Har ni haft förhållanden med stor åldersskillnad?

Jag har ett förhållande med en som är mycket äldre än mig. Någon annan som är eller har varit i samma sits? Hur har ni t.ex. kommit ut för familj/vänner, eller har ni försökt hålla det hemligt? Hur länge i så fall och hur har det påverkat er mentalt? Hur stor var/är åldersskillnaden?

Och till dem som inte har varit i den sitsen: Hur har ni reagerat på förhållanden med stor ålderskillnad?

/Becka

Svar:

 • Min flickvän är 15 så hon är ju lite yngre än mig men det är inget stort problem för oss. Vi har en bra relation och ett fantastiskt sexliv trots åldersskillnaden. Dom flesta av våra vänner bryr sig inte och båda våra familjer accepterar vår relation. Så länge man har kul ihop så är åldersskillnad inget problem.
  /Kille 23
 • Jag tror det har ganska mycket att göra med hur stor åldersskillnad det handlar om, är det 5, 10 eller 20 år det handlar om liksom. Och okså hur relationen mellan personerna är i övrigt, är det en uppenbart hälsosam och kärleksuff relation behöver du inte ha någonting att oroa dig över, personligen tycker jag inte att det är något konstigt att dejta en äldre( även om jag inte dejtar någon själv).
  /16 och fortfarande förvirrad
 • Jag har varit med om det och jag tog det väldigt hårt. Jag har generellt svårt att skaffa vänner så jag var helt ensam ett helt år och detta hände när jag gick i femman.
  /Tjej 17
 • Min kille är väldigt mycket äldre än mig och vi har ett jättemysigt förhållande. Mina vänner hade inga problem med det för dom har också varit tillsammans med äldre killar så dom vet hur skönt det kan vara. Mina föräldrar var mer tveksamma i början eftersom min kille är vuxen och har eget hus och jobb och så men efter dom träffade honom så såg dom hur trevlig han är och nu är dom okej med vårt förhållande. Min kille och jag har nu varit tillsammans i ungefär ett halvår och vi planerar att flytta ihop snart vilket ska bli jättekul. Jag har egentligen bara positiva erfarenheter av att vara tillsammans med en äldre kille.
  /Tindra 15
 • Beror rätt mycket på hur gammal du själv är. Är du över 18 så kommer säkert andra acceptera det. Visst, om han är 40 och du 18 så lär du få frågor om du är säker på det här och det kommer bli tjafs, men sånt händer. Då får du helt enkelt presentera honom för de andra så blir han mindre skrämmande.
  /Ellie
 • Är du väldigt ung ska inte ha ett förhållande med en äldre man det är inte bra för dig du kommer bara fara illa.
  /Siri
 • Jag var typ sju år, jag bodde i Stockholm vi skulle flytta två timmar bort från min bästa vän. Jag var på att flytta! Men sen insåg jag att jag aldrig skulle få se honom igen, nu är det fyra år sen jag flyttade, skolan jag gick på stängdes pga för lite barn och är nu ett dagis. Jag förstår dig. Jag grät länge. Hoppas att du kommer över din kompis.❤️❤️❤️
   /ANONYM
Till toppen av sidan