Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Någon annan som är genderfluid?

Jag är väldigt säker på jag är genderfluid, men jag hittar inget skrivet om det. Så jag undra om någon har tips eller egna erfarenheter ni kan berätta om?

/15 åring

Svar:

 • Jag tänker också att jag är genderfluid, men lite osäker. Jag har ganska nyligen listat ut det så har inte så mycket erfarenhet. Men jag ser/följer rätt så många på TikTok som är det, så om du bara söker upp ”genderfluid” inne på TikTok finns det miljontals videos, och personer som pratar om deras erfarenheter. Det kanske du redan har gjort eller så kanske du inte ens har TikTok, men bara ett tips liksom
  /Hoppas det hjälpte lite i alla fall
 • Jag tycker du borde kolla och söka på genderfuid i sociala medier! :)
  /Ankan
 • Hej! Jag är genderfluid och det betyder att ens könsidentitet varierar. Till exempel kan jag ena dagen känna mig ickebenär fast en månad senare känner jag mig som en pojke. Men för mig brukar det oftast skifta mellan ickebenär och pangender, men jag är fortfarande inte helt säker. Det brukar vara svårt för folk att veta vad de ska kalla mig. Jag har inte kommit ut. Men till mina närmsta vänner brukar jag säga att de ska kalla mig med mitt namn eller hen. Om du vill veta mer är det bara att söka på ”Genderfluid.” Då hittar du säkert mer information! :)
  /Du är inte ensam! :)
 • Hej! Jag har en kompis som är genderfluid och hen sitter precis bredvid mig medans jag skriver det här. Hen ville att jag ska hälsa ett hej från dem. Du är inte ensam alls, kör hårt!
  /Milo :)
 • Hejsan! Jag håller på att upptäcka min könsidentitet och tror att jag är genderfluid. Jag har inte kommit ut och har inte så mycket erfarenhet men ville säga att du är inte ensam :)
  /Alex :)
 • Jag är genderfluid. När jag var liten ville jag vara en kille ibland. Men när jag berättade det för min mamma sa hon till mig att jag var en flicka och alltid skulle vara det, för att gud hade bestämt det. Och tänkte väl att om det är gud som har bestämt att jag ska vara tjej, då är jag väl en tjej. Sen låtsades jag vara en tjej i typ fem, sex år. Det gick ganska bra faktiskt, tills jag helt plötsligt en dag insåg att jag ville vara kille. Några dagar senare var allt som vanligt igen, och då var jag säker på att jag hade inbillat mig. Sen hände det igen, och igen. Tillslut gav jag upp. Jag är genderfluid, det finns helt enkelt ingen bättre förklaring. Jag är oftast tjej, ibland är jag ickebinär. Några gånger om året är jag kille. Jag har könsdysfori, men inte särskilt ofta. Jag köpte en binder online i november det här året, men när den äntligen kom fram var jag tjej igen. Jag har inte provat den än. Ibland känns det som om jag är tjej ”för ofta” för att kunna identifiera mig som genderfluid, trots att jag vet att det inte funkar så. Jag hoppas att det var det här du menade med egna erfarenheter.
  /?
 • Själv tror jag att jag också är genderfluid - har misstänkt det ett tag men har känt att det är lite mer officiellt nu de senaste dagarna. Jag faktiskt har märkt en tydlig skillnad i vilket kön jag känner mig som. Skönt att höra om andra som känner likadant.
  /Någonting 15 år
 • Jag är väl rätt så "genderfluid" och har varit det länge. Det är väl bara att man antagligen är lite mer som det motsatta könet i det förväntade beteendet eller t ex klädstil eller övriga saker som är kopplade till ett visst kön. Egentligen borde inte transvestit och sådant finnas, eftersom att det ska vara fritt hur man ska få uttrycka sig, klä sig eller älska.

  Trans förstår jag mig inte heller på, man ska inte behöva ändras alls för att byta kön egentligen. Och att man sorterar in folk i olika fack och säger "du är gay, du är pan" och så vidare. Kärlek har ingenting med könet att göra, utan vad de två individerna tycker. Oops, jag måste hålla mig till ämnet... Men du fattar nog vad jag menar. Och nej, jag är inte transperson, bara lite annorlunda.
  /Kommunisten

Mer på UMO

Egna berättelserJag är den jag är - ickebinär

Jag har alltid haft klänningar och jag har aldrig haft problem med min kvinnokropp. Men i mina drömmar är jag man. Om jag gör något sexuellt så kan jag liksom inte onanera för att jag tycker att det är för obehagligt. Jag drömmer om min penis. Jag gillar mina bröst men jag vill liksom inte visa mer än så för min partner. Min mamma säger att jag borde identifiera mig som ickebinär, vilket är något som jag alltid har gjort när jag sagt att jag är jag.

Egna berättelserJag vill bara kunna säga det här är jag!

Efter flera år av sökande och ifrågasättande visste jag vad min sexuella och romantiska läggning var och det har nu gått cirka ett år sedan jag kom ut som lesbisk och asexuell. Jag var öppen och stolt om att jag gillar tjejer. Men sedan hände det, jag började ifrågasätta min könsidentitet.

Till toppen av sidan