Panik - lämna sidan!

Hur blir man en rolig och intressant kompis?

Hej! Jag är en 14 årig tjej som inte känner mig rolig och tillräckligt kul att prata med. Varje gång jag pratar med mina närmaste vänner känner jag mig så dålig. Jag känner mig inte tillräckligt rolig och tänker alltid att de har det roligare med sina andra kompisar. Jag vet inte hur jag ska bli roligare och mer intressantare att prata med. Hjälp! Har någon några tips?
/Tråkig tjej

Svar:

 • Hjälper kanske inte direkt, men man behöver inte ha *kul* med alla vänner. Vissa vänskaper är mer om att prata och finnas för varandra, kanske ibland gå på bio (när det inte pågår en pandemi), men annars ha det ganska lugnt. Sen börjar jag väl bli gammal, men jag tycker inte man behöver springa runt med alla man känner.

  Om du vill hitta på fler roliga saker så är det en annan sak, kan inte hjälpa så mycket, men prova kanske göra något nytt med dina vänner. Prova klättring kanske eller åka till badhus (när man får det igen) osv. Gissar att du passerat den åldern när man vill göra det, men ni kan åka skrana eller gräva kojor. Prova något nytt, kanske kan ändra det lite.
  /22
 • Finns massa youtube videos om sådant som jag haft nytta av, hoppas det hjälper, peace out.
  /Göteborgskillen
 • Var dig själv, är säker på att det bara vill ha dig, ingen annan undan bara DIG som du är! Var stolt över hur du är som person❤️
  /Den tjejen som skämtar för mycket😂😂
 • Detta är väldigt svårt, då det inte finns ett säkert sätt att bli rolig på då alla har olika humor! Du ska inte träna fram att vara rolig, du ska komma ihåg att du också ska ha roligt! Oftast brukar det komma naturligt när man har roligt själv! Vänner handlar inte bara om att roa andra utan dem ska också roa dig! Det sista du ska oroa dig för här är att du inte är tillräcklig för det är du!
  /Anonym
 • Det är en jobbig känsla, kan också känna så ibland, men om dina kompisar skrattar och umgås med dig så tycker dom att du är rolig. Det som gör det intressant att prata med dig är om du pratar från ditt perspektiv, dina åsikter och bara är dig själv så att du får folks reaktioner på den du faktiskt är. Och om de inte gillar det så finns det andra som gör det. Om du känner dig stel kan du försöka säga att det känns lite stelt så att personen förstår.
  /Selma
 • Tjena, jag gick länge och funderade på den här frågan och plötsligt dimpte tanken ned från ingenstans. Nörda ned dig i ett ämne som intresserar dig och bara dig. Unik kunskap kan verkligen göra en människa intressant och få en individ att skilja sig från gruppen. Men var försiktig, egenskaper som står ut kan tyvärr även attrahera mobbare även om förmågorna givetvis kan hjälpa gruppen som helhet närväl personen blivit accepterad. Du väljer själv hur mycket det här är något för dig. Kanske är det just det tipset som duger eller så kanske det kastas i papperskorgen på direkten för det är du som ska vara bekväm i dig själv. En specialisering passar inte alla. Själv är man lika bekväm i en dator som ens egen bakficka men det får inte vara månsken när jag datar på natten för jag vill inte att någon ska se alla mina skills. De nätterna sover jag istället. :)
  /Datornörden under Corona
 • Hej! Jag är en väldigt omtyckt person och har även tips på hur du kanske kan bli roligare att prata med🙂 va positiv, glad, snäll och det jag är bästa på... är att skämta. Gör du detta så blir du definitivt en tjej folk vill prata med!!!
  /Vixter
 • Hej! själv är jag ju gruppens crackhead o det gör ju mig till en rolig kompis. ett tips är att du skrattar åt skämten, deltar aktivt i diskussioner och bara är positiv:)
  /tjej
 • Det verkar som om du har de tankar jag hade för länge sedan. det var nämligen så att jag inte heller kände mig tillräckligt rolig med mina förra vänner. Men nu är jag tydligen den roliga i min vängrupp som kan få mina vänner att skratta åt saker andra inte finner så roligt. Det är eftersom att jag och mina vänner delar på samma humor - en humor som går ut på att vi skrattar åt bokstavligen allting trots att det inte är så roligt.

  Alltså krävs det då att du och dina vänner har samma humor för att de ska kunna förstå och skratta åt dina skämt. Så ett tips är att försöka vara aktiv i konversationer där dina vänner gör skämt och kanske skratta med åt det. Försök sedan att se, genom skämtet dina vänner gjort, vad det är för typ av humor de gillar och så kan du fortsätta konversationen med att skämta vidare om något som har en koppling eller liknelse till det skämt de nyligen sa.

  Sedan så går vänskap inte bara ut på att man ska ha roligt, utan vännerna ska såklart vara där som tröst då du har det svårt. Alltså är det bra att du öppnar upp för dem om intressanta saker och ting som hänt på sistone. Det får dem att lära känna dig mer som person och då tycka att du är intressant att vara med då du kommer med intressanta händelser som skett !!
  /11:!1
Till toppen av sidan