Panik - lämna sidan!

Borde jag göra slut för att min kompis ska må bättre?

Jag har varit tillsammans med en person som jag gillar i ett par dagar nu, men vi har inte berättat det för någon. Men jag vet att min kompis också gillat denna personen ett tag och hon mår skit eftersom hon fick reda på att personen inte gillar henne tillbaka längre, men har gjort det tidigare. Borde jag göra slut för att min kompis ska må bättre och för att jag ska känna mig mindre orolig för att såra henne? Eller borde jag fortsätta vara tillsammans med personen även om jag vet att det kan såra min kompis om hon får reda på något?
/Anonym

Svar: 

 • Jag tycker att du fortfarande borde vara ihop. Din kompis kommer säkert kanske att hitta någon hon gillar mer. Plus så kommer du kanske såra personens känslor om du gör slut med hen efter att varit ihop i några dagar. Om hon verkligen är din kompis så kommer hon förstå :)
  /jag har ingen aning vad jag gör
 • Jag tycker att du ska göra slut för att Så länge han inte vill berätta för nån att han är ihop med dig så skäms han över dig så gör slut med han för DIN skull o inte för din vän
  /anonym
 • Jag tycker du borde ha pratat med henne om det innan du blev ihop med personen. Kärlek är fint men vänskap är enligt mig viktigare, jag personligen skulle aldrig bli tillsammans med någon i vetskapen att det skulle kunna förstöra min vänskap. Jag tycker du ska prata med din kompis innan du tar några beslut. Kanske fungerar det att vara tillsammans med hen och vän med din kompis på samma gång? Sedan tycker jag inte du ska göra slut med personen, gjort är gjort. Din vän kanske kommer ha det lite svårt i början, men om du bara visar att du fortfarande bryr dig om henne så borde allt gå fint. Kom ihåg att dina känslor är viktigast, gör aldrig något bara för någon annans skull. Man kan inte alltid ta alla andras känslor i övervägande, det är trots allt ditt liv. Bara kommunicera, de flesta problem löses då :) Lycka till!
  /du är fantastisk!
 • Jag har själv inte varit i samma sittnation men liknande, tror att de viktigaste är att du är ärlig mot din kompis. Trots att det låter konstigt så är det bättre att berätta för din kompis innan det har gått för långt. Men jag tycker dock inte att du ska göra slut för ens du pratat med din kompis. Ni är ju trots allt kompisar så jag tror att allt kommer lösa sig.
  /Ärlighet varar längst!!!
 • Jag tycker att du inte måste göra slut men du måste prata med din kompis för annars blir det bara värre så såg det till henne men gör det när det bara är ni två och inte genom snap men när ni är, jag hoppas att allt blir bra
  /En tjej som är med i mycket drama
 • Jag tycker att du ska vara ihop med den killen du gillar för att du kan ju inte hjälpa dina känslor för honom och han kan inte hjälpa sina känslor för dig. Även om du vet att detta kommer att såra din kompis om ni berättar det så är det ju för din skull ni är ihop, du ska ju inte behöva göra slut med den personen du älskar för att din kompis ska må bättre. Hon kommer kanske inte att vara förstående i början av ert beslut att vara ihop, men hon kanske kommer att förstå sen att känslor är känslor och dem kan man inte styra över.
  /Tjej 16
Till toppen av sidan