Panik - lämna sidan!

Hur är det att ha kille när man är homo?

Jag är en homo kille, och jag vill veta hur det känns att ha kille. Vad ska man göra när man är med varandra? Hur bemöter man folk som kollar konstigt om man är ute på en offentlig plats? Hur gör man?! Jag har tittat på många filmer om tonårs-relationer, både hetero- och homorelationer, men jag fattar inte. Jag behöver kärlekstips, hjälp mig!
/Philip, 14

Svar: 

 • Hej, jag har varit med kille i ca 1 år nu och jag förstår precis hur det kan kännas i början. Det som räddade mig var att jag älskar verkligen min kille. Det tar bort alla läskiga känslor och hjälper väldigt mycket. Det kommer alltid finnas människor som dömer men de är bara avundsjuka! Dom är avundsjuka på att du hittade kärlek. Hoppas att du hittade ditt svar.
  /En kille på 17 år
 • Alltså, jag har haft kille, men vi kunde inte träffas, utan skrev eller ringde mest. Men jag antar att om vi hade träffats innan vi gjorde slut (hade problem hemma och så, han var några år äldre) hade man väl gjort det vanliga, typ hånglat eller så som de flesta andra gör. Tänker att skillnaden är väl bara att det är två killar och inte en kille och tjej.

  Jag tänker att om folk tittar konstigt på mig så skulle jag nog känna mig ganska obekväm, men beror väl på eftersom såvida man inte håller hand eller liknande är det ju ingen som vet, men gör man det får man ju "förvänta" sig att folk stirrar, men då tänker jag att de får stirra hur mycket de vill, de kommer inte kunna ändra något på dig eller säga något som du bryr dig om.

  Många homosexuella får bemöta homofober och så, så man bygger upp en vägg och tänker att de inte har något med ditt liv att göra. Sedan bör man kanske passa sig lite att vara för öppen mot vissa personer såklart. Finns ju folk som är extremt homofobiska. Vissa personer stirrar kanske för att de blir intresserade och undrar hur det kan vara att vara homosexuell så alla stirrar ju inte för att de tycker att det är konstigt, men generellt skulle jag säga att det är fler äldre som stirrar för att de ogillar det, de flesta är tillräckligt smarta att fatta att man inte stirrar. Det påverkar ju inte dem.
  /Homosexuell 16-åring :)
 • Well, jag är en tjej och jag e bi. Att var tillsammans med samma kön är inte fel. Vi är på vårt egna sätt. Kanske inte alla uppskattar det eller tycker det e rätt. Men om du är attraherad till samma ... kön jag vill bara säga det e inget del med det. Var inte osäker, det finns alltid någon som kommer stötta dig. Ingen relation e enkel så ge inte upp om du inte hittar någon snabbt.
  /L bibish
 • Att vara homo är ungefär som att vara hetero, bara att det kan vara jobbigare när man är yngre, och svårare att hitta en partner såklart. När man gått ut gymnasiet är det i princip ingen som bryr sig, och i gymnasiet är många så upptagna med sig själva att de inte bryr sig heller. Nåt att se fram emot kanske, du som är 14.

  Beror ju också mycket på om man bor i en liten by på landet eller i en storstad. Kan bli mer skvaller på landet, om människor inte är så utbildade på det faktum att kärlek är kärlek. Hur det är att ha en kille kan många svara på, men alla svar är olika. En del tycker det är spännande, andra mysigt, en del stressigt. Att hålla någon i handen och kyssas är helt fantastiskt, så det tipsar jag om.

  Man kan titta på film tillsammans, gå på utflykter eller spela spel. En del par har sex, vissa föredrar att bara kramas. Vissa kommer att snegla på er, men 99% kommer sedan att titta bort och kommer att ha glömt dig inom några minuter. Det är lätt att vara orolig, men det är inte så jobbigt som det verkar. Agera som vanligt bara. Prata med din kille, låtsas inte om de som tittar. En del som tittar kanske tänker att ni är supersöta ihop! Behöver ju inte titta av en negativ orsak.

  En del kanske tänker vad ni är modiga som vågar hålla hand framför alla, och så har du inspirerat en annan att vara sig själv. Fast det är cheesy, så var bara dig själv och lyssna på sig själv. Och prata med din partner! Kommunikation är det viktigaste. Om båda till samma sak så kommer det kännas jättebra och allt kommer att flyta på. All lycka till i framtiden, Philip! Hoppas att mitt svar hjälpte.
  /Homo-Hannes
 • var dig själv och följ ditt hjärta
  /Li/15
 • Det är inte konstigare än att vara med en tjej. Det löser sig av sig själv skulle jag tro. Ni har ju förmodligen intressen som ni kan och kommer dela tillsammans. Att vara öppen i början kan kännas knepigt och hur man gör med andra är svårt att svara på. För mig blev det naturligt att vara med en anna kille bland andra. Iaf när vi var ett par. Jag brydde mig inte så mycket om att andra tittade. Tänker du på mer intimt så är det något som bara blir när det känns rätt. Sex är ju bara något som kommer när båda vill och man ni själva. Allt är möjligt om du vågar och vill :) Lycka till från en Bikille
  /M18
Till toppen av sidan