Panik - lämna sidan!

Jag tror jag har adhd

Jag tror att jag har adhd. Jag har gjort en massa tester på internet där det står att det är stor chans att jag har det, men när jag sa det till min mamma så sa hon bara att hon inte trodde jag hade det. Hon verkar inte ta mig på allvar och jag vill verkligen veta. Vad tycker ni att jag ska jag göra??
/hjälp mig taaack

Svar

 • Jag blev diagnostiserad med adhd för en månad sedan. Jag trodde jag hade adhd, eller jag visste att jag hade det. Jag gjorde exakt som du och gjorde massa test, läste på hur mycket som helst och sen pratade jag med min mamma. Hon viftade bort det direkt för jag hade gått till BUP i 7 år tidigare (hade då slutat gå dit dock). Men jag sket i vad hon trodde och ringde till BUP och sa att jag trodde jag hade adhd. De tog in mig direkt och vi började nästan direkt. Dock tog det 1,5-2 år innan jag fick diagnosen, och jag kände hela tiden att ingen trodde mig. Men nu är jag 18 och går till vuxenpsyk och har fått hjälp. Stå emot vad folk säger att kämpa bara. Ta helst en utredning genom skolan, det går nog snabbare då. Lycka till :)
  /tjej, 18 år
 • Jag har själv adhd och jag testade mig för det hos BUP. Då ställde de många frågor och jag svarade på alla frågor. Det kan ta tid innan du får svar på om du har det eller inte. Men oftast om man har adhd så blir man lätt arg man har mycket energi man är typ hypad hela tiden du kan inte koncentrera dig
  /MVH shawtyy
 • Jag har ADHD och om du kan relatera till något av följande så är jag ganska säker på att du har ADHD: - All din energi försvinner när du måste göra tråkiga saker - Du har obegränsat med energi när du gör något roligt och kan hålla på med det i princip 24/7 - När du måste lyssna eller fokusera så blir det dötråkigt efter ca 7 sekunder och du glider iväg in i dina egna tankar utan att du märker det - Du märker inte hur mycket energi du lägger/har lagt på något förrän du stannar till och tänker efter Om du nu skulle ha ADHD så är det inget att bry sig om. Det spelar ingen större roll än ett födelsemärke.
  /En ADHD-unge
 • Jag förstår precis vad du menar. Jag misstänker också att jag själv har adhd och har tagit upp det både med mina föräldrar och med min kurator men bara blivit bortviftad. Mitt tips är att stå på dig och prata med din mamma igen eller att prata med någon annan vuxen exempelvis en lärare, kurator, vuxen kompis eller släkting. Berätta varför du tror att du har adhd och visa att du är påläst och vet vad du pratar om. Lycka till!
  /Tjej, 14 år
 • Prata med din mamma igen eller någon annan vuxen du litar på!
  /kille 14
 • Jag har själv adhd och du kan prata med en psykolog om att du tror att du har det och att din mamma inte accepterar att du tror att du har det. Lycka till!!
  /Anonym
Till toppen av sidan