Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Ska flytta tillbaka till Sverige och är nervös!

Ska flytta tillbaks till Sverige efter att ha bott utomlands, och jag har aldrig gått i riktig svensk skola. Några tips? Ska börja 7an.
/Nervös tjej

 

Svar:

 • Var dig själv, var så social du kan och försök hitta ett bra umgänge. Tänk även på skolan. Lycka till!💕
  /Kram pårej
 • Va inte rädd. Inget kommer hända! Ska du åka själv? Du behöver fortfarande inte vara orolig ifall du ska det. HEJA DIG!!!!!👍🍓
  /Malva
 • Bara kör
  /Hej
 • Va dig själv! Det kommer säkert gå jättebra!
  /Lycka till!
 • Försök att få vänner i skolan och hitta folk att vara med så snart som möjligt. Det går såklart att hitta vänner senare men det är lite svårare. Lycka till!
  /Tjej
 • Jag var 13 när vi flyttade "hem" till Sverige från USA, jag var jätterädd att bli mobbad eftersom jag bara kunde prata jättelite svenska men jag förstod till 100%. Jag hade varit till Sverige många gånger eftersom min farmor och farfar är svenskar. När jag började skolan blev jag väldigt överraskad, man fick gratis lunch vilket inte existerar i USA, inga låsta dörrar och vakter. Jag kände mig mycket säkrare i Sverige än i USA.

  Mina klasskompisar tyckte det var häftigt med en ny kille i klassen som dessutom "bara" pratade engelska... men oj vad fort jag lärde mig svenska, nya ord varje dag, jätteroligt. Jag fick väldigt många vänner och en dag när jag väntade på att åka bussen hem så var det en tjej som var två år äldre än mig (15 år), vi pratade och skojade och hon lärde mig lite om hur det fungerar i Sverige. Helt plötsligt fråga hon mig om jag ville gå på bio och jag svara ja. Jag fattade inte direkt att hon ville ha en date med mig. Det var my mamma som sa att flickan dateade mig.

  Vi gick på bion och där i mörkret fråga hon om hon "got a chans on me". I dag är jag 15 och hon 17 och vi är fortfarande ett par. Att vi flyttade "hem" till Sverige var det bästa som har hänt mig, ett fantastisk och tryggt land, underbara vänner och min älskade flickvän ❤. Mitt råd är att du ska vara den du är och inte spela över. Det gör inget om nått blir fel, jag sa och gjorde många fel eftersom jag inte förstod hur det funkar i Sverige. Bjud på dig själv. Allt kommer gå jättebra.
  /Peter " the happiest 15 boy on earth
 • Tänk på att alla kommer va nervösa och inte känna så många eftersom att man börjar i en ny klass, så själva klassen kommer va ny för alla. Det kommer gå bra!
  /Snart 16 årig tjej

Mer på UMO

ArtikelUMO frågar: Hur får man nya vänner?

Här kan du tipsa andra och berätta hur du gjort för att få nya vänner. Du kan också läsa andras tips, eller se en film med andras tips.

ArtikelUMO frågar: Hur känner man igen en bra vän?

Hur känner man igen en bra vän? Skriv ditt svar och läs vad andra personer har svarat på den frågan.

Till toppen av sidan