Fler som inte har sociala medier?

Hej, jag har inte snapshat, instagram, facebook eller tiktok på min mobil o mina kompisar säger att jag är den enda som inte har det. Jag fyller 13 och vågar inte fråga min pappa om det för jag har förut haft ett dåligt beteende av att ljuga mycket. Även fast jag är bättre på det nu så skäms jag fortfarande varje gång någon frågar mig vad jag heter på Instagram. Te.x så säger jag "eee vet inte "och så går jag därifrån. Hjälp vad ska jag göra ,det enda appen jag kan ha kontakten med någon från min mobil e sms och samtal, whatsapp, hangouts, MVH TONÅRING UTAN SOCIALAMEDIER
//// anonym tonåring

Svar

 • Det är helt okej att inte ha sociala medier, jag tycker till och med att det är bra. Jag har bara snapchat men inte någon annan social medie. Jag tycker att du ska vara ärlig om någon frågar vad du heter på Instagram. Om du vill ha sociala medier så tycker jag att du ska försöka samla mod och fråga din pappa. Vågar du inte så skicka ett sms och berätta varför. <3
  /16 åring
 • Tycker det är bra att du inte har sociala medier, tycker de kan ge mycket skada, speciellt till unga. Jag hade inte heller något av de där i din ålder.
  /Anonym Tjej, 17 år.
 • När jag var yngre hade jag exakt samma problem. Jag var tolv och alla hade sociala medier utom jag. Jag fick inte ha det för mina föräldrar eftersom de inte vill att jag ska synas på media. De är emot medier som Instagram mm. Då tyckte jag att det var jobbigt! Jag har också ett förflutet då jag ljög mycket så mina föräldrar kunde inte lita på mig. Nu är jag sjutton. Jag skaffade inte Instagram förens jag var 15, men fick ha snapchat för pappa när jag började sjuan. Mitt tips är att prata med dina föräldrar och förklara hur du känner. Att alla dina vänner har det och att du har mognat och växt upp nu. Visa att de kan lita på dig<3
  /Tjej
 • Jag hade Facebook förut, men nu har jag bara discord och Kik och jag använder aldrig Kik. Du är inte ensam om att inte ha/vilja ha sociala medier
  /22
 • Förut var det inte så jättenormalt för unga vid 13-års åldern och neråt att ha sociala medier då det var något för vuxna. Nu för tiden är det ju normalt för unga att ha det vilket gör att det ser konstigt ut för en på 12-13 år att inte ha det. Men jag tycker personligen inte, som 13-åring, att det är en så bra idé för unga i våra åldrar att ha sociala medier.

  Man måste vara försiktigt som ung om man använder sociala medier. Har hänt flera gånger att äldre män skrivit till mig på Instagram, och så har det någon gång hänt att en man skickat en dickpick till min vän då vi var 12. Alltså bör unga inte ha sociala medier tycker jag, och att dina föräldrar inte låter dig är för att de nog bara är rädda för att du ska råka illa.

  Så oroa dig inte över det för du är inte ensam. Om någon frågar dig vad du heter på t.ex instagram och om du inte vågar säga sanningen kan du bara säga att du inte kommer ihåg ditt användarnamn och att du inte är så aktiv på instagram. :)
  /:)))
 • Nej, sociala medier är inget att ha då de större techjättarna enbart spionerar på sina användare (Facebook Youtube men även Google). Dessutom kan barn, som inte lärt sig att alla vuxna kanske inte vill dem väl alla gånger, lätt kan bli lurade att skicka olämpliga bilder på sig. Själv fick jag min första MOBIL i tonåren.

  Datorspel hade jag ju på laptopen och har haft det sedan jag kan minnas, så sociala medier var inget jag saknade. Bry dig inte om vad din grupp säger, de vet sällan individens bästa!
  /anonym-kille
 • Jag har inte heller sociala medier. Det är absolut ingt att skämmas över. Om du inte är intresserad av sådant, behöver du inte tvinga dig själv till att använda sociala medier. Häng med kompisar som inte dömmer dig för något så löjligt som att inte ha Instagram eller Snapchat.
  /Anonym
Till toppen av sidan