Någon annan som identifierar sig som demisexuell?

Jag har alltid kännt mig annorlunda för att jag inte direkt visat något sexuellt intresse i random personer. Att bedöma folks utseende har varit helt obegripligt för mig då jag inte tycker det funkar. Jag vill veta vem personen är! Och jag har absolut inte förstått grejen med att prata och flirta med 100 killar ( kke borde nämnt det tidigare att jag är demiheterosexuell).

Och den "hook up kultur" vi lever i har oxå varit helt obegriplig. Jag trodde först att jag var asexuell men har märkt att jag börjat se min närmsta killkompis på ett annat sätt och inser att det har med att jag nu känner honom och hans personlighet att göra.

Jag undrar helt enkelt bara om det finns andra demisexuella där ute och hur ni gör för att passa in? Känns lustigt att gå på party/klubb och ens vänner lever annorlunda och tycker jag är konstig, borde man komma ut som demisexuell eller hur gör/gjorde ni?

/ Ms different

Svar:

 • Hej! Du får ju helt klart bestämma själv om du vill komma ut. Men om det känns rätt så tycker jag att du borde göra det. Jag identifierar mig som bisexuell/pansexuell och jag valde att komma ut inför mina kompisar. Några av de kompisar jag inte hade haft jättelänge, (max ett år) frågade jag först "vad tycker du om homosexualitet?". Alla svarade att de tycker att alla ska få älska vem man vill ungefär. Och då sa jag "Det är ju bra, håller helt med. Visste du att jag är bisexuell förresten?" Det var inte svårare än så! Det enda du måste komma ihåg är att om de inte skulle acceptera det, så är de inga riktiga vänner. Vänner ska kunna acceptera en precis som man är. (har inte berättat för mina föräldrar än tho, får se när det blir)
  /Hoppas det hjälpte!
 • Hej! Som sagt får man ju bestämma själv, men själv tror jag inte man behöver komma ut som demisexuell. Det är ju helt vanligt att inte vilja ligga med folk man inte känner, tror ärligt det är så för majoriteten av befolkningen. Men det verkar inte så på TV och i media liksom. Och när man är ung kan man nog känna sig rätt udda som inte gillar one night stands när så mycket av klubbkulturen kretsar kring det, men alltså typ två av mina kompisar gör nog sånt på riktigt.

  De allra flesta är nog mer eller mindre "demisexuella" (även om de inte kallar sig själva det). Tror säkert många av dina kompisar spelar över och inte heller är helt bekväma med hook up-kulturen. Jag tror personligen det är hälsosammare att prata om sina känslor kring sex med sina kompisar, istället för att bara berätta att man är demisexuell - det kanske är ett ord folk inte fattar? Typ säga "jag vill inte ligga med folk jag inte känner, det tar tid för mig att bygga upp relationer" eller vad som nu stämmer för dig.

  Det är skitmysigt att prata om sånt med sina vänner, och dom kommer säkert tycka det är nice att få berätta om sina tankar. Alla tänker ju på sin sexualitet på ett eller annat sätt, även folk som verkar mer "normiga". Och om dina kompisar tycker du är konstig tycker jag de är lite taskiga! Begreppet "Komma ut" använder man ofta om något som är mindre socialt accepterat, typ att va gay eller trans. Demisexualitet är väl mer bara, ett sätt av många att relatera till sex liksom? Det kanske inte finns så mycket i Hollywood-filmer eller reality-TV, men tänk på folk du känner som inte bara är dina "festiga" kompisar så kommer du säkert på en massa som skulle kunna beskrivas som demisexuella! Lycka till och kom ihåg att du verkligen inte är konstig!!
  /Lesbisk tjej, 20
 • Alltså. Typ. Jag har inga problem med porr, men om man ska säga riktiga människor så är jag asexuell/demisexuell. Jag tycker folk är snygga men jag tänder inte på dem. Sen är jag troligen till en viss del aromantisk också. Jag gillar killar, ickebinära och ftm transpersoner. Det är de jag brukar tycka är snygga. Men som sagt, tänder inte på dem, och har ingen stor lust att vara ihop med dem heller.
  /Ki
Till toppen av sidan