Panik - lämna sidan!

Mina vänner mobbar mig för att jag är vänsterpartist

Jag är vänsterpartist, men mina vänner mobbar mig. De säger att min åsikt är fel, och att jag är kommunist. Hjälp!!
/Vänsterpartisten

 

Skriv ditt svar

Svar:

 • Hej! Vad tråkigt att dina vänner mobbar dig för det. :( Det är aldrig okej att behandla någon illa för att någon har annan åsikt. Jag tycker att du ska prata med dom och förklara hur du känner när de behandlar dig så där.

  Du accepterar dom oavsett deras åsikter och då bör de göra samma för dig. Om de inte slutar trots att du pratat om detta med dem så tycker jag att du bör avsluta vänskapen, det hade jag gjort tror jag! Dina vänner ska inte få dig att må dåligt, de ska få dig att må bra! :)
  /19 år
 • Hej vänsterpartist! Det är inget fel med att ta ställning i politiken, det ska man göra. Du ska värna om dina tankar och om hur samhället ska byggas och bevaras. Du behöver inte berätta för någon om vilket parti du röstar på. I Sverige har vi någonting som kallas valhemlighet - vilket betyder att staten inte offentliggör din röst i val. Det är alltså upp till dig om du vill berätta var du står. Det finns inget fel i att dina vänner ifrågasätter din ideologiska ståndpunkt, det kan skapa intressanta diskussioner. Men om det övergår till mobbning, att de kallar dig "kommunist", då tycker jag du ska ta dig en funderare på om det verkligen är dina vänner. Vänner mobbar inte.
  /anonym
 • Alla har sina egna åsikter och tankar om saker. Vem vet? Dina kompisar kanske är hemliga nazister! Du är vänsterpartist för att du gillar deras idér och hur dom tänker, varför ska dina vänner då mobba dig? Verkar onödigt. Det jag försöker säga är att dem måste acceptera att du är vänsterpartist. Varken om dem gillar det eller inte. Låt dem inte bestämma vad du ska gilla/tro på!
  /En till vänsterpartist
Till toppen av sidan