Panik - lämna sidan!

Är det fel att falla för nån som är yngre om man är tjej?

Jag har alltid tyckt att det var konstigt för kvinnor att gifta sig med män som är ett par yngre än de själva, eller män som är korta. Det har fått mig att få fram en preferens för långa killar samt killar som är ett par år äldre än mig. Men under de senaste dagarna har jag börjat bli intresserad i en kille jag knappast vet namnet på. Tyckte bara att han var snygg i och med att han hade ett attraktivt ansikte och var längre än mig.

Det är något med honom som får honom att bli så intressant att det finns frågor jag vill ställa till honom. Men så är jag rädd att jag blir kär i honom. För saken är att han är 08:a och går i 7:an! Alltså är han ett år yngre än mig i vad jag vet. Och alltså, med tanke på att jag är äldre gör det ju lite cringe då jag är en tjej. Det är svårt för mig att tänka mig vara ihop med någon yngre, det typ går bara inte. Därför vill jag verkligen inte vara intresserad i denna kille, men så går det inte???

Har ni, framför allt ni tjejer, varit ihop med någon yngre, och hur gick det? Tänkte ni på åldern eller? Och om det var någon från er skola, hur var det då?
/j'adore u <3 🥢

Skriv ditt svar

Svar:

 • Det är bara normer! Du kan gilla vem du vill, det är inget fel med de!
  /K bry
 • Jag tycker inte det är det minsta fel eller konstigt min mamma är 3 år äldre än pappa och det är inget konstigt med det.
  /Madde
 • Nej, för att jag tycker att killen alltid borde va äldre.
  /Atra
 • Jag har varit ihop med en jättesnäll kille som var ungefär ett år yngre än mig♥️ Det gick superbra och vi ör fortfarande ihop efter 3 år. Jag tycker att du ska försöka få kontakt med honom, prata med honom och bli kompis. Efter ett tag kan du gå lite mer framåt, tillexempel fråga om ni kan träffas någon dag på ett fik eller vid en resturang. Prata på och lycka till! 🤪
  / Tjejen som var sig själv och lyckades!
 • Alltså jag är ingen tjej men jag förstår inte varför du låter samhällets normer kontrollera dig till denna nivå. Om du gillar honom, snacka med honom. Trodde du va typ fyra år äldre än killen, men du är bara ett ynka år äldre. Är själv 05:a och vet flertal killar som är ihop med tvåor (alltså 04:or) på gymnasiet.
  /Abduchakour
 • Jag var i ett *väldigt* kort förhållande med en kille som är 2 år yngre och jag tyckte inte det var något problem. Det kändes lite konstigt pga sociala ”regler”, men åldern var inte något problem. Om det bara är något år så spelar det ingen roll.
  /23
 • Nej inget fel med det, strunta i normen. Är 15 och gillat personer som är 14. Inget fel :)
  /Alias
 • Enda sen jag började ha sex för fyra år sen så har jag nästan bara varit tillsammans med mycket äldre killar men nu är jag tillsammans med en kille som är nästan tre år yngre än mig och det funkar jättebra. Vi går inte i samma skola, men det hade nog funkat även om vi gjorde det.
  /Alva, 17
 • Hej, det är inget fel att vara ihop med nån som är yngre, men förstår dig verkligen. Var själv i samma situation som dig förra året då jag också va lika gammal som dig, men jag var ihop med han och vissa sa nått men vi brydde oss inte för de viktigaste är att paret mår bra inte de runtomkring ❤️
  /Lycka till❤️
Till toppen av sidan