Svårt att vara mig själv i nya klassen

Jag har precis fått en ny klass och har lite svårt att kunna vara mig själv. Alla var nya men de flesta har kommit in bättre än mig. Jag känner ganska många sedan innan men de är med andra och gänget jag hade innan sjuan började typ bråka ett tag därav splittrades vi lite.

Men nu har de tre andra tjejerna börjat vara och jag brukar vara med dem i skolan men de frågar mig aldrig om jag vill vara med när de ska ses efter skolan och ibland viskar de.

Jag vill ha tips på hur jag kommer in i gänget igen eller hur jag kommer in i ett annat gäng i klassen för jag är med i ett gäng med ändå inte med. Helst vill jag inte säga till de ”jag känner mig utanför” osv för jag gillar inte att prata om känslor. Hjälp mig!
/13-årig tjej

Svar

 • Jag vet hur det känns, har bytt skola 5 gånger, ibland vet man inte ens vad man själv är men jag lovar att det kommer bli bättre. I min nuvarande skola kom jag senare än alla andra och jag har gått på många aktiviteter där jag inte har känt nån men man blir van fast det är klart att det är tungt ändå. Försök att träna på att kunna vara dig själv och förbättra självförtroendet så att du inte ens behöver vara med någon annan.
  / TJEJ, 14
 • Jag har också haft det problemet, det är så typiskt. Alltså det händer ofta med alla. Jag tycker att du ska prata med dem lite mer om deras intresse, till exempel smink o sånt. Och sen så kan du fråga om dom ska hänga med nånstans efter skolan, om ja så e det självklart du får hänga med eftersom dom kan inte säga nej. Sen så kan du även bjuda de på glass kanske? (bättre vänskap, alltså du visar att du bryr dig om dina kompisar). Glassen behöver inte vara typ nån dyr, köp bara en 5kr pigglin kanske. Och va dig själv alltid så lär de känna dig bättre. Juste! Hänga med dom till bio går också bra! Fråga dom om de vill hänga med till bio nån gång? Lycka till!
  /En 15års kille som faktiskt brydde sig om dig
 • Jag är också ny i min klass och jag vet hur det känns, men jag försöker passa in
  /C
 • Exakt detta har hänt mig. Det jag tycker att du ska göra är att prata mycket med folk i din klass när ni t ex har ett grupparbete så kanske du klickar med någon eller några. Tyvärr så vet jag inte hur du ska komma in i ditt gäng om du inte pratar om dina känslor. Jag själv tappade tyvärr kontakten med mitt gäng men efter ett långt tag så hittade jag nya vänner i min klass. Hoppas detta hjälpte dig lite, lycka till <3
  /En tjej som varit med om samma sak
 • Gör vad du känner för. Följ ditt hjärta.
  /14årig Tjej
Till toppen av sidan