Fler ensamma som har svårt att hitta partner under corona?

Jag är en tjej på snart 18 år som fortfarande inte hittat en pojkvän, jag har heller aldrig haft ett riktigt förhållande. Jag börjar känna mig stressad och desperat och får ofta ångest över att jag är ensam. Jag känner mig extremt ensam och känner mig desperat efter närhet.

Allt jag önskar är en partner som älskar mig, men ingen kommer ... Nu i Corona är det också omöjligt att vara ute och socialisera sig så mina chanser att hitta nån är låga. Någon som har tips och råd på hur jag kan känna mig mindre ensam? Någon som känner igen sig? Tacksam för svar.

/Anonym


Svar:

 • Jag förstår dig, är själv extrovert så att inte får träffa andra tär på psyket. Det bästa rådet jag kan ge är att försöka känna dig bekväm i ditt egna sällskap, försök hitta något att fördriva tiden med som att läsa, rita, titta på serier, läs på om något ämne du tycker är intressant, plugga, lyssna på musik och poddar, gå på promenad och sova, om du onanerar så har du ju all tid i världen till det också;). Om du bor ihop med några du trivs med så försök hitta på saker med dem, spela sällskapsspel eller titta på film ihop. Om du har kompisar så försök att hålla uppe kontakten med dem genom snap o insta, prata med varandra i telefon o FaceTime. Jag vet att det inte kan ersätta fysisk närhet, men det är bättre än inget. Det där med förhållande har jag svårare att förstå, jag tror jag är aromantic och har inget intresse för romantiska förhållanden, men försök att inte stressa upp dig över att du är singel eller inte haft ett förhållande, även om du verkligen vill ha ett så är det inte farligt att vara singel eller att vara sist med saker, även om det kan kännas skitjobbigt, det kommer tillslut hända dig också. Om du går runt o stressar över det kommer du ha svårare att njuta av allt annat som är kul, det finns ju även fördelar med att vara singel även om det kanske inte är vad du vill höra. Ta inte heller bara den första som kommer för att du vill ha ett förhållande utan vänta tills du verkligen hittar någon som du tycker om. Under tiden så kan du prioritera dina vänskapsrelationer och dig själv fullt ut. Hoppas det hjälper något. Kram<3
  /En som hatar hemstudier:(
 • Du kan titta på serier från netflix:)) Ps. Bästa serien dom Jag någå sin sett på är Kara Para aşk / Black money love från netflix❤️ ha det så roligt och lycka till med att hitta en pojkvän till dig själv
  /21 år, tjej
 • Jag förstår PRECIS hur du känner. Jag har heller inte varit ihop med någon och ibland känns det väldigt jobbigt och stressande, speciellt när alla i ens kompisgrupp är ihop med någon eller har varit det någon gång. Det med att vara stressad förstår jag verkligen, för mig känns det som att det är något speciellt att vara ihop med någon när man fortfarande går i skolan och att jag då missar något och måste skynda mig eller något. Vet inte om man direkt kan göra något åt det och det är speciellt svårt när man inte träffar människor ofta (jag är ganska introvert av mig) och under rådande omständigheter. Det enda tipset jag kan komma på är att du inte ska känna dig tvungen att starta ett förhållande. Tänk så här, ifall du väntar tills du hittar någon du verkligen älskar och som älskar dig lika mycket så kommer det vara 100 gånger bättre än att starta ett sådär förhållande nu som kanske tar slut om några år. Jag vet ju inte exakt hur du tänker men det är det bästa jag kan komma med. Du är verkligen inte ensam i alla fall för jag är rätt så säker på att jag känner likadant som du. Det är inte alls en rolig känsla. Och om du är som jag och har svårt att gråta så är det bra att försöka göra det för det kommer förhoppningsvis kännas bättre efteråt (jag har jättemycket inlåsta känslor som jag måste få ut, vet inte hur det är med dig). Sätt på en ledsam låt du gillar och få ut allt du känner. Hoppas det här hjälpte något i alla fall och du, du kommer hitta någon någon gång, det är jag säker på : )
  /18årig kille som är ensam
 • Hahah förstår precis vad du menar!😂 Jag kan bara säga lycka till, efter Corona kan du gå ut på skattjakt efter en bra kille som du är trygg med❤️ Lycka till. / Anonym
  /Anonymene
 • Jag fyllde precis 17 och känner exakt samma sak. Jag har aldrig haft en pojkvän men skulle väldigt gärna ha en. Det fanns en kille jag gillade under tiden vi fortfarande fick gå till skolan, men han kände inte samma sak. Eftersom jag inte kan träffa annat folk nu har jag fortfarande han i tankarna, men det är som att jag tvingar mig själv att tänka på honom för att känna mig mindre ensam. För jag har kommit över honom. Jag är så glad att jag inte är den enda som känner så här, men samtidigt är det ju synd. Men jag tror starkt och hoppas på att vi snart kommer träffa någon :)
  /en 17 årig tjej
 • Jag är en tjej på 19 år och har aldrig varit i ett förhållande eller ens kysst någon! Jag förstår att du känner som du gör men ett tips är att inte heller stressa in i en relation! Det jag menar är att förhållande inte säkert får dem känslorna att försvinna! Jag tror det är viktigt för dig att må bra själv för att ett förhållande verkligen ska funka! För att komma undan dessa tankar kanske du tex kan träna då det minskar stress!
  /Anonym
 • Hej! Jag förstår din sits, det kan vara jobbigt att vara ensam länge. Då jag själv varit det, jag väntar ofta på att den rätta kanske kommer snart. Tålamod är viktigt, du ska inte ha ångest för att du inte hittat någon. Du kan alltid kolla in, sociala medier, Facebook, Instagram. Kanske har du en fin vän, eller någon du följer som är snygg. Prova att skriva, o få personen intresserad så kommer det gå bra! Ha en bra dag.
  /kille25
 • Jag känner igen mig, det jag gjort är att jag fokuserat på självkärlek ! Jag brukade känna att jag har så mycket kärlek att ge men ingen att ge den till, men sen insåg jag att jag kan ju ge den till mig själv! Jag har tagit den här tiden som en chans att utvecklas och bli mer trygg i mig själv. Har fortfarande en lång väg att gå och längtar såklart efter en partner men man behöver inte någon romantik för att känna kärlek! Gör självkärleksövningar, säg att du älskar dig själv till dig själv i spegeln en massa gånger, skriv kärleksbrev till dig själv med allt du älskar hos dig själv! Du är inte ensam! Vi tar oss igenom det här tillsammans (fast på håll) :) <3
  /Kramis, 17 år
Till toppen av sidan