Panik - lämna sidan!

Fler som känner stress över att inte kysst någon/haft sex/gått på fest?

Jag är en tjej på snart 17 år och jag har stress över att det knappt har hänt någonting alls under mina tonår. Under högstadiet var jag väldigt osäker, fokuserade på plugget osv. Men nu på gymnasiet har jag blivit allt mer självsäker fast samtidigt har jag stress över att jag knappt gjort någonting. Jag har inte haft min första kyss, är oskuld, aldrig varit på fest osv. Det känns som att om inget händer snart kommer jag aldrig att få göra sånt som alla andra, och att jag typ aldrig kommer få familj i framtiden. Har liksom fått en inre stress över att få allt som hör tonåren till ”överstökat” men samtidigt är det distans och jag har hamnat med folk jag inte trivs med i nya klassen. Någon som känner likadant?
/Eldoradobar

Svar

 • Jag har en pojkvän och vi har inte pussat varandra än. Men sånt kommer naturligt. Min syster har sagt ett konstigt knep. Att om ens partner kollar på ens läppar så vill hen pussas eller kyssas. Har inte testat det. Jag ska testa det 🙂
  /Fanny
 • Jag känner precis likadant och är 18 år. Men saken är den att plötsligt händer det! När man minst anar det så blir man vän med nya människor, blir medbjuden på fest och får kyssa nån. Plus att det ju inte är någon stress! Det får ta sin tid.
  /18tjej
 • Hej, jag är också en tjej och är 14. Visst är jag fortfarande ung men jag kan ibland känna att ingen vill ha mig och jag kommer aldrig våga ta första steget osv. Men jag vet att jag kommer förmodligen leva ett tag till och bara för inget händer nu betyder det inte att det inte kommer hända något om 10 år. Om du verkligen vill tappa oskulden, hångla osv borde du ta första steget när du träffar någon intressant.
  /Solrosfrön
 • Jag känner det väldigt mycket så. Allt det där stämmer fortfarande på mig. Man får hoppas att det kommer. Om du verkligen vill att det händer snart så kan du prova dejting appar, eller hitta ungdomsgrupper. Tipsar om UNF, ungdomens nykterhetsförbund, där hittar du troligen andra som inte festar och kan få fler vänner, och potentiellt mer 😉
  /23
 • Hej! Jag tänkte precis som du innan. Men insåg snabbt att jag inte alls ville festa, utan att det bara är samhället som sätter press på tonåringar. Hela den här grejen att man slösat bort sin tonår om man inte dricker, ligger runt och röker på är helt galen för mig. Jag har många kompisar som ångrat att dom spenderade sina tonår med att göra detta. Jag tycker du ska tänka efter om du verkligen vill göra dom här grejerna, jag pressades in i att dricka alldeles för tidigt. Hade också sex för första gången när jag var tretton, inte för att jag ville utan för att folk i min klass kallade mig tråkig. Och tro mig, att dricka, röka på och ha sex är inte så bra som folk utger det för att vara. Inte när man inte är redo iallafall. De flesta som jag känner som festar vill egentligen inte göra det. Dom håller bara på för att dom antingen mår dåligt hemma, är stressade, vill glömma grejer eller känner sig pressade. Just nu har jag det jättebra, jag har skaffat vänner som ser på livet på samma sätt som mig, och har en pojkvän som behandlar mig fantastiskt. Så gör inte misstaget som jag gjorde, att tro att viljan att ”vara tonåring” var min egen.
  /glad tjej
 • Hej Jag är 17 år, känner igen mej. Går ut högstadiet men här aldrig kysst eller haft sex med någon annan. Men det gör inget. En sådan stereotypisk tonårs tid som vissas i filmer finns oftast inte, förutom på film. Om du har känslan att allt är "överstökat", bara därför att du nu går på gymnasiet, så tycker jag att du har fel med det. Alltså kom igen du fyller först 17. Du är fortfarande en av ungdomen. Och jag tycker "glad tjej" har rätt med att inte låta dig dra med alla andra. Att inte slösa tiden med att röka, dricka eller mer. Försök också se de positiva i det, du kanske har bättre betyg eller det mycket lättare på lektionen därför du hade koncentrerad dig på dina studier. Sex behöver du också inte ha, bara därför du är tonåring. Jag vill inte säga att sex är något dåligt, men du behöver det inte nödvändigtvis. En dag så kommer du kanske att känna dig redo och då är du det. Med Vänliga Hälsningar
  /Ian
 • Hej! Är en tjej på 22 år och var den som gjorde saker väldigt tidigt. Har många vänner i min egna ålder som inte har haft sex eller som kom igång med att festa ”sent” eller inte ens alls. Det är ingenting onormalt även om det kan kännas så! Varken jag eller mina kompisar (eller folk i vår omgivning) bryr sig om att någon har en viss erfarenhet och någon annan saknar den. Så här i efterhand önskar jag att jag väntade med att förlora oskulden då jag kunde haft sex med någon speciell som jag tyckte om. Sex kan vara en väldigt fin sak och känns så mycket bättre när man tycker om varandra. Önskar även att jag väntade med att festa då det drog sånt stort fokus från mina studier vilket jag ångrar idag! Övertänk inte kyssen den kommer när den kommer :)
  /22tjej
 • Hej! Jag är en tjej på 22 år och jag kände precis som du när jag var i din ålder. Men jag har aldrig varit den som varit ute och festat eller druckit (smakade inte alkohol förrän på min 18-årsdag) och var aldrig ens i närheten av att dejta en kille. Min första kyss blev en kille som kysste mig (mot min vilja) på en kompis 18-årsfest. Så min första kyss blev inte riktigt som jag hade föreställt mig. Sen dröjde det tills jag var 19 innan jag började dejta en kille. Efter en kort tid låg vi och jag förlorade oskulden. Fick kort därefter veta att han inte alls var intresserad av något mer med mig utan ville bara ligga. Så inte heller det blev riktigt som jag tänkt mig. Nu när jag är 22 har jag däremot träffat en superfin kille som jag har blivit tillsammans med och har en otroligt fin relation med. Jag kunde aldrig föreställa mig att jag skulle kunna träffa en kille som honom och det är lätt att tappa hoppet, för det hade jag gjort innan. Min poäng med detta är att allting kommer som det kommer. Din första kyss, fest och sex kommer komma när du minst av allt anar det. Vem vet, det kanske händer redan imorgon. Varje dag kan bli första dagen på resten av ditt liv, och man kan aldrig veta vad som kommer hända under dagen. Någonstans måste man lära sig att bara ta livet som det kommer. Livet kommer inte ta slut bara för att du inte har fått din första kyss än, är oskuld och aldrig varit på fest. Det kommer när det kommer. Och i slutändan är det ingen som bryr sig om det. Mitt bästa tips är bara att du funderar över vem du vill vara och går ut och är den du vill vara och gör det DU vill göra. Sen kommer allt lösa sig i slutändan. Har många gågner under livet och tonåren tänkt alla möjliga tankar om att olika saker (t.ex. förlora oskulden, dejta, få pojkvän, etc.) aldrig kommer hända. Men vet du vad... det händer till slut. Och då kommer du vara tacksam för att du inte förlorade oskulden eller kysste någon bara för att få det överstökat. Det känns mycket bättre i slutändan att spara det till någon som man tycker extra mycket om.
  /Tjej, 22
 • Hej! Jag förstår att det kan kännas stressigt ibland då man jämför sig med andra i sin ålder hela tiden. Jag själv fyller 19 i år och tänkte som du förut. Men, som alla andra säger, så är det inte en tävling. Och när man väl HAR gjort allt det du radade upp så förstår man att det inte betyder någonting heller. Jag tänker att man liksom tror att något ska vara mer betydelsefullt och viktigt att få överstökat än det är i verkligheten. Dilemmat övertar allting, medan egentligen så är betyder det inte så mycket. Jag har själv också oroat mig lite om att vara efter alla andra, men det händer när det händer (klyschigt men sant). När jag var 18 träffade jag min nuvarande (och första) pojkvän och det bara föll på plats. Och då hade jag inte gjort något sexuellt med någon annan och knappt något romantiskt heller. Det fina med det var att jag verkligen älskar honom, så det kändes helt rätt. Är inte det värt att vänta på också, kanske?
  /Hejhej
 • Hej! Jag förstår dig precis, kände precis så som du när jag var 17. Och det är helt okej att det inte blivit som man trott. Jag festade första gången när jag var 18, och har knappt gjort det sen dess, någon gång om året bara. Träffade min (första) pojkvän förra året när jag var 20, och hade innan dess inte haft ett riktigt förhållande eller sex. Jag är 21 nu, och även om tonåren inte blev som jag trodde, så är jag nöjd. Stressa inte! Det var när jag accepterade mig själv och slutade stressa och känna press som jag hittade min pojkvän.
  /Tjej, 21
 • Alla är olika. Om alla hade tappat oskulden eller haft sin första kyss på typ samma tid skulle livet inte varit så kul. Vi alla har våra egna stunder, tider och historier om livet. Vissa gör det tidigare än andra och vissa gör det senare än andra. Det är inget fel, du behöver inte skämmas om det.
  /L bibish
 • Jag förstår vad du säger! Jag har varit den som var lite utstött och inte alls populär. Men allting tar sin tid. Jag började festa när jag var strax innan 19 vårar, och exakt som du sa har jag byggt upp mig så självsäker att jag vet exakt vart jag står idag. En säker hjärna är en trygg hjärna, med det menar jag att jag vet vem jag är och vad mina värderingar står för. Detta byggde jag upp under mina tonår, så när jag började festa så var det cool lugnt. Aldrig något slagsmål, tagit mig ordentligt trots att utekvällen har varit stökig. Jag lärde mig snabbt vart mina gränser går. Så stärkt upp dig själv bara ännu mer så kan du tackla festerna med storm senare.
  /Coach P
 • Jag har varit där jag med. Länge trodde jag att jag skulle dö ensam och grät mig själv till sömns när jag var 13 år. Och jag var ändå en som sa ja till nästan allt när någon frågade om jag ville följa med och göra någonting. Många roliga äventyr hamnade man på men en hel del väldigt långtråkiga saker också. Rätt som det var hade jag upplevt allt det där man saknat. Och när man väl fått det överstökat tänkte man inte på det länge. Jag tror att så länge man har modet att vara tålmodig så löser det sig till slut.
  /Världsvankille21
 • Hej jag förstår att det kan kännas som att ingenting har hänt! De är såklart tråkigt men har du försökt fråga nån av dina kompisar om dom vill hänga med på fest eller liknande? Kan kännas som att de är lättare att gå om du inte är ensam
  /Anonym
 • Jag har aldrig hånglat, kysst eller pussat nån förut. Jag vet inte hur man gör. Men jag är inte osäker för min pojkvän vet att jag kommer att fixa det. Jag förstår dig 100%.
  /Hilma
 • Ta de lugnt, stressa inte absolut inte när det gäller att förlora oskulden. Är förvisso bara 06a o jag gjorde det misstaget o gick o låg med en 02a efter att han o jag hade setts dagen innan o vart intima på annat sätt. Jag ångrar det för de var ingen jag älska o hade heller förlorat oskulden med någon jag älskar. Så jag säger bara det STRESSA INTE, tänk inte att få det ”överstökat”, 

  Alla förlorar oskulden vid olika åldrar, o jag kan säga att jag INTE var redo nu vid 14 års ålder, hade hellre väntat tills jag fyllt 15 som jag blir i september. Så ta din tid för plötsligt händer det när du minst anar det☺️
  /Tjej som är 06a
 • Va på min första fest och tappade oskulden när jag va 14, ångrar mej dock, önskar ja hade väntat längre.
  /stressa inte
Till toppen av sidan