Panik - lämna sidan!

Hur avslutar jag vänskapen?

Jag har vart vän med en annan tjej i ca 2 år, vi kan kalla henne J. Jag visste att hon var lite ”rebellisk” på sätt och vis. Men det struntade jag i. 

Vi hängde med en annan tjej ett tag också, så vi var som en trio. Men någon gång i början av 2020 slutade vi hänga alla tre, så då vart det bara jag och J. Det vart extremt mycket drama, vilket jag hatar jättemycket. Ett tag hängde vi nästan varje dag och gick på stan hela dagarna. Jag fick nästan ingen tid för min familj, och det var jobbigt. Hon var så kallad "orten" ett tag och fy vad hemskt det var🙄

Aja tiden gick och vi fortsatte hänga. Jag hade inte modet att berätta för henne att jag inte ville vara med henne. Men så träffade J en tjej som hon blev bästa vän med! Skönt! Jag var mindre med J och mådde mycket bättre av det.

Men nu vill J vill vara med mig mer! Jag vill inte för jag mår så himla dåligt av det. Kan någon ge tips på hur man avslutar en vänskap med någon på?

/Anonym

Skriv ditt svar

Svar:

 • Man kan göra så här, att man slutar hänga med den personen, och om hen frågar dig "Vill du vara med mig?" så kan man komma på en ursäkt som "nej jag måste städa hemma eller, jag ska vara med någon annan". Det är så jag gör ...
  /Hermione
 • Oj, vad ledsamt att höra.
  /MarabouKing
 • Hej! Synd att din vän är rebellisk och du inte hade tid för din familj. Har du försökt prata om J:s beteende med J? Har något hänt din vän som förklarar hennes beteende?

  Skadliga vänskap är inte bra för ditt välbefinnande. Jag skulle försökt att prata med vännen om beteendet och hur det har känts dåligt för dig. Om din vänskap har varit viktig tror jag att hon skulle uppskatta din ärlighet och öppenhet.

  Om saker inte fungerar och du fortfarande vill avsluta vänskapen kan du tacka din vän för allt gott ni har gjort och säga att du också måste tänka på dig själv och ditt eget liv. Vänskap kommer och går och sanna vänner förstår varandra och hjälper efter bästa förmåga. Och vänskap ska inte vara så kallat "extrt drama". Mitt svenska är inte bra men jag hoppas att detta hjälpte!
  /Kristiina
 • Hemskt att höra. Häng inte med nån du inte vill hänga med, men när du avslutar din vänskap gör det inte på ett elakt sätt. Nån gjorde det med mig och det va nästan ett halv år sedan men jag har svårt med att få vänner och att lita på personer nu! Mitt tips är att säga att du inte känner dig helt bekväm med hur det är mellan er. 

  Vad jag tycker du inte ska göra att bara igga henne, för det kommer sitta kvar som det gjorde för mig. Var ärlig och säg hur du känner, men kolla till då och då och ni kan fortfarande va snälla mot varandra även om ni inte är bästa vänner längre.
  /En person
 • Häng inte med någon som du inte vill vara med eftersom det bara kommer att påverka dig negativt. En vän ska vara någon som gör dig lycklig och glad och de verkade inte J göra. Livet är för kort för att spendera de med människor som inte gör en glad. Man vet aldrig när livet tar slut, de är väldigt djupt att tänka så MEN man vet aldrig vad som händer. Därför tycker jag verkligen att du ska lyssna på ditt hjärta och vara med dom som får dig lycklig.

  Ifall J hör av sig och vill vara med dig igen så stå på dig och säg att du inte vill, att du vill vara med familj, andra vänner osv. Jag tycker de är bättre att du är ärlig emot henne istället för att göra någon hämnd. Berätta att du inte mår bra i eran relation, att hon inte gör dig lycklig. Ni kanske kan diskutera allt och hon ändrar på sig MEN jag tycker du ska välja själv hur du vill göra.
  1. Ge henne en ny chans och se om hon tar de seriöst
  2. Rensa henne från ditt liv helt Lyssna på dig själv och gör det som DU mår bra av.
  /kram
 • Jag har haft en sån vän också, men försök hitta en kompis som inte gillar J. Häng mycket med hen och så har du en ursäkt.
  /En tjej på 13 år som har tråkigt
 • Börja med att hitta ursäkter för att slippa var med henne och när du är med henne var inte så hype, då kanske hon kommer sluta. /Meya
 • Om du inte vill vara med J så behöver du ju inte det. Det viktigaste är ju att du mår bra och är glad. Du skulle kunna förklara för henne att du tycker att ni håller på att glida isär och att du inte tycker det är så kul att vara med henne längre?
  /det kanske var ett dåligt råd men aja
 • Jag har själv haft svårt med kompisar speciellt en, men det jag skulle kunna säga att du gör är att du bara säger sanningen typ att du vill inte vara med den personen för att du kanske inte känner för det men om det inte funkar kan du ju typ säga att det kanske inte är bra att ni är vänner eller berätta för en vuxen.
  /tjej 13
 • Känn dig aldrig skyldig till att vara med någon, speciellt om det är någon som du inte gillar att vara med.
  /Platon
Till toppen av sidan