Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Behöver tips inför utlandsflytt

Jag ska kanske flytta från Sverige till Afrika och är jättenyfiken men samtidigt skräckslagen. Jag är rädd att jag ska tappa kontakten med mina kompisar. Vi kommer nog tillbringa sommaren där, men nästa år hade jag planerat att hitta på massa olika saker typ som att för första gången gå på kollo. Och att hänga med släkt och vänner.

Jag förstår att Afrika är fett coolt och att få den erfarenheten om andra kulturer är en möjlighet inte många har, men det är skitläskigt. Dessutom kan jag behöva flytta mitt i 9:ans termin varpå det blir mitt i nationella proven och den delen av året då man åker på skidutflykter och har skolbal m.m.

Jag vill bara ha typ tips eller så från någon som har varit med i en liknande situation, vad som helst funkar egentligen utmärkt.
/Cg

Svar:

  • hålla kontakten med telefon eller Ipad, älskar Afrika
    /hola
  • Va roligt att du ska åka till Afrika. Jag själv är från Afrika och jag tycker att det är en spännande kontinent, men det beror på till vilket land du ska flytta. Jag förstår att det kan vara läskigt i början men man vänjer sig. Det finns massa roliga saker att göra i Afrika som t ex att besöka djurparken Serengeti i Tanzania om du är intresserad av djur. Annars kan du bara njuta av att vara på en helt annan kontinent med andra kulturer och andra människor och andra nya saker. Vara inte rädd och ha det så roligt i Afrika!
    /😇 Lycka till!
  • Be dina föräldrar låta dig bo med någon släkting här i Sverige.
    /Lycka till

Mer på UMO

Artikel

Hur ser din familj ut?

Familjer kan se ut på många olika sätt. Vilka ser du som din familj?

Att prata med någon

Innehåll om att prata med någon.

Artikel

Må dåligt

Alla mår dåligt ibland. Du kanske har varit med om något jobbigt, oroar dig eller så vet du inte varför du känner som du gör. Det finns flera sätt att må bättre.

Till toppen av sidan