Panik - lämna sidan!

Någon annan som har borderline?

Hej! Jag är en 18-årig tjej som länge har kämpat med diverse former av psykisk ohälsa och nu har jag precis fått diagnosen borderline. Tydligen har jag även drag av en osjälvständig personlighet.

Det innebär i korthet att jag har rätt intensiva känslosvall (i stort sett hela tiden), att jag har svårt för att hantera dessa extremt starka känslor och förändringarna samt att sättet som jag ser mig själv, till stor del är beroende av dem i min närhet.

Är det någon mer som upplevt liknande, eller som kanske också har borderline? Jag känner mig verkligt ensam i detta och det skulle vara en sådan kraftkälla att höra någon annans historia. Tack på förhand! :)

Svar

 • Hej, Tindra! Åh tack snälla, detta värmer verkligen. Skönt att veta att nån mer kan känna igen sig i det här. Jag har faktiskt också ångestsyndrom och någon sorts affektiv störning... så det blir ganska mycket att hantera ibland. Såå kraftgivande att höra om fler i en liknande situation!
  /Milla
 • Hej! Jag har inte borderline och vet inte riktigt vad det är. Men jag har adhd, autism, panikångest och ångest så jag vet hur det känns med att alla känslor blir förstärkta ect. När jag va liten från när jag var typ 1 år till 10 år ( typ 9 år ) så hade jag effekt störningar och effekt kramper vilket resulterade i att mitt humör var helt upp och ner och när jag blev t,ex arg eller ledsen så blev jag extremt arg å ledsen så jag svimmade och det var så typ hela min barndom. Så jag vill bara säga att du är absolut inte ensam i att ha borderline (även om inte jag just har det) och det är inget att må dåligt över eller känna att dig ensam. Jag finns här❤️
  /Tindra 15 år
 • Hej, Anonym tjej! Jag har själv också tänkt på hur fint det skulle vara med någonting sådant, men jag har nog inte hittat något- egentligen. Några grupper har jag tyvärr inte heller fått veta om... men tusen tack för tanken, den betyder mycket för mig ;)
  /Milla
 • Tack för era svar hörni! :) Kul och kraftgivande att någon i alla fall kan känna igen sig i detta. Värmer ärligt såå oerhört mycket. Så tack ska ni ha❣
  / Milla
 • Hej! Jag har inte borderline men känner igen mig!
  /Anonym!
 • Hej! Jag har själv inte borderline så jag förstår att jag inte har någon aning om hur det är för dig men när jag läste din fråga tänkte jag direkt att det borde finnas någon Facebookgrupp eller liknande där man kan prata med andra som är i samma sits. Alternativt finns det kanske någon form av gruppsamtal som du kan gå på?
  /Anonym tjej
 • Halloj. Har ingen diagnos eller ens tagit upp det med en läkare, men jag misstänker att jag har BPD. Dock är det väl ganska svårt att säga då många symptom liknar ADHD och depression, som jag också har. Men en diagnos, Borderline hade gett svar på många frågor.
  /Den sjätte planeten
Till toppen av sidan