Panik - lämna sidan!

Är det fel att falla för nån som är yngre om man är tjej?

Jag har alltid tyckt att det var konstigt för kvinnor att gifta sig med män som är ett par yngre än de själva, eller män som är korta. Det har fått mig att få fram en preferens för långa killar samt killar som är ett par år äldre än mig. Men under de senaste dagarna har jag börjat bli intresserad i en kille jag knappast vet namnet på. Tyckte bara att han var snygg i och med att han hade ett attraktivt ansikte och var längre än mig.

Det är något med honom som får honom att bli så intressant att det finns frågor jag vill ställa till honom. Men så är jag rädd att jag blir kär i honom. För saken är att han är 08:a och går i 7:an! Alltså är han ett år yngre än mig i vad jag vet. Och alltså, med tanke på att jag är äldre gör det ju lite cringe då jag är en tjej. Det är svårt för mig att tänka mig vara ihop med någon yngre, det typ går bara inte. Därför vill jag verkligen inte vara intresserad i denna kille, men så går det inte???

Har ni, framför allt ni tjejer, varit ihop med någon yngre, och hur gick det? Tänkte ni på åldern eller? Och om det var någon från er skola, hur var det då?
/j'adore u <3 🥢

Svar:

 • Det är bara normer! Du kan gilla vem du vill, det är inget fel med de!
  /K bry
 • Jag tycker inte det är det minsta fel eller konstigt min mamma är 3 år äldre än pappa och det är inget konstigt med det.
  /Madde
 • Nej, för att jag tycker att killen alltid borde va äldre.
  /Atra
 • Jag har varit ihop med en jättesnäll kille som var ungefär ett år yngre än mig♥️ Det gick superbra och vi ör fortfarande ihop efter 3 år. Jag tycker att du ska försöka få kontakt med honom, prata med honom och bli kompis. Efter ett tag kan du gå lite mer framåt, tillexempel fråga om ni kan träffas någon dag på ett fik eller vid en resturang. Prata på och lycka till! 🤪
  / Tjejen som var sig själv och lyckades!
 • Alltså jag är ingen tjej men jag förstår inte varför du låter samhällets normer kontrollera dig till denna nivå. Om du gillar honom, snacka med honom. Trodde du va typ fyra år äldre än killen, men du är bara ett ynka år äldre. Är själv 05:a och vet flertal killar som är ihop med tvåor (alltså 04:or) på gymnasiet.
  /Abduchakour
 • Jag var i ett *väldigt* kort förhållande med en kille som är 2 år yngre och jag tyckte inte det var något problem. Det kändes lite konstigt pga sociala ”regler”, men åldern var inte något problem. Om det bara är något år så spelar det ingen roll.
  /23
 • Nej inget fel med det, strunta i normen. Är 15 och gillat personer som är 14. Inget fel :)
  /Alias
 • Enda sen jag började ha sex för fyra år sen så har jag nästan bara varit tillsammans med mycket äldre killar men nu är jag tillsammans med en kille som är nästan tre år yngre än mig och det funkar jättebra. Vi går inte i samma skola, men det hade nog funkat även om vi gjorde det.
  /Alva, 17
 • Hej, det är inget fel att vara ihop med nån som är yngre, men förstår dig verkligen. Var själv i samma situation som dig förra året då jag också va lika gammal som dig, men jag var ihop med han och vissa sa nått men vi brydde oss inte för de viktigaste är att paret mår bra inte de runtomkring ❤️
  /Lycka till❤️
 • Hej! Jag har vart tillsammans med en yngre kille och det märktes inte av alls. Jag tänkte inte på det, han tänkte inte på det för det är inget man tänker på när man väl är i förhållandet. Jag tror du fastnat för normer i detta fall, att folk säger att en kille ej ska vara yngre, att det är konstigt osv.

  Men vi lever nu i 2021 och det ska INTE vara något problem alls. Så länge du gillar honom, känner dig trygg med honom och mår bra med honom, så kör! Kommer det någon med en elak kommentar så skratta bara och gå vidare, för den människan har inte kommit längre i livet. Killen jag var tillsammans med gick på min skola och det var inga konstigheter alls, man träffade på varandra på rasterna och allt var normalt, man tänkte aldrig på åldern och det gjorde inte mina vänner heller. Om du gillar honom så kör på, låt inget stoppa dig.
  /Anonym
 • Det är inte fel, är han mogen och bra för dig så kör.
  /maja
 • Min mamma är äldre än min pappa, det var nästan ett år mellan mig och mitt ex (dock samma år) det är ingenting man tänker på.
  /Anonym
 • Jag är tjej och hade en relation med en kille som var ett år yngre än mig och vi gick i samma skola. Inga problem överhuvudtaget. Det var inget vi tänkte på och om någon av våra kompisar sa något om ålderskillnaden så tyckte vi båda att det var trångsynt av dem. Ett år är ingenting! :)
  /S
 • Det är bara 1 år emellan så kör på!!
  /Y
 • Gör det som känns rätt, är 07 och alla killarna i min klass beter sig som de gick på dagis, medans en kille jag tränar med som är 08 är mycket mognare och så. Har ibland tänkt som du och vad min kompisar skulle säga, men känns det rätt så är det säkert det. Tänkt i flera dagar fram och tillbaka på. En kille jag känner har jag snart tränat med i 4 år och har aldrig varit kär i innan, och har aldrig varit kär, så nu snurra det i huvudet. 
  /S
 • Hej jag har varit ihop med ngn som gick i 4:an fast jag gick i 5:an, men om du gillar han O HAN GILLAR DIG, VAD är problemet? Ingen ska bryr sig om ditt privat liv.
  /raya
 • Jag blev ihop med min kille när jag var 13 och han 12. Nu är jag 18 och han 17. Jag tyckte inte åldern spelade någon roll. Många i min omgivningen skrattade åt vårt förhållande och tyckte det var knasigt att en tjej är i ett förhållande med någon yngre. Jag har alltid fått höra att jag är desperat osv, eftersom att jag är tillsammans med en 1 år yngre kille.

  Men vet du vad, det gjorde/gör ingenting för mig. Jag trivs i mitt förhållande och jag märker aldrig av åldersskillnaden. Så från egna erfarenheter så tycker jag inte att du ska lägga vikt i vad andra säger. Det som hjälpte mig var att ALLTID visa hur lite jag bryr mig om andras åsikter. När dom yttrade sig om åldersskillnaden så svarade jag oftast med ”japp han är 1 år yngre men vi har ett skitbra förhållande och älskar varandra, vad är problemet?”

  Jag tycker du ska lita på DINA instinkter och vad du tycker om. Vem vet, ni kanske klickar superbra och faller för varandra?
  /Minou
 • Det är absolut inte fel med att falla för någon yngre, varesig du är tjej eller kille. Om det inte är för stor ålderskillnad så går det bra😊 Min mamma är äldre än min pappa och de har det bra
  /03a
 • Själv är jag tillsammans med en kille som är 08 och jag är 07, jag trivs jätte bra med han. Visst kan man märka att han är lite yngre i diskussioner och sånt men med tanke på att jag är äldre blir han också mognare. Tycker du ska satsa hårt. Har inte fått nåra som helst kommenterar om att han är yngre.
  /Nova
Till toppen av sidan