Hur ska jag få mina föräldrar att förstå att jag är ickebinär?

Hej! Jag är en ickebinär person och har förklarat för mina vänner om det och de tyckte det var okej och accepterade mig. Men när jag berättade för mina föräldrar verkar de inte respektera att jag vill bli kallad hen och bara vara jag och inte vara ett kön. Dem säger bara att det är ett begrepp och att jag kommer att bli helt ensam om jag identifierar mig som ickebinär. Just nu är jag ickebinär i hemlighet inom min kompiskrets alltså har jag inte kommit ut än. Min föräldrar blir arga när jag försöker förklara för dem att jag inte är flicka och inte pojke. I deras värld finns det inget mittemellan könen. Jag behöver hjälp i hur jag ska få mina föräldrar att förstå vem jag är.
/En oaccepterad ickebinär

Svar:

  • Först och främst så kommer du INTE att bli helt ensam om du kommer ut som ickebinär, faktum är att det kan ge dig nya vänner i nya gemenskaper! Dina föräldrar behöver nog bara smälta det hela et tag, de vill ju ditt bästa och att du ska vara lycklig.
    /Ickebinär fam
  • I det här fallet är det du som är mogen och dina föräldrar inte, det var väldigt modigt av dig att berätta för dem hur du känner dig. För den lite äldre generationen kan det vara svårt att acceptera nya könsidentiteter så låt det bara sjunka in ett tag. Jag har inte kommit ut helt och hållet själv( är också ickebinär) men jag droppar hintar hela tiden med hur jag klär mig och förhåller mig till saker och ting, på det sättet mjukar jag liksom upp min omgiving och mina föräldrar har nog börjat fatta vid det här laget ;) Hoppas det blir bättre och sluta inte kriga förän du har vunnit!
    /Stolt över dig:)
  • Jag har en kompis som är ickebinär/trans, hen har inte berättat för sina föräldrar för hen tror att hen kommer bli utkastad ur sin familj. Hen är rädd, hen har också en bror som är trans som inte vill berätta. Jag själv tycker att du ska få berätta ditt först o sen låta dom säga sitt, säg att du vill bli accepterad av dina föräldrar. Om de inte accepterar dig så får du leva med det alla kommer inte vara på ens sida hela tiden. Hoppas det går bra.
    /gillar att hjälpa till:)
Till toppen av sidan