Panik - lämna sidan!

Är jag kär?

Jag är 13. I nian finns en väldigt söt tjej. Jag tror jag är kär i henne för jag är liksom helt besatt över hennes och mitt schema. Jag kollar varje rast om det finns någon möjlighet att jag kan råka stöta på henne i korridorerna. Eller bara att se henne. För några dagar sedan såg jag var hon hade sitt skåp. Ända sedan dess har jag hela tiden tänkt att jag vill ta i låset. Då har våra händer i princip nuddat varandras.

Är man för ung för att veta att man är lesbisk eller bi eller jag vet inte vad när man är 13? Hela min uppväxt har mamma frågat om det finns söta killar i klassen. Och ja, det har det väl gjort. Och ibland har jag sagt att jag är kär. Jag vet inte om jag verkligen var det. För jag har nog inte känt så som jag känner för tjejen i nian. Vi går på samma scouter och är väl i princip vänner. Vi pratar vara med varandra på scouterna och aldrig om sånt som inte rör skolan eller scouterna. Men när jag sitter brevid henne kan jag inte tänka på annat. Om vi sitter mittemot varandra har det flera gånger hänt att jag fastnat med blicken på henne och att hon till sist bara "hallå?". Hon tycker jag är jobbig. Det är jag nästan säker på. Men vad ska jag göra. Snälla? Någon som vet hur gammal man brukar vara när man inser sånt här? Eller som kan dra en slutsats på om jag verkar kär på det jag beskrivit.

/E

Svar:

 • Jag har en vän som är lika gammal som jag och hon har vetat att hon varit lesbisk i några år och vi är 13. Och ja, du är kär.
  /Madde
 • Ja, du är definitivt kär och ja du borde satsa på henne, en av mina vänner är bi och visst det när hon va 13 år så det är normalt och jag börja inse att jag kanske är bi så du normal inget du borde skämmas över.
  /14 år tjej
 • Kan tyvärr inte dra en slutsats om du är kär eller inte i den här tjejen. Det där med kärlek är svårt, och speciellt när det är en av de första. När JAG är kär så brukar hela min kropp pirra när jag ser personen, så är det inte för alla! Kärlek är ju väldigt olika för vardera person.

  Jag tycker att du ska lägga in en stöt! För att livet är för kort för att slösa bort! Du kan börja med att kanske följa henne på Instagram? Och sen ta det därifrån och samtidigt känna av vibbarna! Kram och lycka till❤️
  /Emmy
 • Hej, är själv tjej på 13 år och är också extremt osäker på min sexualitet. Jag skulle säga att du är kär, jag gillade en tjej i min klass förut. Men jag tror inte man kan vara för ung för att inse att man är en särskild sexualitet. Du borde man också vara för ung för att tro att man är straight. Älska vem du vill, och stressa inte för mycket över det som jag gjorde. Du kommer nog att börja förstå lite grann med tiden vilka du är intresserad av. Lycka till!
  /L
 • Några tips är att man alltid kan utforska sin sexualitet. Det är inget fel att du är lesbisk nu för att senare (eller kanske aldrig) upptäcka att du är bi eller så hittar du ett annat namn för din läggning som du tycker bättre beskriver den. Det finns ingen tidsgräns för när man måste börja eller sluta utforska sin sexuella/romantiska läggning eller könsidentitet för att det ska vara giltigt. Låt namnet på din läggning vara en beskrivning av dig istället för att anpassa och begränsa dig efter namnet.
  /Lesbisk
 • Jag skulle nog säga att du är kär, och du är inte ”för liten” för att veta din sexualitet.
  /M
 • Att vara kär tänker jag är en väldigt djup känsla som oftast kommer när man varit tillsammans ett bra tag eller har kommit väldigt nära en person. Eftersom ni har rätt ytligt prat men du samtidigt har tydligt starka känslor för henne skulle jag kalla dig förälskad, vilket är då känslorna ofta är baserade på attraktion.

  När man är förälskad tänker man mycket på personen och vill vara nära. Att vara kär har mer med trygghet och tillit att göra. Enligt mig. Att vara osäker på sin sexuella läggning i din ålder är inte konstigt. Vissa vet redan och vissa tar det jättelänge för att inse. Det är ingen stress. Du blir kär i den du blir kär i och när du är säker på att du är kär så vet du. ❤️
  /16 tjej
 • Det där är ett tydligt tecken på att du är kär. Om du vill vara tillsammans med den så fråga inte chans direkt utan du kan först fråga typ på rasten att du vill prata henne själv utan att nån stör. Då kan du säga: Jag har en sak att berätta. Jag tycker du är ganska söt, och jag tror att jag gillar dig lite grann, vad tycker du om mig..? Hoppas det går bra! Lycka till <3
  /Hallo där
Till toppen av sidan