Har aldrig varit kär i någon, är det fel på mig?

Hej, jag är 14 år och de flesta i min klass är ihop eller har varit kär i någon förut, men för mig är det inte så, jag var ihop med en person i 1an för 7 år sedan, jag tror det mest va på skoj då, sen dess har jag alldrig varit ihop med någon eller varit kär i någon, är det något fel på mig?

/L-b

Svar:

 • Det är inget att oroa sig över. Kärlek är en komplicerad grej och man ska inte tvinga fram det på något sätt. Om du aldrig har varit kär är det inte onormalt på något vis. Du har bara inte hittat rätt person och det är okej. Det tar mycket energi att vara kär och varför just DU blir kär kan bero på olika faktorer.

  Det jag personligen känner är att för att vara kär och sedan kanske inleda ett förhållande måste du känna dig själv. Kärlek är tufft och det är inte enkelt att vara ihop med en person. Att vara kär är inte lättare heller så mitt tips är att leva livet och försök att inte oroa dig för sånt. Kärleken kommer komma någon dag, bara inte nu.
  /Tjej 17 år
 • Jag känner igen mig, är själv i din situation. Jag har haft typ 3 crushes i livet men inte varit ”kär” som du beskriver det. Vet att det känns jobbigt att inte kunna ”känna” något starkare eller något överhuvudtaget. I puberteten kommer saker och ting förändras snabbt. En dag kommer du träffa nån speciell. Eftersom jag är i en liknande situation kan jag bara säga: det är inget du är ensam om och det är absolut inget fel på dig.
  /Tjej på 14 år
 • Jag har hittills aldrig varit i ett romantiskt förhållande eller varit kär, och jag är 16 år. Det är inget fel på dig.
  /S
 • Jag var inte ihop med någon eller hade någon riktig förälskelse förrän jag var 20 så du har tid på dig. Oroa dig inte, det kommer nog. Om det är något fel så är du inte ensam med felet 😋
  /21
Till toppen av sidan