Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag skäms över att bo i lägenhet

Jag och min mamma har flyttat till en lägenhet för att mina föräldrar har skilt sig. För någon dag sen satt jag i mitt fönster när det åkte förbi två killar och en av dom skrek ”pundigt att bo i lägenhet”. Trivs jättebra här men nu skäms jag över att bo i lägenhet, fast jag inte hade nåt val alls att flytta hit.

Det är inte många som vet varför jag flyttat och jag vill inte att det ska komma ut. Jag vet inte om dom såg mitt ansikte men tänk om dom skulle börja sprida rykten om varför jag inte bor i hus längre osv.

Borde jag bara släppa detta eller? Hur skulle ni gjort?

// osäker 15 årig tjej

Svar:

 • Jag hat bott i lägenhet hela mitt liv, jag har tyckt nån gång att det vore roligare att bo i hus men jag har inte skämts så mycket för jag har ju fortfarande allt jag behöver hemma. Du borde vara glad att du faktiskt bor någonstans överhuvudtaget och det blir bara skämmigt om det är stökigt och ostädat tycker jag.
  /07a i en lägenhet
 • Att bo i en lägenhet är inget att skämmas över, särskilt inte när du har en fullständigt rimlig förklaring till varför. Du kan ju inte va ensam med att ha skilda föräldrar eller bo i lägenhet. Skit i de killarna.
  / :)
 • Det är något du borde släppa, vem bryr sig hur man bor om man trivs, folk som brukar bo hemma fortfarande brukar ofta säga att det är pundigt men det är det inte.
  /Kille 17
 • Hej! Skäms inte för att alla bor i lägenhet :) inget att skämmas över :) hoppas det blir bättre <3
  /Tema
 • Anordna en hemmafest eller nåt och ha lite trevligt! Man ska inte skämmas för att bo i lägenhet Det är jättemysigt. Stå upp för dig själv!
  /M
 • Hej, du ska absolut inte skämmas för att bo i lägenhet, jag och många andra gör det! Och de som sa de, nån av de bor säkert oxå i lägenhet men vågar inte säga det . Men iaf du ska absolut inte skämmas de är inte nått fel att bo i lägenhet! Och det är jätte bra att du trivs för det är det som är det viktiga.
  /Tjej14år
 • Strunta i dom. Det är absolut inte pundigt och killarna som gjorde detta är bara extremt osäkra och omogna. DU ÄR BÄST!
  /Chanelle
 • Du borde släppa det, för att de är ganska normalt att bo i lägenhet. Men det finns också dom som bor i hus, men man bor i vad man har råd till och då blir de mesta av tiden en lägenhet. Men jag vet hur du känner för mina föräldrar har också skilt sig. Som jag sa i början av de här svaret så borde du släppa det och bry dig inte vad folk säger om hur du bor eller var
  /en snäll kille <3
 • Gör inte det det är inget fel med det.
  /Jaaaaa
 • Kritik för minsta lilla grej är något vi ALLTID kommer att stöta på i livet. Att bo i lägenhet är ju ingenting, för vad förväntar man sig egentligen att någon som bor två, vad ska de bo i om inte i en lägenhet? Dessa killar som sa det där sa det bara för skojs skull, för att de inte hade något att säga, så ta inte åt dig. Dessa killar bryr sig nog inte om att du bor i en lägenhet och har säkert redan glömt bort vad de sagt för länge sedan. Att bo i lägenhet är väldigt normalt kan jag säga. Känner super många som bor där för av anledningar, så skäms inte för att du nu bor i en!
  /<3333
 • Försök att släpa det lägenheter är fina.
  /anonym
 • SLÄPP DET!! Du har iallafall en bostad och du ska verkligen inte skämmas över att du bor i lägenhet. Det är fler stycken som bor i lägenhet och du är ej ensam, det är normalt.
  /Y
 • Hej, bor själv i lägenhet med min mamma o har också skilda föräldrar. Tycker verkligen inte du borde skämmas om du tycker du har det bra. Jag tycker att du borde skita i alla andra för det kommer alltid vara folk som hatar och som är avundsjuka men det är bara att fortsätta gå med huvet högt.
  /Hej
 • Släpp det! Massor av människor bor i lägenhet. Många väljer att bo i lägenhet. En del vill inte ha en trädgård och massa jobb med det. Om du trivs, så var nöjd.
  /Catti
 • Det är inte ovanligt att man flyttar i tonåren (varesig man flyttar hemifrån eller med föräldrar). Man behöver inte alltid berätta varför om man inte vill men det är nog bra för dina kompisar och nära att veta att du flyttat, (de behöver inte veta varför för det har egentligen inget med dem att göra såklart).
  /tjej, 18
 • tänk positiv det är inte skämmig, släpp det :). för det är inte bara du som bor i lägenheten, det finns många personer som bor i lägenheten också och jag bor också i lägenhet men jag skäms inte, skit i de andra va de tänker och tycker. :)
  /14 årig tjej
 • Jag gillar inte att bo i en lägenhet för att en lägenhet är mycket mindre än ett hus
  /Meja Winqvist
 • Det är inget fel att bo i lägenhet. Kram ❤
  /Kille 15
 • Släpp det, det finns jubostadslösa i Sverige.
  /Annika
 • Det är inget att skämmas över, jag har bott i hus hela min uppväxt. Nu bor jag i en egen lägenhet och det e ju underbart, så nej du ska bara le.
  /jocke
 • Släpp det, det är kul att bo i lägenhet och väldigt vanligt i Sverige. Jag bor i en lägenhet också.😉
  /Chips är gott!

Mer på UMO

Svara varandra

Jag skäms över att ha cykelhjälm, vad ska jag göra?

Mina kompisar cyklar utan men jag får inte. Tycker detta är jättepinsamt och skäms över det.

Artikel

Tips för bättre självkänsla

Här får du tips på saker du kan göra själv för att stärka din självkänsla. Tipsen handlar till exempel om att träna på att tänka annorlunda, om du ofta har negativa tankar om dig själv. Det allra viktigaste är att du är snäll mot dig själv och inte dömer dig själv.

Till toppen av sidan