) Oftast räcker det med att vara öppen för nya människor och situationer så kommer vänskapen på köpet. Lycka till ^^
  /Tjej 19
 • Tre tips att bli vän med en kille. 1. gå fram till han du vill bli kompis med och säg hej 2. börja prata om vad ni tycker om att göra och sånt 3. sen kan ni prata om vad ni en vill ps. jag är en kille
  /B.G
Till toppen av sidan