Vill inte behöva komma ut, men borde jag det?

Jag vill inte komma ut eftersom jag inte vill att man ska behöva komma ut. Är det någon som känner igen sig? Jag har också hört hur folk säger att det har varit så skönt att komma ut och att man visar vem man är. Undrar om jag borde komma ut? Jag har superaccepterande föräldrar som kommer att stötta mig oavsett.
/Tjej 14

Svar

 • NEJ NEJ OCH NEJ! (Nu säger vi att du är lesbisk) Om du nu gillar tjejer tycker jag inte alls att du behöver säga det. De har ju 1 inget med de att göra 2, du ska inte behöva ”komma ut” Var dig själv, 😂❤️
  / H/
 • Jag vill komma ut men vågar inte min mamma är ganska sträng och gillar inte sånt men jag skulle ändå säga att borde göra det om du vill.
  /tjej 14
 • Jag känner helt igen mig i din insändare! Jag tycker att man självklart får bestämma själv om man vill komma ut, men personligen så har jag slutat med det. Heteronormen har gjort så att de flest (även jag) förutsätter att andra är straighta. Jag har bestämt mig för att min åsikt är att antingen så ska alla behöva komma ut, eller så ska ingen behöva göra det. Men det är helt upp till dig, och bara för att man vill komma ut betyder inte det att man är en homofob eller något. Jag hejar på dig<3
  /Jag säger att jag är lebb om någon frågar
 • Det är helt upp till dig, om du känner dig osäker på att komma ut men ändå vill borde du ta de du känner dig allra säkrast med och prata om det.
  /Ickebinär 14
 • Gör det bara
  /Tjo bre
 • Jag skulle vilja säga att du borde komma ut det gör allt så mycket enklare. Från att ingen kommer ställa frågor om du säger att du gillar någon.
  /Kille 14
 • Om du inte vill så vill du inte, bara för att alla andra säger en sak så behöver det inte gälla dig. Om du inte känner något behov av att komma ut så kan du lika gärna inte göra det.
  /introverta.me
 • Hej! Jag tycker att du inte behöver om du inte vill! Du kan kanske prata med en vuxen på skolan eller en kompis om det här. Lycka till!
  /Anonym
 • Jag har aldrig officiellt ”kommit ut” fastän jag är bi (eller omni om du vet vad det är), varken till föräldrar eller kompisar. De flesta av mina kompisar vet nog eftersom vi snackat partner/sex och då kommer det ju upp, men jag har aldrig sagt något till mina föräldrar egentligen. Om du känner dig stressad över det så kan det vara bra att göra det så du vet att alla vet om det, annars spelar det ingen roll.
  /22
 • Jag kände EXAKT som dig. Jag brydde mig inte så mycket om just den delen. Men tillslut frågade mina föräldrar mig faktiskt! Du behöver inte om du inte vill, och det är inte en sån stor grej egentligen. Kanske bara ta upp det någon gång, behöver inte vara så dramatiskt
  /En lebb ❤️❤️❤️❤️
 • Om du inte känner att du behöver eller vill komma ut, så tycker jag inte du behöver göra det. Det beror på hur du känner, helt klart.
  /💜
 • Det är igentligen bara upp till dig. Jag var också osäker på om jag skulle komma ut till min familj, men bestämde mig för att göra det. Det blev ingen större skillnad. Jag har alltid tyckt att det är obekvämt att prata om min sexuella läggning för att jag vill inte att det ska vara någon big deal. Vad jag försöker säga är att det inte spelar någon stor roll, bara om du känner att du vill.
  /Kille 15
 • Att komma ut ur garderoben är ditt val, men det kan nog vara skönt att berätta för dina föräldrar vem du är. Förlåt om mitt svar inte hjälpte så mycket. Lycka till.
  /Tjej/15
Till toppen av sidan